Autoarvio: Koeajossa Nissan Micra 1.2 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Nissan Micra 1.2

Autoarvio: Koeajossa Nissan Micra 1.2

Micran tärkein ja myös edullisin moottorivaihtoehto on 1,2-litrainen bensamoottori, jossa on tehoa 80 hevosvoimaa. Muut vaihtoehdot ovat 1,4 bensa- ja 1,5 ja 1,6 litraiset dieselmoottorit.

1,2-litrainen vaikuttaa kokoonsa nähden pirteältä. Suorituskyky vastaa kilpailijoiden 75-80 -hevosvoimaisia 1,4-litraisia. Erityisesti liikkeellelähdettäessä Micran moottori kaipaa hieman kierroksia eli se on melko voimaton aivan pienillä kierroksilla. Tämä on tyypillistä pienitilavuuksisille moottoreille. 1,4-litrainen on kuitenkin selvästi kalliimpi ja tälläkin tulee toimeen.

Micran etuistuimet ovat kooltaan pikkuautoluokalle tyypillisesti melko pienet. Jo istuinta katsomalla näkee, että selkänoja on kapea. Kokonaisuutena istuimet ovat aivan kelvolliset ainakin lyhyelle matkalle. Istuma-asento on auton luonteeseen sopivasti korkea niin edessä kuin takanakin. Takaistuimen muodot ovat vaatimattomat.

Tavaratila on kooltaan luokassaan tavanomainen. Apuna on kuitenkin takaistuimen pituussäätö. Jos takaistuimella on lapsia, tavaratilaa saa järjestettyä lisää siirtämällä istuinta eteenpäin. Tavaratilan kynnys on melko korkea alhaalla olevasta tavaratilan pohjasta johtuen. Nostokorkeus maasta on sinänsä keskimääräistä alhaisempi.

Suuria heikkouksia Micrassa ei ole lainkaan, sillä ajettavuuskin on kelvollinen. Hieman tunnottomasta ohjauksesta huolimatta ajettavuus uraisissa talviolosuhteissa oli ongelmatonta. Myös suuntavakavuus oli muiden uusien pikkuautojen tasolla ja kaarrekäyttäytyminen mallikasta.

Ohjaus on raskaampi kuin auton luonteesta ja sähköisestä tehostuksesta voisi arvata. Siitä huolimatta Micra on selkeästi kotonaan kaupungissa. Vahvin ominaisuus kaupungissa on erittäin pieni kääntöympyrä. Myös näkyvyys on hyvä. Keulan sijainti selviää mukavasti valojen kuvuista, jotka näkyvät sisälle.

Melutaso tuntuu olevan asia, jossa uudetkin pikkuautot jäävät selkeimmin totutulle pikkuautotasolle. Myös Micrassa on melua tarjolla jokaista lajia. Jopa poikkeuksellisesti nastarenkailla varustetun koeajoauton nastojen rapina vaikutti yllättävän voimakkaalta. Moottorin ääni on kuuluva jo melko pienillä kierroksilla ja tuulen suhinat kuuluvat jo talvinopeuksilla.

Suorituskyky: 6,9

1,2-litraisen Micran suorituskyky vastaa samantehoisia kilpailijoita, mutta alakierroksilla moottori on hieman ponneton.

Mukavuus: 6,6

Sisätilat ovat hyvät ulkomittoihin verrattuna, mutta monet mitoiltaan suuremmat pikkuautot tarjoavat väljemmät takatilat. Istuimet soveltuvat lähinnä lyhyille matkoille. Ilmastointi on vakiona, mutta muuten Visia-varustelu on melko niukka. Lämmityslaite on heikkotehoinen.

Luotettavuus: 6,0

Turvallisuudesta Micra saa 4 tähteä, mutta kevyenä autona se on törmäyksissä alakynnessä. Takuu on 3 vuotta. Luotettavuustutkimuksissa Micra ei ole loistanut.

Ajomiellyttävyys: 7,8

Micran ajo-ominaisuuksissa ei ole olennaisia puutteita. Jousitus täristää epämukavasti. Melua on hieman keskimääräistä enemmän. Kaupungissa Micra on ketterä ja näkyvyys on hyvä.

Ulkonäkö: 6,7

Muotoilu on mitäänsanomaton, vaikka persoonallisuuttakin on mukana. Sisustus on hyvin aasialainen.

Polttoaineen kulutus: 8,5

Kulutus on samaa luokkaa kuin vastaavantehoisissa kilpailijoissa.

Valmistuslaatu: 5,9

Valmistuslaatu on asiallinen, mutta sisustus ei ole kovin korkeatasoinen.

Sisätilojen suunnittelu: 7,5

Tavaratila on kooltaan tavanomainen. Takaistuimen pituussäätö lisää mahdollisuuksia. Säilytyslokeroita matkustamossa on runsaasti.

Luokkansa paras: 8,5

Micra on ominaisuuksiltaan tasainen. Siinä ei ole mitään erityisen huonoa, mutta aivan kärkeenkään se ei kovin monessa suhteessa nouse.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin