Metsään meni, mutta pääsi myös pois – Dangel-Peugeot on työmiehen unelma | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Metsään meni, mutta pääsi myös pois – Dangel-Peugeot on työmiehen unelma

Ranskalainen Dangel on erikoistunut rakentamaan Peugeoteista ja Citroëneista maastokelpoisia työkaluja.
Metsään meni, mutta pääsi myös pois – Dangel-Peugeot on työmiehen unelma

Viime vuosina Suomessa myytävistä pakettiautoista noin neljännes on tilattu nelivetoisina. Suuremmasta polttoaineenkulutuksesta huolimatta nelivetoisuus on monessa käytössä välttämättömyys, ja rajumpaan menoon pakettiautoihin on ollut tarjolla usein kolmansien osapuolten toteuttamia lisäpanssarointeja ja maavaran korotuksia.

Peugeotia tai Citroënia ei ole totuttu mieltämään kaikista maastokykyisimpinä pakettiautomerkkeinä, mutta nyt tähän halutaan muutos. Peugeotin ja Citroënin maahantuoja hamuaa nelivetoisten pakettiautojen markkinoille mielenkiintoisilla Dangel-vaihtoehdoilla uusista Peugeot Expertistä sekä Citroën Jumpysta.

Erityisen houkuttelevaksi Dangel-version auton tekee ainoana segmentissään kytkettävä neliveto, jonka myötä autolla voidaan ajaa polttoainetta säästäen kaksivetoisena, ja vasta tiukan paikan tullen kytkeä neliveto päälle. Myös 100 prosenttinen taka-tasauspyörästön lukko tuo Expertille ja Jumpylle aitoja maastokykyjä.

Pääsimme kokeilemaan Peugeot Expert 4X4 Dangelia Hämeenlinnassa maastoradalla, jossa autoa vietiin mutaisilla metsäpoluilla hyvinkin jyrkissä rinteissä ja erilaisissa ristiriipuntatilanteissa. Dangel-Expertin hinnat alkavat vajaasta 40 000 eurosta, joten auto on myös hankintakustannuksiltaan kilpailukykyinen. Yhdeksi auton myyntivalteista kerrotaan myös viiden vuoden takuu ilman kilometrirajaa, joka koskee myös auton ammattikäyttöä.

Dangelin tehtaalla Expertiin ja Jumpyyn asennetaan muun muassa kattavat metalliset pohjapanssaroinnit, takatasauspyörästö ja taka-akselin vetoakselit sekä takakallistuksenvakaajat. Maavaran korotus perusmalliin nähden on kaksi senttimetriä, jota voidaan korottaa lisähinnasta vielä neljällä sentillä. Lopputuloksena on vakuuttava työkäyttöön tarkoitettu pakettiauto, jolla voi ajaa huoletta pienten ojien yli ja möyriä hankalakulkuisilla metsäpoluilla.

Dangelin toteuttamat muutokset on mahdollista tilata kaksilitraisella turbodieselillä varustettuihin 120 ja 150 hevosvoimaisiin malleihin, joissa on manuaalivaihteisto. Koripituuksina on valittavissa M sekä XL.

Katso myytävät uudet Peugeot Expert -pakettiautot.

Teksti ja kuvat: Teemu Granström

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin