Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Hybridiautoilija, ethän tee tätä virhettä – vaikuttaa merkittävästi auton jälleenmyyntiarvoon

Hybridiautojen pitkät akkutakuut edellyttävät auton huollattamista merkkihuollossa.
Hybridiautoilija, ethän tee tätä virhettä – vaikuttaa merkittävästi auton jälleenmyyntiarvoon

Suomen suurimpiin autoliiketjuihin kuuluvan J. Rinta-Joupin käytettyjen autojen myyntitilastot ovat olleet kuluvana vuonna hybridiautojen juhlaa. Yritys kertoo myyneensä tammi-elokuussa 54 prosenttia enemmän hybridiautoja kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. 

Kesä-elokuussa vauhti on vain kiihtynyt. Viime vuoden kesään verrattuna käytettyjä hybridejä on myyty J. Rinta-Joupilla peräti 138 prosenttia enemmän.

Autoliikeketju on kuitenkin havainnut huolestuttavan havainnon vaihtoon saapuvista hybridiautoista. Myyntijohtaja Markku Ala-Hakunin mukaan autonomistajien virheet hybridiautojen takuu- ja huoltoasioissa ovat yleistyneet.

– Hyvin usein törmätään tilanteisiin, joissa pitkät akkutakuut ovatkin keskeytyneet ennen aikojaan, kun autoa ei ole käytetty merkkihuollossa. Lyhyen aikavälin säästö huoltokuluissa ei kannata, sillä takuulla on suuri merkitys auton arvoon siinä vaiheessa, kun tekee mieli vaihtaa auto uuteen, hän kertoo.

Joissakin tapauksissa takuun menetys tarkoittaa käytännössä jopa tuhansien eurojen jälleenmyyntiarvon alenemista.

Täsmennys 7.9.2020: Auton takuun säilyminen ei edellytä niin sanotun merkkihuollon käyttämistä, kunhan huolto tehdään valmistajan ohjeiden mukaisesti käyttäen ohjeistettuja varaosia. 

AUTOTALLI.COM

Tutustu yksityisleasingiin, eli auton pitkäaikaiseen vuokraamiseen, jossa auton jälleenmyyntiarvosta ei tarvitse huolehtia.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin