Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Suzuki Ignis (2003)

Autoesittely Suzuki Ignis (2003)

Suzuki on saavuttanut Suomessa kohtalaisen hyvän myyntimenestyksen ottaen huomioon olemassa olevan malliston ja paikoin vajavaisen myyntiverkoston. Uusi Ignis korvaa Suomen markkinoilla pahoin vanhentuneen Swiftin. Edellistä Ignistä ei koskaan tuotu Suomeen. Uusi malli valmistetaan Swiftin tavoin Unkarissa, ja se on kehitetty yhdessä Subarun (G3X Justy) kanssa.

Igniksestä on pyritty tekemään katumaasturimainen ja ulkonäön lisäksi peräti 17 cm:n maavara viittaa maasturiin. Etuvetoisen rinnalla mallistossa on myös nelivetoinen vaihtoehto. Ulkomitoiltaan Ignis on esim. Poloon verrattuna 12 cm lyhyempi, 5 cm kapeampi ja 10 cm korkeampi. Akseliväli on 8 cm Poloa lyhyempi.

Sisätilat ovat melko hyvät. Takanakin on tilaa kahdelle täysikokoiselle matkustajalle, niin polvi- kuin pääntilaa on riittävästi. Sisälläkin huomaa kuitenkin, että auto on hieman muita uusia pikkuautoja kapeampi. Takaistuimen pääntuet ovat alaspainuvaa mallia ja monen muun vastaavan toteutuksen tavoin ne painavat ylösnostettunakin pitkän matkustajan hartioita.

Muuten istuimet ovat kelvolliset, joskin etuistuimen selkänojan olisi voinut muotoilla vähemmän kuperaksi pystysuunnassa ja toisaalta parantaa sivutukea. Kuljettajan istuimessa on korkeussäätö, mutta ohjauspyörän säädöt puuttuvat ja ratti on sijoitettu turhan korkealle. Näkyvyys autosta on erinomainen, tässä auttaa sekä kulmikas kori että korkea istuma-asento. Tavaratila on myös hieman uusimpia kilpailijoita pienempi ja nostokynnys on korkea. Monikäyttöisyys on tavanomaisella tasolla.

Etuvetoisessa Igniksessä on 1,3-litrainen 94-hevosvoimainen moottori. Nelivetoisen 1,5-litraisessa on vain 5 hv enemmän. Mielenkiintoinen vaihtoehto olisi Fiatin uusi 1,3-litrainen diesel, joka ei kuulu Igniksen valikoimaan Suomessa.

1,3-litrainen vaikuttaa aluksi kierrosherkältä, mikä osittain johtuu erittäin herkästä ja korkealle sijoitetusta kaasupolkimesta. Kaupunkiajossa Ignis on kiitettävän pirteä. Suuremmilla kierroksilla voimaa ei kuitenkaan tule odotetulla tavalla lisää. Maantiellä 1,3-litraisen rajallisuus tulee esille. Ohituksissa on syytä käyttää vaihdekeppiä harkitusti, vaikka välitykset eivät pitkät olekaan. Kokonaisuutena suorituskyky on normaalia 1,3- ja 1,4-litraisten pikkuautojen tasoa.

Myös ajettavuus on parhaimmillaan kaupungissa. Ignis on ketterä ja näppärä kaupunkiauto. Igniksessä on ajanmukainen turvavarustelu: ABS-jarrut, 4 turvatyynyä ja aktiiviset pääntuet. Matkustajan turvatyyny saisi olla poiskytkettävä. Mukavuusvarusteista on mukana manuaalinen ilmastointi, kojelautaan integroitu radio/CD-soitin sähkölasit edessä ja keskuslukitus ilman kauko-ohjausta.

Hallintalaitteet ovat kiitettävän selkeät. Tyylikkäässä kojelaudan keskipaneelissa radion säätimet ja taajuusnäyttö ovat hyvin esillä. Pikkuautossa toimintoja ei tietysti ole kovin paljon ja kaikki tarpeellinen saadaan selkeästi esille.

Verhoilu on kokonaisuudessaan perusmusta ilman mitään kuviointia. Avoimia säilytyslokeroita on runsaasti, mutta hansikaslokerolle normaalisti varatusta tilasta osa on käytetty avolokerolle ja hansikaslokero jää kapeaksi.

Pikkuautomarkkinoilla on tungosta, sillä uusia kehittyneitä malleja on tullut parin vuoden aikana lukuisia. Ulkoisessa olemuksessa on jotakin tuoretta ja korkean maavaran ansiosta etuvetoinenkin Ignis selviytyy tavanomaista paremmin metsätiellä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin