Autoesittely BMW M5 (2008) | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely BMW M5 (2008)

Autoesittely BMW M5 (2008)

BMW:n maailmassa M-kirjain tarkoittaa äärimmäistä tehoa ja suorituskykyä. Ensimmäinen M5 esiteltiin vuonna 1984 ja siitä lähtien se on ollut myynnissä 5-sarjan tehoversiona. Nykyinen M5 tuli myyntiin vuonna 2005 ja ensimmäinen M5 farmarimalli vuonna 2007. Muita M-viritysosaston tuotteita ovat M3, M6 ja Z4M.

M5 perustuu ulkonäöltään 5-sarjaan mutta on tekniikaltaan täysin toista kuin ”perusviitoset”. Konepellin alla on viisilitrainen V10 joka kiertää korkealle saavuttaen maksimitehonsa 373 kW kierrosluvulla 7750 / min. Vakuuttava maksimivääntö 520 Nm saadaan sekin varsin korkealla kierrosluvulla 6100 / min. Vaihteisto on uusi seitsemänportainen SMG-sekventiaalivaihteisto. Ajaminen on mahdollista automaatti- tai manuaaliasennossa. Manuaaliasennossa vaihtaminen tapahtuu ratin takana olevilla vaihteenvalitsimilla tai vaihdekepillä. M6 coupe- mallissa käytetään samaaa moottoria ja vaihteistoa. Sekä automaatti- että manuaaliasennossa on erilaisia vaihto-ohjelmia valittavaksi ajo-olosuhteiden mukaan.

Näillä eväillä neliovinen sedan kiihtyy sataseen 4,7 sekunnissa ollen markkinoiden nopeimpia sedaneita. Jäähdytetyt suuret komposiittijarrulevyt pysäyttävät M5:n 100 km/h nopeudesta alle 36 metrin matkalla. Huippunopeus on rajoittettu 250 km/h mutta ilman rajoitinta huiput olisivat todennäköisesti noin 300 km/h.

Vakiovarusteinenkin M5 on lähes täydellisesti varustettu. Vakiona tulee esimerkiksi erinomaiset M-istuimet Merino-nahkaverhoilulla, ohjelmoitava M-Drive toiminto ja kääntyvät tupla-Xenon valot. Lisävarustelista on BMW:n tapaan kattava ja sisältää vaativammallekin ostajalle kaiken tarpeellisen. BMW Individual tarjoaa lisämahdollisuuksia yksilölliseen varusteluun mm. sisämateriaalien osalta.

Ajo-ominaisuuksien puolesta M5 kelpaa yhtä hyvin radalla kuin normaaliin liikenteeseen. Tehot ja ominaisuudet on toki täysin ylimitoitetut Suomen teille ja rajoituksille. Toisin on BMW:n kotimaassa jossa vielä toistaiseksi voi moottoriteillä ottaa autosta kaiken irti. Silloin M5 on parhaimmillaan.

Massiiviset tehot tarkoittavat myös suurta kulutusta, bensaa saa helposti menemään 20 litraa satasella. Ilmoitettu keskikulutus on 14,8 litraa.

M5 sedan maksaa 174 600 euroa ja M5 farmari 181 000 euroa (huhtikuu 2008).

M5:n kilpailijoita ovat mm. Audi RS6 ja Mercedes Benz E63 AMG.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin