Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Volvo XC40 - kaikki mitä tarvitset

Koeajossa Volvo XC40 - kaikki mitä tarvitset

Uuden Volvo XC40:n mainoslauseeksi on valikoitunut ”Everything you need. Nothing you don’t”. Kiteytys osuu maaliinsa, sillä Volvon pikkumaasturi on monessakin mielessä onnistunut kokonaisuus volvomaista käytettävyyttä XC-mallisarjan edullisimmilla hinnoilla.

Paljon käteviä yksityiskohtia

Kun auton sisätilat suunnittelee hyvin, pieneltä vaikuttavat ulkomitat voivat yllättäen kätkeä hyvinkin käyttökelpoiset ja mukavat oltavat neljälle matkustajalle. Katumaastureiden suosiolle löytyy useita järkiperusteita, mutta monelle autoilijalle Volvo XC60:n tilat voivat olla liiankin väljät. Jos suurimman osan ajasta hieman pienempi auto riittää, ylimääräisestä tilasta voi olla turha maksaa.

Volvo XC40:n sisätilojen salaisuus piilee lukuisissa pieneltä vaikuttavissa nerokkaissa yksityiskohdissa, joita ei ensisilmäyksellä välttämättä edes huomioi. Esimerkiksi tilavat etuovien tavarakotelot on saavutettu siirtämällä kaiuttimet ovista kokonaan pois. Ovien säilytystila on yhtä suurta kaukaloa ilman turhaa muotoilukikkailua.

Käytettävyys edellä on suunniteltu myös tavaratila, jonka taitettava pohja muodostaa väliseinän paljastaen samalla runsaasti lisätilaa välipohjan alta. Ylöstaitettuna tavaratilan pohjasta löytyy myös kassikoukut, jotka pitävät ostokset paikoillaan. Lisäksi kovan hattuhyllyn pystyy piilottamaan helposti tavaratilan välipohjan alle yhdellä kädenliikkeellä. Tavaratilan lattian alta löytyy lisäksi lukittava säilytyslokero. Tavaratila on tilavuudeltaan perusasennossa 460 litraa.

Hansikaslokeron avaamalla sen kannesta löytyy pieni koukku, jota voi hyödyntää vaikkapa käsilaukun tai noutoruokakassin kuljettamiseen. Drive-in -luukulla asioidessa tiukkojen farkuntaskujen penkominen jää historiaan, sillä luottokorteille löytyy omat kolonsa kojelaudan alalaidasta. Keskikonsoliin integroitu roska-astia on helppo irrottaa ja tyhjentää, ja vieterikannen ansiosta kuittiroskat pysyvät pois silmistä. 

Etuistuinten alle on piilotettu myös matalat lokerot, joihin mahtuu esimerkiksi tablettitietokone tai muuta ohutta tavaraa. Mikä parasta, kaikki ajon ja autossa viihtymisen kannalta oleelliset hallintalaitteet ovat helposti kädenulottuvilla.

Monipuolistuva OnCall-järjestelmä

Volvoissa on ollut jo vuosien ajan lisävarusteinen OnCall-järjestelmä, joka toimii paitsi hätäpuhelinjärjestelmänä, puhelinsovellusta hyödyntämällä myös ajopäiväkirjana sekä auton lämmityksen kauko-ohjaimena. Volvo XC40:n kohdalla palveluun on ensimmäistä kertaa lisätty myös mahdollisuus jakaa auto ystävien ja perheenjäsenten kanssa etänä ilman avainten luovutusta.

Etäkäyttö toimii niin, että auton hansikaslokeroon on sijoitettu erityinen punaisilla kuorilla varustettu avain, jonka auton omistaja voi kytkeä päältä ja pois etänä puhelinsovelluksen avulla. Kaverukset voivat siis sopia, että toinen voi käyttää autoa vaikkapa työpäivän aikana. Riittää kun auton lainaaja pyytää auton luona ollessaan omistajaa avaamaan ovet ja aktivoimaan punaisen avaimen.

Ovien avaaminen ja lukitseminen etänä tuo myös uuden mahdollisuuden lähettipalveluille. Ruotsista löytyy jo yrityksiä, jotka toimittavat verkkokaupasta tilatut paketit suoraan ostajan auton takakonttiin.

Volvoksi kohtuuhintainen

Edullisin XC40 kustantaa 39 726 euroa, jolloin menopuolesta vastaa 150 heppainen D3-dieselmoottori käsivalintaisella vaihteistolla. Automaattivaihteisto lisää hintaa vajaalla kolmella tuhannella eurolla ja nelivetoisuus noin 4500 eurolla. Edullisin nelivetoinen automaattiversio maksaa 46 709 euroa.

Maahantuoja arvioi suosituimmaksi moottoriksi valikoituvan D3, mutta dieselvaihtoehtoja on tarjolla myös tehokkaampi 190 hevosvoimainen D4. Bensiinimoottoreita Volvon uutuuteen on saatavilla kolme vaihtoehtoa teholuokissa 156, 190 ja 247 hevosvoimaa.

Koeajamamme tehokas bensiinimoottori oli kyllä menevä peli, mutta dieselin vääntö sopii tämän auton luonteeseen paremmin. Diesel-vaihtoehtojen puolesta puhuvat myös alemmat hinnat.

Volvo on kertonut tuovansa XC40:ään ensimmäistä kertaa historiassaan kolmisylinterisen moottorin. Kolmipyttyisen koneen kerrotaan soveltuvan myös Twin Engine plug-in-hybrideihin, joten todennäköisesti myös XC40:stä tullaan näkemään tulevaisuudessa pistokkeesta ladattava hybridiversio. 

Katso myös Volvo XC40 vaihtoautot.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin