Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Renault Laguna 2008-2010

Ensimmäinen Renault Laguna esiteltiin vuonna 1994, ja nyt on menossa kolmas sukupolvi, joka tuli markkinoille vuonna 2007.
Autoesittely Renault Laguna 2008-2010

Laguna on ylemmän keskiluokan perheauto, joka kilpailee asiakkaiden suosiosta esimerkiksi Ford Mondeon ja Volkswagen Passatin kanssa.

Renault markkinoi Lagunaa turvallisuudella ja ympäristöystävällisyydellä. Laguna saikin EuroNCAP:n kolaritesteissä (v. 2007) täydet viisi tähteä aikuisten turvallisuudesta. Matkustamo säilytti törmäyksessä hyvin muotonsa. Kori on valmistettu tavallista kimmoisammasta teräksestä.

Laguna sai lasten turvasta neljä tähteä viidestä sekä kaksi tähteä neljästä jalankulkijan turvallisuudesta. Erityisesti konepeiton suoja jalankulkijan jaloille ja päälle osoittautui heikoksi.

Myynnissä on neljän varustetason versioita, nimiltään Authentique, Expression, Dynamique ja Privilege. Kaikissa on ajotietokone, Isofix-turvaistuimen kiinnityspisteet, ja turvallisuuteen on satsattu monin järjestelmin. Vakiona ovat BAS-hätäjarrutustehostin, elektroninen jarruvoiman jako, ESP ajovakaudenhallintajärjestelmä sekä ASR luistonesto.

Privilegeen mukana saa DVD-navigaatiojärjestelmän, vakionopeussäätimen ja nopeusrajoittimen.

Kaikissa saa mukaansa annoksen ranskalaista tyylikkyyttä. Sisustuksen muotokieli on soikeaa ja pyöreää. Väreihin on haettu kontrasteja, mutta hillitysti. Ilmeisesti on pyritty havainnollisuuteen. Oudompikin kuljettaja ja matkustaja löytävät oikeat nappulat, jos haluavat esimerkiksi viilennystä nimenomaan jalkoihin.

Hatchback-korimuodossa tavaratilaa on runsaasti, 450 litran verran ja tapapenkkejä kääntämällä peräti 1377 litraa, mutta Sport Tourer-farmariversiossa vielä enemmän: 508 litraa ja takapenkit käännettyinä noin 1600 litraa.

Moottorin voi valita kolmesta bensiinimoottorista: kuusiportaiset manuaalivaihteiset 1,6 16V 81 kW/110 hv ja 2,0 16V 103 kW/140 hv ja 6-portaisella automaattivaihteella varustettu 2,0 16V Turbo (170 hv).

Dieselmoottoreita on kaksi: käsivaihteinen 1,5 dCi 110 hevosvoimainen ja 2,0 dCi (150 hv) dieselmoottori, jonka saa joko 6-portaisena manuaali- tai automaattivaihteisena. Authentic ja Expression -versioihin saa moottoriksi 1,5 litran dCi eco2-dieselin, joka päästää ilmoille vain 120 grammaa hiilidioksidia kilometriä kohti.

Suomessa rekisteröitiin vuonna 2007 130 uutta Lagunaa. Kahden litran turbomoottoreilla kulkevat Lagunat maksavat noin 40 000 euroa. 1,6-litraiset versiot saa noin 26 000 eurolla.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin