Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Opel Adam Slam 1.4 ecoFLEX 2013

Opel esitteli merkin perustajan mukaan nimetyn kokonaan uuden automalli Adamin Pariisin autonäyttelyssä 2012. Suomeen huomiota herättävä uutuus saatiin huhtikuussa 2013.
Koeajo Opel Adam Slam 1.4 ecoFLEX 2013

Adam on persoonallinen ja mukavalla tavalla pirteä pikkuauto, joka ei Opelin mukaan ammenna muotoja menneisyydestä vaan katsoo tulevaisuuteen. Adamissa on laadun tuntua esimerkiksi hallintalaitteissa. Verhoilu on erilaisen tyylikäs ja etuistuimilla viihtyy pidemmänkin matkan. Takapenkillä on yllättävän mukavasti tilaa, vaikka 3,7-metrinen Adam soveltuukin parhaiten kahdelle hengelle. Leveyttä autolla on 1,72 metriä. 170 litraa vetävä tavaratila on syvä ja lyhyt, mutta pari kauppakassia siinä kuljettaa helposti. Adamin pystyy personoimaan monipuolisesti, sillä vaihtoehtoja niin sisustukseen kuin ulkokuoreen on runsaasti.



Sivulta päin katsottuna kaikkein yllättävin piirre on korin päällä ”kelluva” katto, joka vaikuttaa visuaalisesti olevan irti korista varsinkin kaksivärisissä yhdistelmissä. Auton nimi on sijoitettu kromisena allekirjoituksena C-pilariin korostamaan auton ylellistä olemusta ja ainutlaatuisuutta. Keulalla on uusi siiven muotoinen Opel-logolla varustettu kromilista.

Sivulinjaa hallitsevat Opelin nykymallistolle tyypilliset kaaret oven alaosassa ja oven kahvaan liittyen, jotka on toteutettu samaan tyyliin kuin Astra GTC:ssä. Edessä perusmallia lukuun ottamatta LEDeillä toteutetut huomiovalot muodostavat Opelin nykyiseen tapaan siiven, ja myös takavaloina on LEDit (Slam-varustetaso).

Ohjaamo onkin hyvin samanlainen kuin Opelin suuremmissa ja kalliimmissa malleissa, kuten Astrassa ja Insigniassa. Adamissa on kromikehyksiset kronografeja muistuttavat mittarit ja kromatut katkaisimet. Ohjaus on hyvin tunnokas ja kaupunkiolosuhteissa on mahdollisuus käyttää ohjausta keventävää City-toimintoa. Kaupungissa auto onkin luonnollisimmassa ympäristössään, mutta ainakin 87 hevosvoimaisella pärjää vallan mukavasti myös moottoritiellä. Talvella kuljettajan iloksi kaikissa Adameissa on ohjauspyörän lämmitin vakiovarusteena.

Adamin tunnelmavalaistuksessa voidaan käyttää yhtä väriä, tai sen voi säätää vaihtumaan jatkuvasti. Valoa saa myös kattoon, johon voi valita esimerkiksi koeajoautossakin olleen 64 LED-valon heijastaman tähtitaivaan vajaan 350 euron hintaan.



Adam on ensimmäinen Opelin malli, jossa esitellään yhtiön uutta ajattelua edustava tietojärjestelmä IntelliLink (n. 300 €). Se liittää omistajan älypuhelimen ominaisuudet ajoneuvoon ja lisää niiden merkitystä. Esimerkiksi navigointi on ladattava kosketusnäytölle puhelimen kautta. Merkin mukaan järjestelmässä eri sovellusten käyttö on helpompaa ja joustavampaa kuin perinteisissä.

Koeajoauton voimanlähde oli Slam varustetason pienitehoisempi 1,4 –litrainen. Tehoa moottori tuottaa 87 hevosvoimaa. Vaihteistona toimi 5 pykäläinen manuaalilaatikko. Automaattia ei ainakaan tällä hetkellä ole tarjolla. Polttoainetta kuluu yhdistetyssä ajossa 5,0-5,1 l/100 km ja CO2-päästöjä syntyy 118-119 g/km. 87 hevosvoimaisen kiihtyvyydeksi 0-100 km/h luvataan 12,5 sekuntia ja huippunopeudeksi 176 km/h. Ajossa auto tuntuu selvästi ilmoitettua kiihtyvyyslukemaa ripeämmältä



Opel Adamin hinnat alkavat 14 991,49 eurosta (1,2-litraisella moottorilla varustettu Jam). Koeajossa olleen Slamin varustukseen kuuluu mm. madallettu alusta ja 17-tuumaiset vanteet, tummennetut ikkunat ja LED-takavalot. Kuvien Slam varustetason Adamin hinta varusteineen jää hieman alle 20 500 euron. Lisävarusteita autossa on noin 2000 euron edestä.

Suorituskyky: 8,9

Jo pienempitehoinen 1,4-litrainen liikuttaa Adamia ripeästi.

Mukavuus: 8,8

Sisätilat ovat mukavat kahdelle, mutta takapenkillekin mahtuu yllättävän hyvin. Slam-varustelu sisältää tärkeimmät varusteet ja lisävarusteet ovat kohtuuhintaisia.

Luotettavuus: 8,4

Turvallisuusvarustelu on kattava. Takuu on 2 vuotta ajomatkasta riippumatta.

Ajomiellyttävyys: 9,1

Ajo-ominaisuudet ovat hyvät ja autoa on helppo pyöritellä ahtaissakin tiloissa. Maantielläkin pärjää mukavasti. Jousitus toimii hienosti. Näkyvyys on ilahduttavan hyvä. Melutaso on kilpailijoiden parhaimmiston tasolla.

Ulkonäkö: 9,8

Muotoilu on pirteän uudenlainen. Sisätilojen ilme on hauskan tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 8,5

Kulutus voisi olla hieman pienempi, mutta ilmoitettu 5,0-litran kulutus on monista muista automerkeistä poiketen realistinen.

Valmistuslaatu: 9,5

Viimeistely on erinomainen. Ilmeen voi niin sisältä kuin ulkoa muovata oman makunsa mukaan.

Sisätilojen suunnittelu: 8,3

Tavaratila on kooltaan hyvin pieni, mutta normaali luokassaan.  Takapenkit kaatamalla saadaan lisää tilaa.

Luokkansa paras: 10

Ominaisuuksiltaan Adam kipuaa luokkansa kärkipäähän. Se poikkeaa ilmeeltään positiivisesti muista ja tulee varmasti olemaan Opelin myynnille hyvä piristysruiske.

Kokonaisarvio: 9,0


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin