Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Jättiläinen – BMW X7 tarjoaa ylellisyyttä kuudelle

Uusi BMW X7 on poikkeuksellisen kookas ja ylellinen katumaasturi. Auton tavaratila on 7-paikkaisenakin tavallisen henkilöauton kokoinen.
Jättiläinen – BMW X7 tarjoaa ylellisyyttä kuudelle

Mikäli olet pitänyt BMW:n suurta X5-katumaasturia suurena autona, joudut muuttamaan mitta-asteikkoa nähdessäsi uuden X7:n. Geneven autonäyttelyssä esitelty baijerilaisvalmistajan kaikkien aikojen suurin katumaasturi ei turhia kainostele ainakaan kokonsa tai sisätilojen ylellisyyden suhteen. 

Genevessä BMW X7 oli koeistuttavana tilavana kuuden istuimen kokoonpanolla, jossa keskimmäisen penkkirivin erilliset kaksi istuinta tarjoavat edustusautoluokan mukavuutta. Normaalisti auto on seitsemänpaikkainen.

BMW X7 on peräti 38 senttimetriä X5:ta pidempi, ja korkeuttakin on viisi senttimetriä enemmän. Kun kolmannen penkkirivin istuimet taitetaan alas, tavaratila on kooltaan hulppeat 722 litraa. Vaikka kaikki seitsemän istuinpaikka olisivat käytössä X7:ssa on silti tavanomaisen B/C-segmentin henkilöauton tavaratila, 326 litraa. Suurempia kuljetustarpeita varten tilaa on yli kaksi kuutiota, kun 2. ja 3. istuinrivit kaadetaan.

Uudessa BMW X7:ssä on vakiona mukautuva jousitus, sähköisesti ohjattavat iskunvaimentimet ja ilmajousitus molemmilla akseleilla. Maavaraa voidaan säätää 8 senttimetrin verran joko auto sisältä tai näytöllä varustellusta BMW Display Key -avaimesta. 

Malliston huipulla X7 M50d

Uutuusmaasturi tulee tarjolle kolmella moottorivaihtoehdolla. Bensiinimoottorina toimii kuusisylinterinen xDrive40i, joka tuottaa 340 hevosvoiman tehon. Kaksi dieselmoottoria ovat niin ikään kuusisylinterisiä ja tottelevat mallimerkintöjä xDrive40d (265 hv) ja M50d (400 hv).

Kaikkien moottoreiden yhteydestä löytyy 8-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto ja xDrive-neliveto, joka on tavallisissa olosuhteissa takavetopainotteinen. M50d-moottorin yhteydessä on vakiona taka-akselille sijoitettu M Sport -tasauspyörästö, jonka saa lisävarusteena myös bensiinimoottorin yhteyteen.

BMW X7 xDrive30d:hin ja xDrive40i:hin on saatavilla Off-Road-paketti, jota ohjataan xSand, xGravel, xRocks ja xSnow -painikkeilla. Nämä eri tilat muuttavat auton korkeuden, nelivedon, kaasupolkimen ja vaihteiston vasteen ja luiston eston niin, että ne ovat optimaalisia erilaisiin ajo-olosuhteisiin.

Uudessa BMW X7:ssä on aktiivinen vakionopeussäädin, jossa on Stop&Go-toiminto. Lisävarusteina on saatavana kattava valikoima kuljettajan avustusjärjestelmiä ja erilaisia entistä kehittyneempiä puoliautonomisen ajamisen sensoreita, jotka tekevät ajamisesta entistä vaivattomampaa.

Driving Assistant Professional -paketti sisältää kaistanvaihtoavustimen, kaistalla pysymisen avustimen, väistöavustimen ja risteävän liikenteen varoittimen. Vakiovarusteena oleva pysäköintiavustin sisältää peruutusavustimen, joka osaa ohjata autoa peruuttamalla juuri ajettua reittiä pitkin takaisin jopa 50 metrin matkan.

BMW X7:n hinnat alkavat Suomessa xDrive30d A -mallin 129 315 eurosta ja päätyvät M50d-moottorin kanssa 173 248 euroon. BMW X7:n kilpailijoita ovat muun muassa Mercedes-Benz GLS ja Range Roverin automallit.

 

Lue muut artikkelit Geneven autonäyttelystä

Katso BMW-malliston uudet autot

Katso BMW X7-mallisarjan uudet autot

Katso BMW X7 M50d mallin uudet autot

Katso myytävät BMW vaihtoautot

Katso myytävät BMW X7 vaihtoautot

 

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin