Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Subaru Impreza - turvallisuus edellä

Koeajossa Subaru Impreza - turvallisuus edellä

Monelle Subaru Impreza tuo mieleen moottoriurheilun, mutta nykyään japanilainen automerkki vannoo turvallisuuden ja kestävyyden nimiin.

Subaru on siitä erikoinen autovalmistaja, että omien sanojensa mukaan se kertoo haluavansa pysyä pienenä marginaalimerkkinä, joka panostaa massan sijaan siihen, että jokainen sen valmistamista autoista on turvallinen ja hyvä ajettava. 

Uuden Subaru Imprezan ratissa hyvin tekeminen kieltämättä näkyy. Auto on laadukkaan tuntuinen ja pieniin yksityiskohtiin on kiinnitetty erityistä huomiota.

Ennen ajoon lähtöä on hyvä miettiä, mikä Subarusta tekee erityisen automerkin. Valmistaja itse mainitsee filosofiansa pääpilareiksi kolme seikkaa: turvallisuuden, monikäyttöisyyden sekä käytännöllisyyden ja kestävyyden. Viimeksi mainitusta varsin hyvä osoitus on se, että kaikista myydyistä Subaruista 96 prosenttia on liikennekäytössä vielä kymmenen vuoden jälkeen.

Turvallisuuden puolesta puhuvat erinomaiset arvosanat koko automerkin malliston osalta törmäystesteissä, sekä kahteen kameraan perustuva edistyksellinen EyeSight-hätäjarrutusjärjestelmä. Monikäyttöisyys näkyy varsin kookkaissa sisätiloissa ja toki nelivetoisen auton etenemiskyvyissä.

Jämäkkä ajettava

Päällisin puolin kaikki valmistajan itsensä hehkuttamat ominaisuudet näyttäisivät siis toteutuvan, mutta miten on käytännön laita?

Matalalle sijoitettu kaksilitrainen boxer-moottori pitää varsin karkeaa ääntä, mutta 7-pykäläisen Lineatronic-automaattivaihteiston välityksellä voimaa tuntuu riittävän hienosti erilaisissa ajotilanteissa.

Molemmat Imprezaan tarjottavat moottorit ovat ahtamattomia bensiinikoneita. Pienempi 1,6-litrainen tuottaa 114 hevosvoimaa ja 150 Nm, tehokkaampi kaksilitrainen 156 hv ja 196 Nm.

Impreza on yleistuntumaltaan vakaan ja jykevän oloinen menopeli, vaikka pykälää suurempi ja kalliimpi Outback ajettavuudessa hieman pidemmän korren vetääkin.

Subaruissa neliveto on aina päällä, mutta voimanjakosuhdetta säädellään tilanteen mukaan akseleiden välillä. Mutaista metsäpolkua pidemmälle auton kyvykkyyttä maastossa ei koeajettu.

Subaru Impreza

Uusi Impreza on rakennettu Subarun uudelle modulaariselle pohjarakenteelle, jossa on otettu myös tulevaisuuden voimalinjat huomioon. Täyssähköversion ja hybridin tarvitsemille akuille on suunniteltu jo valmiiksi omat paikat. Nyt viidennessä polvessa valmistettava Impreza on kasvanut edelliseen malliin verrattuna pituutta 4,5 ja leveyttä 3,5 senttimetriä, korkeudesta on sen sijaan nipistetty sentin verran pois. Sisätiloissa venyneet mitat näkyvät ennen kaikkea takamatkustajien pää- ja jalkatiloissa. Myös sivuttaisväljyyttä on tullut lisää. Tavaratilan osalta litratilavuus on kasvanut vain viidellä, ollen nyt 385 litraa. Ei mikään tilaihme, muttei missään tapauksessa toivottaman pienikään.

Subaru Impreza on miellyttävän omalaatuinen automalli monelta osin. Auto tuo jossain määrin mieleen Volvon automallit laadukkaan tuntuisen viimeistelyn ja turvallisuuten panostamisen vuoksi. Marginaalissa viihtyvälle Subarulle täytyy nostaa hattua mutta samalla toivoa, että automallit käyvät riittävän hyvin kaupaksi, jotta tulevaisuudessakin näitä autoja riittää omaa tietään kulkeville autoilijoille.

Katso Subaru Impreza-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Subaru Impreza vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin