Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Peugeot RCZ THP 156 2012

RCZ on Peugeotin uusi näyttävästi muotoiltu pikkusportti, jonka lähtöhintaa ei voi moittia liian kovaksi. Ensisilmäys herättää heti halua päästä ratin taakse ja kokeilemaan pystyykö auto lunastamaan ulkoisen muotoilun lupaukset?
Koeajo Peugeot RCZ THP 156 2012

 

Vastaus on, että varmasti pystyy, mutta lupauksien lunastajan viitta taitaa kuulua tehokkaamman THP 200 version harteille. Toki myös THP 156 on päivittäisajoon aivan riittävän ripeä.

Auton ohjauspyörä tuntuu sopivan käteen hyvin ja ohjaustuntuma vaikuttaa jämäkältä. Sähköhydraulisesti tehostettu hammastanko-ohjaus muuttuu nopeuden mukaan ja sen kyllä nopeammassa ajossa huomaa. Istuimet tukevat hyvin reisiä sivuttaissuunnassa, mutta pituussuunnassa ei tuntunut löytyvän tukea, ei sitten millään, vaikka penkkiä ja ratin etäisyyttä kuinka yritti säätää.

Kaarreajossa auto tuntuu olevan kuin kotonaan. Alusta on jäykkä muttei liian, sillä esimerkiksi hiekkatiehen sadeveden hakkaamat pikkumontut ylittyvät lähes huomaamatta. Nopeuden ylittäessä 85 km/h nousee takaspoileri esiin automaattisesti ja vetäytyy takaisin kun nopeus laskee alle 55 km/h. Spoilerin kulma muuttuu jyrkemmäksi, jos ajonopeus ylittää 155 km/h.



Vaihteet löytävät paikkansa täsmällisesti, vaikka tässäkin tapauksessa olisi ollut mielenkiintoista kokeilla miten tehokkaamman version lyhyempi vaihdekeppi hoitaisi homman.

Suorituskyky: 7,9

THP 156 omaa riittävän suorituskyvyn, mutta auton ominaisuudet pääsevät varmasti oikeuksiinsa vasta tehokkaammassa THP 200 mallissa.

Mukavuus: 8,2

Etuistuimet ovat muuten hyvät, mutta pitkittäisreisitukea ei tahdo löytyä. Takapenkki on käytännössä lasten matkustuspaikka. Vakiovarustelu on runsas ja lisävarusteena autosta voi tehdä vielä persoonallisemman näköisen vaihtamalla esimerkiksi kattokuvun hiilikuituiseen.

Luotettavuus: 7,0

Peugeotin takuu on kaksi vuotta ilman kilometrirajaa. Pushkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta. Auto ei ole vielä läpikäynyt EuroNCAP törmäystestejä.

Ajomiellyttävyys: 8,5

Ajotuntuma on hyvä ja vaihteet löytävät paikkansa sulavasti. Mutkateillä auto on kuin kotonaan.

Ulkonäkö: 9,2

Muotoilu on rohkean tyylikäs niin sisällä kuin ulkona.

Polttoaineen kulutus: 8,5

Kulutus on kohtuullinen ja huoltovälit pitkät.

Valmistuslaatu: 8,5

Sisustuksen laatuvaikutelma on ylellinen, mutta muovisuus etenkin kojelaudan ja keskikonsoli alaosissa hieman latistaa tunnelmaa.

Sisätilojen suunnittelu: 8,0

Tavaratila on yllättävän tilava ja takapenkit kaatamalla tilaa saadaan lisää.  Säilytystilaa on mukavasti kahdelle hengelle.

Luokkansa paras: 8,5

RCZ on ulkonäkönsä ja ajettavuutensa puolesta edullinen auto, jolle luulisi löytyvän kysyntää.

Kokonaisarvio: 8,4

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin