Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kähärit hankkivat kaasuauton yksityisleasingilla: ”Koiran häkki ja lastenrattaat mahtuvat hyvin kyytiin”

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: GASUM Kähärit toivoivat edullista ja ekologista ajamista, siksi he valitsivat toiseksi autokseen kaasuauton.
Kähärit hankkivat kaasuauton yksityisleasingilla: ”Koiran häkki ja lastenrattaat mahtuvat hyvin kyytiin”

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: GASUM

Elina ja Matti Kähäriä voisi sanoa kaasuautoilun pioneereiksi. Pariskunta hankki nimittäin ensimmäisen kaasuautonsa jo seitsemän vuotta sitten. Nyt perheessä ajetaan jo kolmannella kaasuautolla. Tuona aikana kaasuautoilu on kasvanut räjähdysmäisesti Suomessa.

– Seuraan Nettiautossa ihan mielenkiinnosta kaasuautojen markkinoita. Kun olimme ostamassa ensimmäistä kaasuautoamme, niitä oli Nettiautossa myynnissä noin 30 kappaletta, nyt autoja on tarjolla yli 500, Matti Kähäri kertoo.

Kähäreillä kaasuauto hankittiin perheen toiseksi autoksi ja ystäviltä kuultujen hyvien kokemusten innoittamana.

– Kaverini oli asennuttanut kaasujärjestelmän vanhaan autoonsa. Hän halusi tehdä ympäristöteon tekemällä epäympäristöystävällisestä autosta ympäristöystävällisen, Matti muistelee.

Sen lisäksi, että Kähärit halusivat autoilulle ekologista vaihtoehtoa, puntarissa vaikutti myös ajetut kilometrit. Elina ajoi aiemmin työnsä vuoksi paljon pitkin Suomea.

-Aloin tutkia kaasun mahdollisuuksia tarkemmin ja vertailin eri käyttövoimien kustannuksia pidemmällä aikavälillä. Kaasulla ajaminen tuli selkeästi muita käyttövoimia edullisemmaksi, Matti muistelee.

Kun netistä tuli eteen vähän ajettu kaasukäyttöinen Volkswagen Touran, päätös oli helppo tehdä.

Siitä tuli perheen kakkosauto.

Edullisten kuukausikulujen leasingauto

Ensimmäisen kaasuauton hankinta-aikaan perhe asui Hangossa, joten pääkaupunkiseudulle suuntautuneilla automatkoilla tankattiin aina Lohjalla.

Vaikka Elina Kähäri otti kaasuauton pääasiassa omaan käyttöönsä, ensimmäinen tankkausmatka kaasuasemalle jännitti häntä.

– Kun sitten uskaltauduin yksin tankkaamaan, huomasin, että se on helppo toimenpide, Elina muistelee ja kertoo ettei tankkaaminen kauaa vie.

– Korkeintaan yhden biisin verran, ja sen aikana voi tehdä vaikka pienen taukojumpan tai jaloittelun.

Elina kertoo käännyttäneensä työkavereitakin kaasuautoilun pariin vuosien varrella.

Kähärit itse ovat vaihtaneet kaasuautoa säännöllisin väliajoin.

– Autoissa ei ole ollut mitään vikoja kaasujärjestelmissä tai missään muussakaan, olemme vain vaihtaneet aina pikkuhiljaa uudempaan, Elina kertoo.

Tänä kesänä perhe päätti hankkia Škoda Octavia G-TECin yksityisleasing-palvelun kautta.

– Kun sopiva tarjous tuli vastaan, se vaikutti vaivattomalta ratkaisulta. Kuukausihinta on järkevä ja sopimukseen kuuluu huoltopalvelu ja biokaasut saamaan hintaan, Elina kertoo.

Mikä sitten on muuttunut kaasuautoilussa seitsemässä vuodessa?

Ihmisiä näkee nykyisin enemmän tankkausasemilla ja asemia ylipäätään on reilusti enemmän.

– Ennen sai kaasuasemalla asioida melkein itsekseen, nyt voi olla jopa jonoja, Elina nauraa.

Ajoreitit Kähärit ovat suunnitelleet alusta asti kaasuasemien sijainnin mukaan.

– Muutenkin periaatteeksemme on muodostunut, että aina tankataan kaasua, kun ajetaan kaasuaseman ohi.

– Käytämme pääsääntöisesti vain biokaasua ja olen onnistunut ajamaan jopa Ylläkselle asti vain pieniä bensamääriä käyttämällä, Elina muistelee.

HANKKISINKO KAASUAUTON?

– Kaasuauto on oiva tapa vähentää liikenteen päästöjä ja ajaa ympäristöystävällisesti. Esimerkiksi täysin uusiutuvalla biokaasulla voidaan vähentää jopa 85 prosenttia polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä verrattuna perinteisiin polttoaineisiin. Lisäksi biokaasun liikennekäytöllä vähennetään merkittävästi typenoksidi-, hiukkas- ja melupäästöjä, mikä parantaa huomattavasti kaupunkien ilmanlaatua.

– Biokaasua tuotetaan kiertotalouden keinoin muun muassa kotitalouksien biojätteistä, kauppojen ruokahävikistä ja yhdyskunnan jätevesilietteistä.

– Suomessa on tällä hetkellä lähes 50 kaasutankkausasemaa ympäri Suomen, joista 33 on Gasumin.

– Kaikista Suomessa myytävistä kaasuautoista löytyy myös bensiinitankki.Jos kaasu pääsee loppumaan, voit ajaa bensiinillä.

– Kaasuautomalleja löytyy yleisimmiltä automerkeiltä sekä henkilöautoista että hyötyajoneuvoista.

– Kaasuauton voi hankkia myös käytettynä Suomesta tai ulkomailta.Bensiinikäyttöisen henkilöauton voi muuttaa toimimaan kaasulla. Muutoksen kustannusten kattamiseksi voi saada Traficomilta rahallista tukea.

– Kampanjaetuna Gasum tarjoaa yksityisasiakkaalle ja käyttöedulla ajavalle yritysautoilijalle biokaasua kiinteään hintaan 65 €/kk. Tankkausasemilla voi myös maksaa kulutuksen mukaan. Voimassa oleva tankkaushinta on ilmoitettu asemilla.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin