Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Toyota Auris 1,8 Hybrid Comfort 2013

Uusi Toyota Auris esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä vuoden 2012 loppupuolella. Kuten edeltäjästään myös uudesta Aurisista on saatavilla hybridiversio. Koeajoon saatiinkin Comfort varustetasoinen hybridi Auris.
Koeajo Toyota Auris 1,8 Hybrid Comfort 2013

Varustetasoja on tarjolla hybridiin kolme, joista comfort on keskimmäinen varustetaso. Lisäksi koeajoauto on varustettu noin 1000 euron arvoisella Business paketilla sekä vähän päälle 500 euroa maksavalla metallivärillä.

Ulkoinen ilme on uutta Toyotaa. Ilme on edeltäjää menevämpi ja pyöreitä linjoja on terävöitetty. Myös sivuprofiili on linjakas ja etupään teroitettu ilme jatkuu perän muotoilussa. Hybridiksi auton tunnistaa takakontin ja kyljen logojen lisäksi sinertävästä Toyota logosta. Aurisin pituus on hieman kasvanut, mutta akseliväli on pysynyt samana. Auto on myös edeltäjäänsä 5,5 cm matalampi.

Samana pysynyt akseliväli näkyy takaistuimen polvitiloissa, jotka edeltäjään verrattuna ovat pikemminkin kutistuneet. Edeltäjään verrattuna istuma-asentoa on tuntuvasti madallettu. Pehmeällä takaistuimella polvet nousevat korkealle eikä reisitukea ole. Myös pääntilasta on lievää niukkuutta varsinkin sivusuunnassa. Tavaratilaa uudessa Auriksessa on aiempaa enemmän (360 litraa), eikä hybriditekniikka rajoita tilaa vaan se on sama kuin muissa moottoriversioissa. Tavaratilassa on välipohja, jonka avulla tavaratilasta saadaan lähes tasainen, kun takapenkit on taitettu.



Kuljettajan paikalla kaikki hallintalaitteet ovat mukavasti käsillä. Mittaristossa kierroslukumittarin paikalla on latausta, taloudellisuutta ja suurinta tehotilaa esittävä mittari. Vaihdekeppi on tuttu Toyotan hybridimalleista. Portaaton e-CVT vaihteisto on hybridimalleissa vakiovaruste. Vaihteet vaihtuvat huomaamattomasti ja käytännössä kiihdytys pitää vain kierrokset korkealla niin kauan kuin on tarvis. Hybridin voimanlähde on edeltäjästä tuttu yhteisteholtaan 136 hevosvoimainen 1,8 litraisen bensiinimoottorin ja sähkömoottorin yhdistelmä. Uudessa mallissa kulutusta ja päästöjä on tosin onnistuttu viilaamaan hieman alaspäin. Keskimääräinen polttoaineenkulutus on 3,9 litraa/100 km ja CO2-päästöjä syntyy 87 g/km. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 10,9 sekunnissa ja huippunopeutta on mahdollisuus saavuttaa 180 km/h.

Perustukevalta etuistuimelta näkyvyys varsinkin eteen on hyvä. Taakse näkyvyyttä heikentää pienehkö takaikkuna. Rajattua näkyvyyttä taakse auttaa kosketusnäytölle ilmestyvä peruutuskameran kuva sekä tietysti parkkitutka. Kojetaulun muotoilu on asiallinen ja kaikki säätimet ovat selkeästi esillä. Valmistusmateriaalit ovat melko lailla kovaa muovia, mutta viimeistely laadukasta.

Auris Hybridin ohjaus on hieman aiempaa tunnokkaampi. Jousitus on mukavuuspainotteinen, mutta ei kuitenkaan löysä. Mutkaisella tiellä auto ei juuri kallistele. Koeajoauton kesärenkaista ei juuri melua sisään kantaudu, mutta talven jäljiltä tienpinnalla oleva irtohiekka rapisee melko voimakkaasti lokasuojien sisäpinnoille. Moottori on keskimääräistä hiljaisempi ja pelkällä sähköllä ajellessa luonnollisesti äänetön. Toyotan mukaan auto saattaa kulkea taajama ajossa jopa puolet ajasta polttomoottori sammutettuna. Matalissa nopeuksissa väite pitänee koeajon perusteellakin paikkansa.



Comfort varustetasoon kuuluu mm. sadetunnistin, avaimeton kulku/käynnistys, automaattinen ilmastointi, ohjauspyörän etäisyys- ja syvyyssäätö, Toyota Touch&Go –multimediajärjestelmä, ulkoisia kromikoristeita, LED-päiväajovalot sekä vakionopeuden säädin. Koeajoautossa ollut Business pack –sisältää lisäksi Bi-xenon ajovalot kaarrevalojärjestelmällä, kaukovaloautomatiikan sekä älykkään pysäköintiavustimen.

Toyota Auris Hybrid Comfortin suositushinta on 28 943 euroa ja metallivärin ja Business paketin kanssa hieman yli 30 000 euroa.

Suorituskyky 8,0

Hybridi voimanlähde on mukava matkakumppani ja ennen kaikkea hiljainen. Ohituksissa kiihtyvyyttä toivoisi löytyvän vähän enemmän.

Mukavuus 8,6

Comfort -varustelu on kattava ja Business paketilla lähes Premiumin tasolla. Etuistuimet ovat hyvät. Takaistuimella on monia kilpailijoita niukemmin polvitilaa.

Luotettavuus 8,6

Luotettavuus ja turvallisuus ovat hyvällä mallilla. Takuu on 3 vuotta. Koritakuu on 12 vuotta

Ajomiellyttävyys 9,0

Ohjaustuntuma on napakka. Jousitus on mukavuuspainotteinen, mutta mutkatielläkin pärjää mukavasti.

Ulkonäkö 8,4

Uudistunut ulkoilme on virtaviivainen. Kojetaulun muotoilu on asiallisen massiivinen.

Polttoaineen kulutus 9,3

Polttoaineen kulutus on hyvin pieni. Huoltovälit ovat lyhyehkö (15 000 km).

Valmistuslaatu 7,9

Sisustusmateriaaleissa on käytetty kosolti kovamuovia, mutta viimeistely on laadukasta.

Sisätilojen suunnittelu 8,3

Tavaratila on edeltäjää suurempi. Välipohjan nostamalla ylimpään asentoon saadaan takapenkit kaatamalla melko tasainen lattiapinta.

Luokkansa paras 9,5

Auris hybridi on pienellä kulutuksella kulkeva auto vailla olennaisia heikkouksia.

Kokonaisarvio 8,6


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin