Nissan kulkee kohti kestävää ja älykästä tulevaisuutta: "Kehitämme autoilua ihmistä varten" | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Nissan kulkee kohti kestävää ja älykästä tulevaisuutta: "Kehitämme autoilua ihmistä varten"

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: NISSAN // Yritys panostaa entistä enemmän ajokokemukseen ja ympäristörasituksen pienentämiseen.
Nissan kulkee kohti kestävää ja älykästä tulevaisuutta: "Kehitämme autoilua ihmistä varten"

Hiilineutraali auton elinkaari 2050 mennessä 

Päästöjen vähentäminen on muodostunut kiinteäksi osaksi autoilun kehittämistä. Nissanin kunnianhimoinen tavoite on, että vuoteen 2050 mennessä autojen ilmastorasitus on hiilidioksidin osalta nolla. 

“Emme puhu pelkistä valmistuksen päästöistä, vaan tavoite kattaa kaikki ajoneuvon vaiheet käytöstä aina romutukseen ja jälkikäyttöön asti”, Nissan Nordic Europen viestintäpäällikkö Mika Särkelä kertoo. “Koko auton elinkaaren tulee olla hiilineutraali.” 

Merkittävä osa ekologista kehitystä on sähköinen autoilu. Särkelän mukaan avainasemassa on toimiva sähköautojen valmistuksen ekosysteemi.  

“Tuotannon pitää olla vähintään yhtä hyvällä tasolla kuin perinteisten käyttövoimien autoissa”, hän sanoo. “Huolella mietitty toimitusketju on kestävä pitkälle tulevaisuuteen.”  

Iso-Britannian Sunderlandissa sijaitsevan Nissanin tuotantolaitoksen kylkeen rakentuu tällä hetkellä gigaluokan akkutehdas. Alueelle rakennetaan täysin omaa sähköverkkoa pelkästään uusiutuvalla energialla tuotetulle sähkölle. Tuotantolinjan kehitykseen on investoitu mittavasti.  

Jo nyt kaikki Eurooppaan myytävät Nissan LEAF -sähköautot valmistetaan uusiutuvalla energialla. Akkujen uusiokäyttö on ollut osa Nissanin toimintaa jo vuosikymmenen ajan. 

“Jokainen toimintamme osa-alue on mietitty pienimmän mahdollisen ympäristörasituksen kautta.” 

Ajokokemus keskiössä 

Päästöttömyys, hiljaisuus ja kokonaiskustannukset tekevät täyssähköautosta pitkässä juoksussa kannattavimman voimalinjan autoilijalle. Taloudellisuuden lisäksi sähkömoottori tekee ajamisesta nautinnollista ja turvallisempaa. 

“Sähkömoottorin hyötysuhde on kiistattomasti parempi kuin polttomoottorin. Se tuottaa välitöntä voimaa ja reagoi herkästi eikä energiaa mene hukkaan”, Särkelä sanoo. 

Matkalla kohti täysin sähköistä autoilua erilaiset hybridivoimalinjat ovat tärkeä välietappi. Nissan Juke Hybridin sekä Qashqain ja X-Trailin e-POWER-mallien innovatiiviset hybridivoimalinjat tarjoavat pienemmän kulutuksen ja päästöjen rinnalla ainutlaatuisen modernin ajokokemuksen.  

“Emme suunnittele autoja, joita olisi ainoastaan helppo tai halpa valmistaa, vaan sellaisia, jotka aidosti palvelevat käyttäjäänsä.” 

Seuraavan sukupolven ajoakut tulevat parantamaan entisestään sähköautojen kilpailukykyä. Nämä kiinteän olomuodon akut tulevat Nissanille vuoteen 2028 mennessä ja niiden teollinen tuotanto aloitetaan jo 2024. Kiinteän olomuodon akut voidaan sijoittaa autossa vapaammin, eikä niiden koko rajoita suunnittelua. Akkujen koko, turvallisuus ja kustannustehokkuus paranevat samalla huomattavasti. Sähköistä autoilua edistävän Ambition 2030 -visionsa mukaisesti Nissan tuo markkinoille laajan malliston kiinnostavia sähköistettyjä vaihtoehtoja tulevina vuosina. 

“Kehityksen ansiosta sähköautoja voi olla tulevaisuudessa aivan kaiken kokoisia ja mallisia. Valmistuskustannukset laskevat massatuotannon ja uuden akkuteknologian myötä, ja se tulee näkymään hinnoissa”, Särkelä ennustaa. 

Älykkäät turvavarusteet läpi malliston 

Pitkän linjan autovalmistajan strategiaan kuuluu hiilineutraaliuden ja sähköistymisen lisäksi se, että vuoteen 2050 mennessä yksikään Nissanin auto ei ole osallisena menehtymiseen tai vakavaan loukkaantumiseen johtavassa kolarissa.  

“Tämä tavoite on meille äärimmäisen tärkeä. Nyt jo esimerkiksi Qashqai on turvallisuudessa luokkansa ykkönen, mutta emme lepää laakereillamme vaan kehitys jatkuu”, Särkelä sanoo.  

Teknologialla on iso rooli turvallisuudessa. Kuljettajaa avustavat järjestelmät muuttuvat entistä älykkäämmiksi. Ne toimivat ajamisen taustalla, ja auto havainnoi ympäristöä aina askeleen edellä. 

“Esimerkiksi jonottaessa auto huomioi edessä olevan lisäksi myös sen edellä olevan ajoneuvon”, Särkelä selittää. “Kuskin ei tarvitse osata käyttää ominaisuuksia, tai edes miettiä niitä. Saat turvallisimman mahdollisen ajokokemuksen Nissanin kyydissä automaattisesti.” 

Yrityksen filosofiaan kuuluu, että viiden tähden turvallisuusominaisuudet kuuluvat kaikkiin malleihin vakiona. Huipputeknologia yhdistyy ihmisläheiseen suunnitteluun ja kestäviin arvoihin.  

“Kehitämme autoilua ihminen edellä”, Särkelä summaa. 

Tutustu Nissanin sähköistyvään valikoimaan 

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin