Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koira kuumassa autossa? Tässä tapauksessa ikkunan saa rikkoa

Autonikkunan rikkominen lemmikin pelastustarkoituksessa on viimeinen keino, jota varten kannattaa pyytää neuvoa hätäkeskuksesta.
Koira kuumassa autossa? Tässä tapauksessa ikkunan saa rikkoa

Moni autoilija ei tule ajatelleeksi, että auto eristää äärimmäisen huonosti lämpöä. Talvella auto kylmenee nopeasti ja vastaavasti kesällä ilmastointilaitteen tuottama viileys vaihtuu hetkessä läkähdyttäväksi kuumuudeksi.

Pilvinen sää tai auton jättäminen varjoon ei ole syy jättää koiraa sisälle autoon odottamaan edes kauppareissun ajaksi. Ikkunan jättäminen raolleen ei ole sekään riittävä toimenpide laskemaan auton lämpötilaa.

Toimi näin, jos huomaat koiran jätetyn kuumaan autoon:

- Tärkeintä on toimia nopeasti. Tilanne on vakava, jos koira ei enää läähätä tai ole levoton, vaan makaa apaattisena.

- Kaupassa kannattaa ensimmäiseksi pyytää henkilökuntaa kuuluttamaan auton omistajaa.

- Mikäli auton omistajaa ei löydy nopeasti, soita yleiseen hätänumeroon 112.

- Poliisin antaman ohjeen mukaan hätätapauksissa olet oikeutettu pelastamaan kärsivän lemmikin itse. Ikkunan rikkominen on kuitenkin viimeinen keino, jota varten pyydä neuvoa hätäkeskuksesta.

- Ensiapuna lämpöhalvauksen saanut koira siirretään varjoon ja kastellaan haalealla vedellä. Jos koira pystyy juomaan, sille tulee antaa viileää juomavettä.

- Koira kannattaa viedä eläinlääkärille, vaikka se virkoaisikin. Matkan ajaksi koira kääritään viileään ja märkään pyyhkeeseen.

Mikäli omassa autossa pystyy jättämään ilmastoinnin päälle, vaikka auto ei olisi käynnissä, ikkunaan kannattaa jättää lappu kertomaan asiasta ohikulkijoille. Esimerkiksi uusissa Teslan valmistamissa autoissa on erityinen koirille suunnattu seisontailmastointi. Sitä käytettäessä auton suurikokoisella kosketusnäytöllä kerrotaan ilmastoinnin olevan päällä.

 

Lue myös:

Koiran kanssa autoileva, muista tämä tärkeä nyrkkisääntö myös talvella

Auton ilmastointilaitteen huolto - nämä seikat kertovat heikosti toimivasta ilmastoinnista

Muutaman euron lisäpanostus: Autoilija, tämän superhelpon ja tärkeän huoltotoimenpiteen teet nopeasti itse


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin