Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo BMW 525d A 2012

Koeajo rajoittui tässä vaiheessa 20 minuutin lenkkiin autolla, jonka matkamittarissa oli koeajon alkaessa 7 km. Niinpä ajettavuudesta ei vielä tullut täsmällistä käsitystä.
Koeajo BMW 525d A 2012

Ohjaus on nyt sähkötehosteinen, mutta ohjaustuntuma on hyvä. Hitaassa nopeudessa ohjaus on tavanomaista raskaampi. Jousitusta on edeltävään malliin verrattuna muutettu pehmeämmäksi.

Jousitus tuntuu mukavalta niin kauan, kun tienpinta on melko tasainen. Suurissa routaheitoissa volvomaista kimmoisuutta on liikaa ja jousituksen liikkeet ovat laajoja. Koeajon jälkeen piti vielä käydä ajamassa sama reitti omalla Audilla ja tie todellakin tuntui selkeästi tasaisemmalta.

Melu ja näkyvyys

Melutasossa ei ole tapahtunut olennaista kehitystä, mutta eivätpä kilpailijat ole edelleenkään päässeet samalle tasolle, missä BMW 5 on ollut jo kahden mallisukupolven ajan. Kuutosdieselin käynti on yhtä kaunista ja hiljaista kuin ennenkin.

Näkyvyys eteen on hyvä ja ulkopeilit ovat reilun kokoiset. Korkean perän ja alas laskeutumattomien pääntukien takia takanäkyvyys jää puutteelliseksi. Kääntöympyrä on entisissä lukemissa eli luokassaan kohtuullisen kokoinen, mutta selvästi MB:tä suurempi.

Käyttöjärjestelmä perustuu iDrive-valikko-ohjaukseen, joka on nykyään varsin helppokäyttöinen. Turhaa päänvaivaa satunnaiselle käyttäjälle sen sijaan aiheutetaan edelleen keskiasentoon palautuvilla viiksillä ja hieman samanlaista logiikkaa noudattavalla automaattivaihteiston valintavivulla. Kuvittelisi, että opastusta vaativa vaihteenvalitsin rajoittaisi myyntiä esim. autovuokraamoille.

Vakionopeussäätimen käyttökytkimet on ilahduttavasti palautettu ohjauspyörään. Kaasujalalle ei edelleenkään löydy luontevaa paikka vakionopeussäätimen käytön aikana. Hansikaslokero on epäkäytännöllinen.

Lämmityslaite käyttäytyi talvisäässä sivistyneesti: se piti tuulilasin huurteettomana ja jalat lämpimänä ilman ääntä tai tuntuvaa puhallusta. Laatuvaikutelma on selkeästi parantunut edeltävään malliin verrattuna ja lähestyy luokan kärkeä.

Suorituskyky: 9,3

525d:n suorituskyky on hyvinkin riittävä.

Mukavuus: 9,2

Tilat ovat kilpailijoita vastaavat. Istuimet ovat hyvät niin edessä kuin takana. Vakiovarustelu on hintaan nähden melko niukka, mutta lisävarusteena saa kaiken tarvittavan.

Luotettavuus: 8,0

BMW:n luotettavuus on viimeisimmissä malleissa ollut hyvällä tasolla. Takuuta on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,2

Ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset. Vakiojousitus on pehmeä ja kimmoisa. Melutaso on eräs markkinoiden hiljaisimmista.

Ulkonäkö: 8,8

Muotoilu on varsin tyylikäs. Sisustus on näyttävä varsinkin nahkaverhoiltuna ja puulistoin.

Polttoaineen kulutus: 8,2

Kulutus on suorituskykyyn nähden pieni, mutta tuntuvasti 520d:tä suurempi. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu: 9,0

Laatuvaikutelma on hyvä ja materiaalit tasokkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 7,5

Tavaratila ei ole erityisen suuri. Monikäyttöisyys ei sisälly perushintaan. Hallintalaitteissa on pieniä epäkäytännöllisyyksiä.

Luokkansa paras: 9,5

5-sarja on ominaisuuksiltaan luokkansa kärjessä. Erityisesti moottorin osalta se on esikuva muille.

Kokonaisarvio:8,6

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin