Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Suzuki Swift 2012

Swift on automalli, jolla Suzuki julkisti uuden maailman –strategiansa vuonna 2004. Mallia valmistetaan seitsemällä tehtaalla ja sitä myydään yli 100 maassa. Suomen markkinoille tuotava uusi Swift on valmistettu Euroopassa, Suzukin Unkarin tehtaalla.
Autoesittely Suzuki Swift 2012

 

Uusi Swift on kasvanut sisätiloiltaan (akseliväli +5cm), etenkin takaistuimilla on entistä enemmän tilaa matkustajille. Sisätilat on äänieristetty suhteellisen hyvin, tai ainakin siihen asti kunnes nopeudet nousevat moottoritiellä ajettaviin nopeuksiin. Rengasmelu ei niinkään ole ongelma vaan yhtä lisävaihdetta kaipaavan moottorin jylinä.

Leveys on kasvanut puoli senttiä, raideleveys kaksi ja korkeus yhden sentin. Edelleen pienen tavaratilan (211 -litraa) saa takaselkänojia kääntämällä (60:40 suhteessa) kasvatettua yli 500 litraan.

Ulkoapäin auto on muuttunut edeltäjäänsä vain vähän, eikä eroa välttämättä huomaa kuin vasta tarkemmalla silmäilyllä. Ilme on ehkä hieman virtaviivaisempi kuin ennen. Sisätiloissa sen sijaan muutokset ovat selvemmät. Mittaristo on saanut koristekehykset ja kojelauta on aiempaa yhtenäisemmän oloinen. Ohjaamoa hallitsee kokonaisuudessaan kovamuovisuus. Istuimet tuntuvat ajavan asiansa vaikka pidemmälläkin matkalla. Ilmastointi ja MP3 CD-Radio ovat vakiovarusteita.



Turvallisuus


Uuden Swiftin turvallisuusvarusteisiin kuuluu ajovakaudenhallintajärjestelmä ESP. Tämän lisäksi automaattivaihteiston yhteydessä ESP:n mäkilähtöavustin estää autoa valumasta taaksepäin. Uudessa Swiftissä on vakiona myös hätäjarrutustehostin ja ABS-jarrut EBD-jarruvoimien jaolla sekä törmäystilanteessa kuljettajasta poispäin kääntyvät polkimet.

Swiftissä on vakiovarusteena seitsemän (7) turvatyynyä: Kuljettajan sekä etumatkustajan etu- ja sivuturvatyynyt, sivuturvaverhot etu- ja takamatkustajille sekä kuljettajan polvia ja jalkoja suojaava polviturvatyyny. Autossa on myös etumatkustajan turvatyynyn poiskytkentä mahdollisuus, jolloin etumatkustajan istuimelle voidaan laittaa myös lastenturvaistuin.



Moottori ja hinnat

Konepellin alta löytyy Suzukin Dual VVT bensiinimoottori, joka kuljettaa autoa 94 hevosvoiman (69kW) edestä. 1,2 Dual VVT moottori kehittää 118 Nm maksimiväännön. Yhdistetty kulutus on Suzukin mukaan 5,0 l/100km ja CO2-arvo 116 g/km. Koeajossa olleen viisiovisen version kulutus nousi lumisissa olosuhteissa hetkittäin yli 7-litran.

Näin pienimoottorisessa autossa lohkolämmitin on talvella enemmän kuin paikallaan. Kovalla pakkasella moottorin lämpiäminen kesti todella kauan. Etupenkkiläiset pelastuvat istuinlämmittimillä, mutta takapenkillä kannattaa pitää pipo päässä hieman pidempään.

Uuden Swiftin hinnat lähtevät vähän alle 15.000 eurosta. Sport mallista saa pulittaa yli 22.000 euroa.

Vertailuun otettiin Honda Jazz ja Volkswagen Polo sekä Toyota Yaris.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin