Fiksu lataa sähköautonsa kotona – asiantuntijan vinkit oman latausaseman hankintaan | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Fiksu lataa sähköautonsa kotona – asiantuntijan vinkit oman latausaseman hankintaan

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: EVXSTORE.COM // Ennätyskorkeat polttoaineiden hinnat tekevät monelle sähköauton hankinnasta nyt entistä houkuttelevampaa. Erityisen edullista sähköauton käyttö on, kun auton lataa kotiin asennettavalla latausasemalla. Lue asiantuntijan vinkit sähköauton kotilataukseen!
Fiksu lataa sähköautonsa kotona – asiantuntijan vinkit oman latausaseman hankintaan

Kaupallinen yhteistyö: Evxstore.com

EVX Store on sähkökäyttöisten kulkuneuvojen asiantuntija. Verkkokaupan sähköautojen latausasemien tuotepäällikkö Emil Selroos on itsekin sähköautoilun fani. Hän liputtaa erityisesti työmatka-autoilun puolesta. Sähköautoilua tuetaan verotuksella, mikä on vaikuttanut sen suosion nopeaan kasvuun etenkin työmatkailijoiden joukossa.

– Verohelpotuksilla saatava etu on nopeasti laskettavissa. Jos vertailee esimerkiksi 45 tuhannen euron Volvon ja 60 tonnin Tesla-sähköauton hankintaa, niin edun ansiosta ostaja pulittaa Teslasta verotusarvon muodossa kutakuinkin yhtä paljon kuin edullisemmasta Volvosta, mikä on valtava etu, Selroos laskee.

Sähköautoilun mahdollistava infrastruktuuri on viime vuosina laajentunut räjähdysmäisesti. Auton saa ladattua vaikkapa huoltoasemilla, maksullisissa parkkihalleissa, liikkeiden yhteyteen asennetuilla kaupallisilla latauspisteillä tai työpaikalla. Selroosin mukaan pelko siitä, ettei sähköautolla voisi ajaa pitkiä matkoja esimerkiksi pohjoiseen, on menneen talven lumia.

Selroos kannustaa silti suosimaan auton kotilatausta. Niin tekevä välttyy monilta vaivoilta ja turhilta kustannuksilta.

– Auton käytössä tärkeintä on, että se on ajettavissa aina kun haluaa. Kun lataus tapahtuu kotona, autossa on aina tarvittaessa virtaa, Selroos kuvailee.

Selroosin mukaan kotona lataamiseen liittyy myös helppous ja mahdollisuus mennä omien menojen mukaan. Kotona lataava ei törmää jonoihin tai ruuhkaan julkisilla latauspisteillä.

Ehdoton plussa on myös sähkön edullisuus polttoaineisiin verrattuna. Kotona auton lataava voi hallita sähkönsä hintaa. Autoa voi esimerkiksi ladata yöaikaan, kun sähkö on edullisempaa. Joissain sähköautojen latausasemissa on ajastin, jonka voi asettaa lataamaan autoa tiettyyn kellonaikaan.

Kotilataukseen on monenlaisia ratkaisuja

– Virtaa voidaan ottaa voima- tai verkkovirrasta. Kun sitä otetaan verkkovirrasta, latausteho on maksimissaan 3,6 kilowattia. Lataaminen on hidasta: jos auton kulutus on 20 kWh/100 km, akun lataaminen sadan kilometrin ajoa varten kestää viidestä kuuteen tuntia. Tällainen latauskaapeli tulee yleensä aina hybridiauton mukana, Selroos kertoo.

Tehokkaan ja nopean latauksen saa latausasemalla, johon virta saadaan voimavirrasta.

– Maksimilatausteho voimavirta-asemissa on yleensä 22 kilowattia eli huomattavasti korkeampi kuin verkkovirtaan kytketyissä. Näitä voimavirtaan asennettavia malleja ovat esimerkiksi kotimaiset WALLe-latausasemat.

Voimavirtaisen latausaseman asennus hoidetaan mallista riippuen joko itse tai sähköasentajan toimesta:

– Latausaseman voi asentaa lämmitystolppaan tai esimerkiksi autotallin seinään itse. Itse asennettavat mallit ovat tyyliltään vähemmän hienostuneita ja sisältävät vähemmän erilaisia ominaisuuksia kuin ammattilaisen asentamat.

Ammattilaisen asennettavaksi jäävät esimerkiksi suositut Easee-merkkiset latausasemat, jotka ovat ulkonäöltään tyylikkään virtaviivaisia ja jotka saa seinään kiinni siististi.

– Näissä malleissa autoilija pääsee hyödyntämään latausasemien edistyksellisimmät ominaisuudet. Jotkut mallit esimerkiksi mukauttavat auton latausta sen mukaan, minkä verran kiinteistön sähköverkossa on muuten kulutusta. Tällöin ei synny virtapiikkejä ja autoa ladataan maksimiteholla, mutta ei liikaa.

Yrityksillä omat latausasemat

Myös firmat panostavat sähköautoilua tehostavaan infrastruktuuriin. Mahdollisuus auton lataamiseen kannattaa tarjota sekä työntekijöille että asiakkaille. Muun muassa päivittäistavaraliikkeelle, ravintolalle tai urheiluhallille se voi olla kilpailuetu. Joissain paikoissa asiakkaat saattavat jopa odottaa sitä.

– Yritykset ja taloyhtiöt valitsevat yleensä Easee Charge -latausaseman, jossa on jonotusjärjestelmä. Se priorisoi autojen latausjärjestystä ja ne latautuvat niin, ettei virtalähde pääse ylikuormittumaan, Selroos hehkuttaa ja jatkaa:

– Easee Chargella esimerkiksi taloyhtiön on mahdollista seurata käyttäjien sähkönkulutusta ja laskuttaa latauksesta käyttömäärän perusteella. Käyttäjät tunnistetaan RFID-avainkorttien avulla.

Selroos kehottaa katsastamaan EVX Storen kattavan sähköisen liikkumisen valikoiman:

– Työmatkailu muuttuu nyt ihan oikeasti. Kuten muihinkin työelämän trendeihin, fiksu työnantajayritys reagoi ajoissa.

 

EVX Store on osa suomalaista verkkokauppakonsernia, jonka muita kauppoja ovat muun muassa markkinointitarvike.fi ja sauso.com. EVX Storen tavoitteena on tuoda edullisia sähköisen liikkumisen tarvikkeita asiakkailleen. EVX Store on toiminut yhteistyössä pitkään sekatavarakauppa preeco.fi ja kuntosalitarvikekauppa gorillasports.fi kanssa, minkä avulla tuotteiden ostohintoja on saatu madallettua. Näin asiakkaille voidaan tarjota entistä edullisempia hintoja.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin