Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Markkinoiden himoittavin sähköauto? Tällaisella paketilla Lucid Air hamuaa suomalaisten sydämiin

Yhdysvaltalainen sähköautomerkki Lucid esittelee ensimmäisen Air-mallinsa tuotantoversion syyskuun alussa.
Markkinoiden himoittavin sähköauto? Tällaisella paketilla Lucid Air hamuaa suomalaisten sydämiin

Sähköautomarkkinoilla rätisee tällä hetkellä kovaa paitsi tunnettujen automerkkien suunnalta, myös uusien yllättävien toimijoiden taholta. Menestyksekkäästi maailman arvokkaimmaksi automerkiksi kohonnut yhdysvaltalainen Tesla on tuttu näky kotimaisillakin maanteillä, mutta valtameren takaa on koettamassa tietänsä härmäläisiin sydämiin myös uusi tulokas Lucid. 

Lucid-sähköautomerkin ensimmäisestä Air-mallista ja sen markkinoille tulosta saadaan tietää enemmän syyskuun alussa, mutta varsin varmana voidaan pitää jo sitä, että merkki on tosissaan tulossa myös Suomeen. Lucid on nimittäin alkanut lähestyä alan toimijoita suomenkielisillä lehdistötiedotteilla.

Vielä muutama vuosi sitten jokainen yli 50 000 euron hintaiseksi veikkailtu sähköautouutuus ristittiin ”Teslantappajaksi”, mutta aika on osoittanut ettei sellaista ole vielä löytynyt edes vakiintuneiden automerkkien mallistoista. Lucid Air toki kilpailee suoraan samoista asiakkaista Teslan kanssa, mutta molemmille riittänee ottajansa ja faninsa.

Lucid Air

Lucid Airin ehdoton valttikortti tulee olemaan markkinoiden toistaiseksi pisin sähköauton toimintamatka, noin 832 kilometriä sekä supernopea 350 kW:n pikalatausmahdollisuus.

Lucid Air

Lucid Air on rakennettu 900 voltin sähköarkkitehtuurille, mikä tarkoittaa käytännössä jopa 32 kilometrin latausnopeutta minuutissa, jos käytössä on 350 kW:n pikalaturi. Todellisissa olosuhteissa autoon saa tienpäällä siis parhaimmillaan 483 kilometriä lisää toimintamatkaa vain 20 minuutin odottelulla. Myös auton sisäinen AC-laturi on varsin tehokas 19,2 kW, jolloin Type2-latauksessa autoon saadaan nopeimmillaan 129 kilometriä toimintamatkaa tunnissa.

Lucid Airin suorituskyvystä ei vielä tiedetä tarkkoja arvoja, mutta valmistaja lupaa autolle alle 2,5 sekunnin kiihtyvyyden (0-60 mailia tunnissa). Auton sähkömoottorit on havainnekuvien mukaan sijoitettu molemmille akseleille, mikä tekee autosta nelivetoisen.

 

Kuvat: Lucid


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin