Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Hyundai Grandeur (2008)

Autoesittely Hyundai Grandeur (2008)

Edustusluokan Hyundai Grandeur on Hyundai-malliston suurin ja hienoin auto. Se pyrkii kilpailemaan BMW 5-sarjan, Mercedeksen E-sarjan ja Audi A6:n kaltaisten jo paikkansa vakiinnuttaneiden isojen laatuautojen kanssa. Vaatiikin suurta ennakkoluulottomuutta sijoittaa lähes 65 000 euroa korealaiseen luksusautoon.

Tilanne muuttuu mielenkiintoiseksi kun rupeaa tarkemmin tutustumaan tuotteeseen. Tosiasia on että Grandeur on hyvin vakiovarusteltu ja kokonaishinta ei lähtöhinnasta 64 190 euroa nouse kuin metallivärin (1000 euroa) verran. Grandeur ei ole navigaattoria tarvitsevalle, sitä ei ole saatavana edes lisävarusteena. Muilta osin varustelu on hyvä. Nahkapenkit kuljettajan istuin muistilla ja ristiseläntuella, automaattivaihteisto,  Xenon-valot, parkkitutka ja monipuoliset turvaominaisuudet ovat osoitus varustelun kattavuudesta. Vakiona olevat 16 tuuman alumiinivanteet tuntuvat hieman pieniltä isoon autoon.

Istuimet ovat miellyttävät ja antavat hyvän tuen. Hallintalaitteet ovat hyvin sijoitetut ja helpot käyttää.

Voidaan todeta että Grandeurissa on sellainen varustetaso mitä tämän luokan autoissa on totuttu näkemään. Varusteet huomioiden hinta on kilpailukykyinen, kilpailijoilla lisävarusteista kertyy yleensä suuri lisälasku. Automaatti ja nahkaverhoilu maksavat usein jo 5-6000 euroa perushinnan päälle. Viiden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta on myös houkutteleva. Aika näyttää miten korealaiset tulevat pärjäämään ylemmän hintaluokan kilpailussa.

Tekniikkapuolella Grandeur ei pärjää aivan yhtä hyvin kuin varustelussa. Isohko miinus on polttoainetaloudellisen dieselin puuttuminen. Ainoastaan 173 kilowatin 3.3 litrainen V6-moottori on saatavilla. Grandeur kyllä kulkee sillä vaivattomasti ja äänettömästi, mutta bensaa menee yli 10 litraa satasella. Satasen vauhti saavutetaan hieman alle kahdeksen sekunnin joten suorituskyvyssä ei ole valittamista. Automaattivaihteisto on viisivaihteinen.

Hyundai-turva on mielenkiintoinen palvelu Hyundain omistajille. Hyundai Motor Finland Oy tarjoaa kaikille 1.3.2003 jälkeen rekisteröidyille autoille elinikäisen Hyundai turvan. Hyundai-turva välittää apua liikenteessä ongelman sattuessa 24h vuorokaudessa vuoden ympäri. Soittamalla Hyundain palvelunumeroon saa paikalle tarvittaessa hinausauton ja muut tarvittavat palvelut. Sijaisautot ja hotellivaraukset hoituvat samalla soitolla. Avun välitys on ilmaista, mutta auton omistaja maksaa tilattujen palveluiden kustannukset. Palvelun voimassaolo edellyttää että auto on huollettu asiamukaisesti valtuutetussa huoltamossa huolto-ohjelman mukaisesti.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin