Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

3,4 miljoonaa euroa maksavan Lamborghini Siánin keula nuolee asvalttia – arvaatko kiihtyvyyden?

Frankfurtin autonäyttelyn prameimman uuden automallin titteli kuuluu Lamborghini Siánille, joka on samalla myös italialaisvalmistajan ensimmäinen hybridimalli.
3,4 miljoonaa euroa maksavan Lamborghini Siánin keula nuolee asvalttia – arvaatko kiihtyvyyden?

Superautomerkit loistivat poissaolollaan tämän vuotisessa Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä. Poikkeuksen teki Volkswagen-konserniin kuuluva Lamborghini, jonka pieni näyttelytila oli aseteltu sukulaismerkkiensä Skodan ja Audin väliin. 

Suurimman huomion italialaislähtöisen Lamborghinin osastolla sai itseoikeutetusti Sián, jota valmistetaan vain 63 kappaletta. Luvulla viitataan Lamborghinin perustamisvuoteen, ja kuten aiemminkin erikoismallien kanssa, myös Siánin tuotanto oli myyty loppuun jo ennakkoon. CNBC:n tietojen mukaan yhden Siánin hinta on 3,6 miljoonaa yhdysvaltain dollaria, eli nykykurssilla noin 3,4 miljoonaa euroa.

Lamborghini Sian maksaa noin 3,4 miljoonaa euroa

Lamborghini muutti kaikkien aikojen nopeimman automallinsa nimeä vielä hieman ennen julkistusta kunnioittaakseen hiljattain edesmennyttä Ferdinand Karl Piëchia, joka luotsasi Volkswagen-konsernin todelliseksi automaailman suurpeluriksi. Mallinimeksi tuli Lamborghini SIán FKP 37, eli Piëchin nimikirjaimet sekä syntymävuosi.

Vaikka Lamborghini Siánia ei voi oikein millään ilveellä kutsua miedoksi, auto on eräänlainen kevythybridi (mild-hybrid). Vapaastihengittävään 6,5-litraiseen bensiinimoottoriin on yhdistetty 34 hevosvoimaa kehittävä sähkömoottori. Voimalinjan yhteisteho on järisyttävät 819 hevosvoimaa ja kiihtyvyys nollasta sataan 2,8 sekuntia. Huippunopeudeksi valmistaja ilmoittaa yli 350 kilometriä tunnissa.

Lamborghini Sian on valmistajan ensimmäinen hybridi

Häkellyttävä lukema on myös auton teho-painosuhde, joka on helposti muistettava 1,0 kg/hv. 

Sähkömoottori antaa lisäpotkua aina 130 km/h nopeuteen asti ja energiaa otetaan talteen perinteisen litium-ioniakun sijaan superkondensaattoriin, joka painaa vain kolmasosan vastaavasta akusta. Se on myös kolme kertaa tehokkaampi, joskaan suuria energiamääriä superkondensaattoriin ei pystytä varastoimaan.

Suomalaisittain hauskasti taipuvan Lamborghini-uutuuden nimi ei luonnollisestikaan viittaa maatilan eläimeen. Sián tarkoittaa Bolognan murteella salamaniskua.

Lue myös muut Frankfurtin autonäyttelyyn 2019 liittyvät uutiset ja artikkelit.

AUTOTALLI.COM

Selaile myytäviä Lamborghinin käytettyjä autoja.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin