Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kaupallinen yhteistyö: Säästä rahaa yhdistelylainalla

Kaupallinen yhteistyö: Suomi24 Lainaa Onko sinulla monta pientä lainaa, luottokorttilaskuja ja osamaksuja? Yhdistämällä lainat voit säästää lainakuluissa ja saada lisää joustavuutta budjettiisi. Selvitimme, miten lainojen yhdistäminen kannattaa toteuttaa käytännössä.
Kaupallinen yhteistyö: Säästä rahaa yhdistelylainalla

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: SUOMI 24 LAINAA 

Jos olet ottanut monta vakuudetonta kulutusluottoa ja maksat niistä lainanlyhennyksiä eri paikkoihin joka kuukausi, on yhdistelylaina sinua varten. Lainat yhdistämällä voit säästää huiman määrän rahaa, koska voit saada pienemmän koron ja säästät lainojen kuukausittaisissa lainanhoitokuluissa. Lisäksi lainojen yhdistely helpottaa arkeasi, kun sinun ei tarvitse huolehtia lukuisista laskuista ja eräpäivistä. Lainamarkkinat ja lainojen yhdistely voi kuitenkin tuntua hämmentävältä. Siksi selvitimme, miten yhdistää lainat fiksusti.

Lainojen yhdistäminen säästää rahaa ja aikaa

Lainan kulut koostuvat muun muassa korosta, kuukausittaisista tilinhoitokuluista ja laskutusmaksuista. Siksi viiden eri pienen lainan pitäminen tulee väistämättä kalliimmaksi kuin yhden edullisen yhdistelylainan lyhentäminen. Yhden lainan lyhentäminen on myös helpompaa käytännön tasolla ja pysyt paremmin perillä kuluistasi. 

Suurempaan yhdistelylainaan on myös mahdollista saada pienempi korko kuin pieniin lainoihin. Pääsääntöisesti isommissa lainoissa on pienemmät korot kuin esimerkiksi pikavipeissä. Jos kalliita pikavippejä on kertynyt useampi, kannattaa lainojen yhdistämistä harkita.

2020 asetettiin voimaan väliaikainen 10 prosentin korkokatto, mikä on vähemmän kuin osassa luottokortteja ja osamaksuja. Siksi myös luottokortit ja osamaksut kannattaa yleensä maksaa pois yhdistelylainan avulla. Väliaikainen korkokatto on kuitenkin voimassa nykytiedon mukaan vain syyskuuhun 2021, minkä jälkeen palataan 20 prosentin korkokattoon. Jos siis tarvitset monen vuoden yhdistelylainan, kannattaa selvittää mikä korko lainalle tulee syyskuun 2021 jälkeen. 

Lainat voi yhdistää netissä 

Lainojen yhdistäminen ei vaadi pankkiin soittelua, vaan lainat voi yhdistää kätevästi netissä. Vakuudettoman yhdistelylainan voi saada jopa 70 000 euroon asti. Lopullinen lainasopimus riippuu omista tuloistasi ja maksukyvystäsi, mutta voit saada helposti tarjouspyynnöt monelta rahoittajalta yhdellä hakemuksella. Yhdistä lainat esimerkiksi Suomi24 -lainavertailun kautta ja saat tarjoukset eri rahoittajilta jo saman päivän aikana. 

Yhdistelylaina on mahdollista saada ilman vakuuksia, eli et tarvitse muuta kuin säännölliset kuukausitulot ja voit saada lainan. Et siis tarvitse säästöjä, omaisuutta tai takaajaa, kuten vakuudellisissa lainoissa. Kannattaa kuitenkin harkita rinnakkaishakijan kanssa hakemista, sillä kahden hakijan tuloilla voi lainalle saada pienemmän koron.

Kun olet allekirjoittanut lainan, lainantarjoaja usein maksaa vanhat lainasi puolestasi ilmaiseksi. Sinun tulee toimittaa tiedot lainoistasi uudelle lainantarjoajalle, joka hoitaa velat puolestasi. Sen jälkeen lyhennät vain uutta yhdistelylainaasi maksusuunnitelmasi mukaisesti. 

Vertaile yhdistelylainoja

Yhdistelylainoissakin on eroja, eli lainoja kannattaa aina vertailla. Suomi24 lainavertailun avulla saat tarjoukset monelta eri lainoittajalta helposti ja voit löytää parhaan lainan itsellesi. Tarjoukset ovat räätälöityjä kullekin hakijalle, eli voit vertailla helposti korkoja ja muita kuluja. Lue lisää lainavertailun tärkeydestä.

Kannattaa muistaa, että lainojen uudelleenjärjestelystä voi syntyä lisäkuluja. Jotkut nykyisistä lainoistasi saattavat periä lisämaksua lainan maksamisesta ennenaikaisesti. Tällaiset kulut kannattaa selvittää etukäteen ja vertailla uuden yhdistelylainan kuluihin, jotta varmistat suurimman mahdollisen säästön. Lainaa ei myöskään koskaan kannata ottaa enempää kuin mihin on oikea tarve, sillä yhdistelylainastakin kertyy korko- ja lainanhoitokuluja joka kuukausi.

Kuva: Unsplash


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin