Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Ford C-MAX 2013

Fordin C-segmentin tila-auto tuli uudistuttuaan markkinoille kahtena eri koriversiona: 5-istuimisena C-MAXina tai 7-istuimisena Grand C-MAXina, joka on varustettu kaksoisliukuovilla. C-MAX-mallit pohjautuvat Fordin globaaliin C-segmentin alustaan.
Autoesittely Ford C-MAX 2013

Grand C-MAXin akseliväli on 140 millimetriä pidempi ja se on 40 millimetriä korkeampi kuin 5-istuimisen C-MAXin. Kokonaispituus on 4,52 metriä. 5-paikkaisen C-MAXin ulkoiset mitat ovat samat kuin edeltäneessä mallissa.

C-MAXin etuosassa on Fordeille tunnusomainen, puolisuunnikkaan muotoinen alasäleikkö sekä ajovalot, jotka nähtiin ensimmäisen kerran iosis MAX -konseptiautossa. Sisustuksessa on käytetty samaa muotokieltä kuin ulkoisessa muotoilussa. Kojelaudan yläosa on siipimäinen, alaosa puolestaan kaartuu ´sarvimaisesti´ alaspäin. Kuljettaja istuu ohjaamossa korkealla. Ohjaamo on samanlainen molemmissa malleissa. Myös vaihteenvalitsin ja keskikonsoli on asennettu korkealle.

Ohjaamossa on paljon säilytyslokeroita, kuten etuovien isot taskut, suuri hansikaslokero ja mukinpidikkeet keskikonsolissa myös takamatkustajille. Aurinkolaseille, kartoille ja muille pikkuesineille löytyy säilytystilaa kattokonsolista, jonka saa joihinkin malleihin. Siihen on sijoitettu myös tarkkailupeili, josta kuljettaja näkee takaistuimella istuvat matkustajat kääntymättä ympäri.



C-Maxin Titanium-versiossa on erinomaiset urheilulliset etuistuimet. Moitetta voi antaa lähinnä vain selkänojan säätöpyörän ahtaasta sijainnista. Istuinten pehmustus on varsin kova niin edessä kuin takana. Takaistuimet ovat melko pienikokoiset, mutta takaistuimenkaan mukavuudessa ei ole suurempaa valittamista. Takaistuimien taittelu monikäyttöasentoon on varsin työlästä ja vaatii kaksi kättä. Grand-versiossa taittelu on helpompaa. Tavaratila on varsin lyhyt, mutta merkittävästi Focusta ja sen kilpailijoita suurempi.

Toisen ja kolmannen rivin kaikki istuimet on rakennettu niin, että ne voidaan taittaa erikseen tasaiseksi lattiatilaksi riippumatta siitä, kuinka monta istuinta halutaan jättää käyttöön.

5-istuimisessa C-MAXissa on säilytetty nykyisen mallin istuinjärjestys, jossa on takana kolme erillistä 40/20/40 taittuvaa istuinta, ja valinnainen Comfort -järjestelmä, jonka ansiosta keskimmäinen istuin voidaan taittaa alas lattiatasoon sekä ulommaiset istuimet voi liu’uttaa vinottain taakse- ja sisäänpäin ja saada näin aikaan 2+2 istuinkokonaisuus.

Varusteita

Suomen tuontimallistosta on jätetty köyhin Ambiente-varustelu pois, joten tarjolla ovat kohtalaisen hyvin varustellut Trend ja Titanium. Trendiin sisältyy mm. manuaali-ilmastointi, vakionopeussäädin, etusumuvalot ja kuljettajan ristiseläntuen säätö. Titaniumissa on lisäksi mm. 2-alueinen automaatti-ilmastointi, kevytmetallivanteet, sadetunnistin, nahkaratti ja paremmat stereot. Dieseleissä on polttoainelämmitin kelloajastimella. Lisävarusteita saa yksittäin tai kohtuullisen hintaisina paketteina.

C-MAXiin on saatavissa mm liitäntäpaketti, jossa on ääniohjaus, hands-free puhelimen ohjaus Bluetoothin kautta ja liitäntöjä erilaisille ulkoisille laitteille ja mediasoittimille. Muihin ominaisuuksiin kuuluvat 9 kaiuttiminen Sony premium -audiojärjestelmä sekä SD-korttiin pohjautuva navigointijärjestelmä, jossa on muun muassa maamerkkien tallennus, 3D-näkymät ja nopeusrajoitukset.



1,0 -litraisen EcoBoost moottorin liityttyä moottorivalikoimaan tuli C-MAXiin ja Grand C-MAXiin tarjolle myös SYNC-yhteydenpitojärjestelmän hätätilanneassistentilla sekä muita kuljettajaa avustavia toimintoja kuten kaistavahti ja aktiivinen kaistanpitoavustin, automaattiset kaukovalot, Driver Alert -kuljettajan vireystason valvonta, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä ja kuolleenkulman varoitusjärjestelmä sekä sähkötoiminen takaluukku.

Moottorit

Nykyinen C-MAX oli markkinoille tullessaan Fordin ensimmäinen malli, jossa käytettiin täysin uutta 1.6 litran EcoBoost SCTi -moottoria. Valittavissa on 1.6-litraisesta moottorista joko 150- tai 182-hevosvoimainen versio. 182-hevosvoimaisen moottorin huippuvääntö 240 Nm saavutetaan käyntinopeudella 1600–4500 kierrosta minuutissa. Molempien moottorivaihtoehtojen polttoaineenkulutus yhdistetyssä ajossa on 6,6 litraa/100 km ja CO2-päästöt 144 g/km (Grand C-MAX päästöt 149 g/km).

Moottorivalikoimaan kuuluvat myös 105- ja 125-hevosvoimaiset versiot 1.6 litran Duratec Ti-VCT –moottorista sekä kolmisylinterinen 1.0-litrainen EcoBoost -bensiinimoottori 100 hv ja 125 hv versioina. Molempien Duratec moottorien CO2 -päästöt ovat 149 g/km (Grand C-MAX 154 g/km). 1.0-litrainen EcoBoost kuluttaa 5.1 litraa sadalla kilometrillä ja CO2-päästöt ovat 117 g/km molemmilla tehokkuuksilla. Grand C-MAXin vastaavat luvut ovat 5.2 l/100 km ja 119 g/km (Grand C-MAX 119 g/km). Bensiinimoottoreiden yhteyteen on tarjolla 5- tai kuusivaihteinen manuaalivaihteisto moottorista riippuen. Automaattivaihteiston saa vain dieselmoottoreiden yhteyteen.



Vuoden 2012 “International Engine of the Year” -palkinnon voittanut kolmisylinterinen 1.0-litrainen EcoBoost -bensiinimoottori on turboahdettu suoraruiskutusmoottori ja molemmat sekä imu- että pakoventtiilien nokka-akselit ovat muuttuvalla ajoituksella. Tämä mahdollistaa suuremman moottorin tehon pienemmällä polttoaineen kulutuksella.

Duratorq TDCi -dieselmoottorit

1.6 litran TDCi -moottori on saatavana uuteen C-MAXiin 95- ja 115-hevosvoimaisina versioina. Molemmilla moottoreilla polttoaineenkulutus yhdistetyssä ajossa on 4,5 litraa/100 km ja CO2-päästöt 119 g/km. 140- ja 163-hevosvoimaisten 2.0-litraisten Duratorq TDCi -moottoriversioiden kanssa on saatavana kaksi vaihteistoa, 6-nopeuksinen manuaali- tai 6-nopeuksinen PowerShift –kaksoiskytkinautomaattivaihteisto.

163-hevosvoimaisella 2.0 litran Duratorq TDCi -moottorilla varustetun C-MAXin polttoaineenkulutus yhdistetyssä ajossa on 5,8 litraa/100 km ja CO2-päästöt 154 g/km. Se kiihtyy 0-100 kilometriin tunnissa 9,5 sekunnissa.

Edullisin C-MAX on 1,0 EcoBoost 100 hv Trend, jonka suositushinta on 23 780 € (Grand C-MAX 24 904 €). Kallein versio on Grand C-MAX 2,0 TDCi 163 hv PowerShift autom. Titanium, jonka suositushinta on 34 752 € (C- MAX 33 241 €).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin