Sujuvuutta sähköauton lataamiseen - yksi sovellus käy lähes kaikkialla | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Sujuvuutta sähköauton lataamiseen - yksi sovellus käy lähes kaikkialla

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: VEHO // Jarruttaako lataamiseen liittyvä ennakkosuunnittelu sähköauton hankintaa? Turhaan, Mercedes me -palveluiden avulla lataaminen ja sähköauton käyttö on äärimmäisen helppoa.
Sujuvuutta sähköauton lataamiseen - yksi sovellus käy lähes kaikkialla

Ladattavia hybridejä ja täyssähköautoja on nykyään tarjolla kaikkiin tarpeisiin. Pitkiäkin matkoja säännöllisesti ajava löytää ratkaisun jommasta kummasta ryhmästä.

Molempien kohdalla lataaminen on olennaisessa roolissa. Ladattavilla hybrideillä voi ajaa toki pelkällä polttomoottorillakin, mutta niiden varsinaiset edut kuten taloudellisuus ja vähäpäästöisyys tulevat esiin sähkömoottoria hyödynnettäessä.

Mercedes-Benz tarjoaa monipuolisen automalliston lisäksi Mercedes me -palvelukokonaisuuden, joka tekee sähköisestä autoilusta – lataaminen mukaan lukien – helppoa ja sujuvaa.

Mercedes me Charge – yhdellä sovelluksella ympäri Eurooppaa

Suomessa kuten muuallakin Euroopassa on jo varsin kattava latausasemien verkosto, joka kasvaa koko ajan. Toisin kuin tankkaaminen, lataaminen edellyttää kuitenkin sopimusta kyseistä asemaa hallinnoivan operaattorin kanssa. Tämä tarkoittaa, että autoilijalla pitäisi olla useiden eri toimijoiden mobiilisovelluksia tai RFID-tunnisteita.

Mercedes me Chargen avulla autoilija saa yhdellä sopimuksella ja laskutuksella käyttöönsä useiden eri operaattoreiden latausasemat. Ei tarvitse kuin ajaa haluamalleen latausasemalle, ladata auto ja jatkaa matkaa. Hinta on sama operaattorista riippumatta. Lisäksi Mercedes-Benz kompensoi aina latauksessa käytetyn sähkön syöttämällä sähköverkkoon vastaavan määrän uusiutuvaa energiaa.

Tällä hetkellä Mercedes me Charge kattaa jo n. 300 000 latauspistettä ympäri Euroopan. Suomessa mukana ovat Virta, K-Lataus, Recharge ja Ionity, ja lisää operaattoreita on tulossa. Valinnanvaraa siis riittää, liikuitpa missä päin tahansa.

Mercedes me suunnittelee reitit kuljettajan puolesta

Sähköisessä autoiluissa reitin suunnittelu korostuu varsinkin pitkillä matkoilla. Mercedes me hoitaa senkin kuljettajan puolesta yhdessä auton MBUX-käyttöliittymän kanssa. Järjestelmä hakee reitin varrelta optimaalisimmat latauspaikat ja kertoo lisäksi etukäteen, miten pitkä pysähdys tarvitaan, että akku latautuu riittävästi. Se myös esivalmistelee akun automaattisesti nopeaa latausta varten.

Mercedes me -palvelusta on hyötyä tutuillakin reiteillä, sillä se informoi reaaliaikaisesti kuljettajaa ruuhkista, tietöistä ja onnettomuuksista. Näin kuljettaja voi tarvittaessa valita vaihtoehtoisen ja nopeamman reitin. Auton navigoinnin kartat pysyvät myös jatkuvasti ajan tasalla automaattisten ja etänä tapahtuvien karttapäivitysten ansiosta.

Ainutlaatuista käyttömukavuutta arkeen

Mercedes me tekee paitsi lataamisesta myös sähköisestä autoilusta muutenkin mukavampaa. Sovelluksen avulla voi viilentää tai lämmittää auton sisätilat ennen lähtöä. Ja jos lähtee vaikkapa arkiaamuisin aina samoihin aikoihin töihin, ajastuksen voi asettaa toimimaan säännöllisesti tiettyyn kellonaikaan.

Mercedes me -palvelun avulla voi myös hallita autonsa tietoja ja toimintoja. Sovelluksesta näkee esimerkiksi auton sijainnin ja akun varaustilan, lukitsee auki unohtuneet ovet tai varaa huoltoajan. Lisäksi kuljettaja voi integroida älypuhelimensa auton MBUX-käyttöliittymän kanssa ja tuoda sen kautta omat viihdesisältönsä osaksi ajokokemusta.

Tutustu tarkemmin Mercedes me Charge -palveluun

Tutustu tarkemmin Mercedes me -palveluihin

Tutustu sähköisen autoilun aakkosiin

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin