Mistä rahoitus uuteen autoon? – Kilpailuta autolainat netissä | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Mistä rahoitus uuteen autoon? – Kilpailuta autolainat netissä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: SUMMARUM // Fossiilisten polttoaineiden hintojen ollessa korkealla yhä useampi pohtii vanhan auton vaihtoa vähemmän kuluttavaan, etteivät autoilun kustannukset nouse liian korkeiksi.
Mistä rahoitus uuteen autoon? – Kilpailuta autolainat netissä

Uusiutuvalla energialla kulkevat autot ovat myös ympäristöteko, ja niitä alkaa jo löytyä mukavasti käytettyjen autojen valikoimista.

Ongelmaksi voi tosin muodostua niiden suhteellisen korkea hinta verrattuna fossiilista polttoainetta käyttävään autoon. Harvalla on säästöjä valmiina autokauppaa varten. Autoliikkeiden välittämien rahoitusyhtiöiden osamaksusopimusten lisäksi vaihtoehtona on hakea sopiva autolaina.

Rahoitusvaihtoehdot uuteen autoon

Auton vaihtamisen yhteydessä vanha auto myydään usein pois, mutta aina se ei riitä kattamaan uuden auton hintaa kokonaan, vaan välirahaa tarvitaan enemmän tai vähemmän. Pienet välirahat voi olla mahdollista saada säästämälläkin kokoon, mutta isommissa välirahoissa vaihtoehdoksi jää usein vain laina.

Autolainaa harkitessa monelle tulee mieleen ensimmäisenä oma pankki ja sen lainatuotteiden valikoima. Autolainan haku voi onnistua nettipankin kautta, mutta siihen saatetaan vaatia myös vakuuksia. Hakuprosessi voi myös koitua liian hitaaksi, sillä autokaupassa päätöksiä voi joutua tekemään nopeasti.

Monelle voi kuitenkin tulla omasta pankista pettymys, kun lainatarjous ei olekaan edullinen tai pankki ei myönnäkään lainaa autoon. Syitä voi olla monia, mutta autonvaihtohaaveita ei silti kannata täysin hylätä, sillä lainoja kilpailuttamalla voi löytyä edullinen lainatarjous.

Säästäminen ei aina ole mahdollista

Kun uuden auton tarvitsee nopeasti, ei säästäminen ole realistinen ratkaisu, vaikka se muuten onkin ihanteellista. Säästämiseen menee aikaa, eikä jo aiemmin vaivalla kerättyihin säästöihin kovin mielellään kajota. Autolaina on mahdollista saada nopeasti ja hyvin kilpailukykyisilläkin kustannuksilla ja ehdoilla, joten siitä on tullut varteenotettava vaihtoehto.

Laina kannattaa aina mitoittaa omaan talouteen sopivaksi ja huomioida, että auton käytöstäkin aiheutuu kustannuksia, jotka vaikuttavat lainan takaisinmaksukykyyn. Auton käyttökustannukset eivät rajoitu vain lainan lyhennyksiin, vaan esimerkiksi huoltokustannukset, vakuutukset ja mahdolliset verot on pystyttävä maksamaan lyhennyksistä huolimatta.

Autolaina kannattaa kilpailuttaa

Pankin lainatarjouksissa hakijan asiakkuus pankissa vaikuttaa lainatarjoukseen, mutta edullinen autolaina ei välttämättä löydy omasta pankista. Monesti kilpailuttamalla on löytynyt oman pankin lainatarjousta edullisempi vaihtoehto sekä kustannuksiltaan että ehdoiltaan. Kilpailutuksessa kannattaakin vertailla lainatarjouksia kokonaisuutena eikä vain esimerkiksi korkotasoa.

Todellinen vuosikorko kertoo kaikki lainaan liittyvät kulut, kun laina maksetaan täysin maksusuunnitelman mukaisesti pois. Elämän yllättäessä voi kuitenkin tulla tarve lyhennys- tai maksuvapaille kuukausille, ja näistä voi koitua merkittäviä lisäkustannuksia. Nämä tiedot löytyvät kuitenkin aina lainatarjouksen ehdoista, ja niitä kannattaa vertailla siinä missä todellista vuosikorkoakin.

Millainen laina on edullisin?

Edullinen laina on lainan hakijalle joustava. Siihen voi sisältyä lyhennys- tai maksuvapaita kuukausia, todellisen vuosikoron korkotaso on kilpailukykyinen ja tarvittaessa lainan voi maksaa pois myös etukäteen ilman lisäkustannuksia. Lainaan voi sisältyä jo valmiiksi tai lisäpalveluna myös takaisinmaksuvakuutus, joka kattaa työttömyyden, sairastumisen tai kuolemantapaukset.

Kaikkein edullisimman lainatarjouksen saa hyödyntämällä vakuuksia tai samassa taloudessa asuvaa rinnakkaishakijaa, jolloin kahden henkilön maksukyky on todennäköisesti parempi kuin yhden. Kuitenkin myös yksinään lainaa hakiessa voi löytää erittäin edullista lainaa, koska korkotaso on yhä alhaalla.

Lainoja vertaillessa kannattaa kiinnittää tarjouksessa huomiota myös siihen, onko lainassa kiinteä vai korkotason mukaan muuttuva korko. Yksityiset luotonantajat tarjoavat yleensä koko laina-ajan kiinteällä korolla, kun taas pankkien lainatarjouksissa korko sidotaan tyypillisesti johonkin Euriboreista ja päälle tulee lisäksi pankin oma marginaali. Jos koroissa on nousupainetta, niin todennäköisesti myös pankista haetun lainan kustannukset elävät laina-aikana.

Miten laina kilpailutetaan?

Lainan kilpailuttaminen on nykyään hyvin yksinkertaista. Käytännössä kilpailutus vie aikaa joitakin minuutteja, ja yhdellä netissä täytettävällä lainahakemuksella saa usealta luotontarjoajalta lainatarjouksen suoraan omaan sähköpostiinsa. Lainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti ja rehellisesti, että saa parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Erilaisia lainojen kilpailutussivustoja on nykyään paljon tarjolla, ja esimerkiksi kotimainen Summarum kilpailuttaa lainat nopeasti ja luotettavasti. Summarumin palveluun luottavat jo kymmenet luotonantajat ja tuhannet tyytyväiset lainanhakijat. Hakemus on selkeä, palvelu on hakijalle maksuton eikä se velvoita mihinkään. Hakemuksessa kysytään hakijan henkilötiedot, toivottu lainasumma ja laina-aika. Lisäksi hakemuksessa kysytään mahdollista rinnakkaishakijaa sekä hakijan/hakijoiden tulot ja menot.

Lainan käyttötarkoitusta ei tarvitse määritellä, mikä mahdollistaa lainan hakemisen etukäteen jo ennen autokauppojen hieromista. Autolainaa hakiessa kannattaakin pohtia omaan talouteen sopiva hintataso ja hakea siihen sopiva laina valmiiksi, jolloin autokauppa voi syntyä nopeasti. Autokaupassa voi se täydellinen auto mennä ohi suun, jos kauppoja ei pääse lyömään nopeasti lukkoon.

Lainatarjous hyväksytään omilla pankkitunnuksilla

Kun sopiva lainatarjous on löytynyt, se on helppo ja nopea hyväksyä omilla pankkitunnuksilla luotonantajan ohjeita noudattaen. Jos luotonantaja pyytää liitteitä lainatarjouksen hyväksymisen yhteydessä, toimitetaan nekin pääsääntöisesti netin kautta suoraan luotonantajan palvelussa. Tietojen ja liitteiden lähettäminen on turvallista, koska luotonantajat hyödyntävät yhtä korkeatasoista suojattua yhteyttä kuin pankitkin.

Kun laina on molemmin puolin hyväksytty, tulee lainasopimuksesta sitova. Laina siirtyy maksuun ja hakija voi nostaa lainan käyttöönsä. Omalle tilille laina siirtyy luotonantajan palvelusta tyypillisesti vuorokauden sisällä, ja tämän jälkeen sitä lyhennetään maksusuunnitelman mukaisesti. Toisinaan elämä yllättää myös positiivisesti ja voi tulla tarve maksaa laina kokonaan pois etuajassa. Usein tämäkin on mahdollista, mutta asiasta kannattaa sopia luotonantajan kanssa.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin