Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Suosittu kohtuuhintaisten arkisporttien sarja laajeni – Hyundai i30 N saa rinnalleen Kona N ja i20 N -mallit

Hyundain suorituskykyinen N-mallisto kattaa tätä nykyä Suomessa neljä eri automallia: i30 N, i30 N Fastback, i20 N ja Kona N.
Suosittu kohtuuhintaisten arkisporttien sarja laajeni – Hyundai i30 N saa rinnalleen Kona N ja i20 N -mallit

Korealainen Hyundai on tullut viime vuosina tunnetuksi ennen kaikkea sähkö- ja hybridiautoistaan, jotka ovat tarjonneet hyvän hinta-laatusuhteen kohtuuhintaisia vaihtoehtoja. 

Ekoilun rinnalla Hyundai on panostanut kuitenkin myös niin sanottuihin arkisportteihin, jotka ovat yhdistelmä käytännöllisyyttä sekä räyhäkkää suorituskykyä. Vaikka suuressa kuvassa paukkuvat pakoputket eivät olekaan enää järin trendikkäitä, korealaisvalmistaja näkee kysyntää myös suorituskykyisille polttomoottorimalleille.

Jopa hieman yllättäen Hyundain N-mallisto laajeni hiljattain i30 N:n ja i30 N Fastbackin ohella kattamaan myös i20 N:n ja katumaasturimallin Kona N:n.

Edullisimmillaan N-sarjan autoon pääsee käsiksi ostamalla i20 N:n, jonka hinnat alkavat Suomessa 29 990 eurosta. Tällöin kuljettajan käskytettävänä on 204-hevosvoimainen 1.6-litrainen T-GDi -moottori käsivalintaisella vaihteistolla. Vääntöä moottori tuottaa 275 newtonmetriä ja kiihdytys nollasta satasen vauhtiin taittuu 6,7 sekunnissa.

Hyundai i20 N:ssä on i30 N:n tavoin automaattinen välikaasu, joka tuo nopeampaan ajoon yllättävänkin paljon vaivattomuutta.

Myös Hyundai i30 N on päivitetty niin ulkoisesti kuin kuljettajaa avustavien järjestelmien osalta täysin uuteen mallisukupolveen. Samalla i30 N:n vaihteistokin on tuotu N-sarjaan varta vasten suunniteltu 8-vaihteinen N DCT -kaksoiskytkinvaihteisto.

i30 N

Edelliseen sukupolveen verrattuna uusi i30 N on saanut hieman lisää suorituskykyä. Nyt kaksilitraisesta turbokoneesta otetaan irti 280 hevosvoimaa ja 392 newtonmetriä vääntöä. Samalla moottorin tehokäyrää on muokattu tasaisemmaksi. Huomionarvoista on huippuväännön alkaminen jo 1950 minuuttikierroksesta. Uuden i30 N:n hinnat alkava 46 390 eurosta.

Uusi Hyundai Kona N

Hyundain N-malliston huipulle saapuu täysin uusi Kona N, joka on samalla merkin ensimmäinen katumaasturin kuoriin puettu arkisportti.

Myös Hyundai Kona N:n konepellin alta löytyy 2.0 T-GDi -moottori, joka tuottaa 280 hevosvoiman huipputehon ja 392 newtonmetrin väännön. Uudella N Grin Shift -järjestelmällä auton huipputehoa saadaan hetkellisesti nostettua 290 hevosvoimaan.

Kona N:n kuljettaja voi valita ajotilan viidestä eri vaihtoehdosta, joista yksi on persoonallisesti räätälöitävissä. Ajotilat muuttavat moottorin, jousituksen, elektronisen ajovakautuksen, N-Corner Carving -tasauspyörästön, ohjauksen sekä voimansiirron parametreja.

Uuden i30 N:n tavoin myös Kona N:n vaihteistona on uusi 8-vaihteinen N DCT -kaksoiskytkinautomaatti. Launch Control -järjestelmän avulla kiihtyvyys nollasta satasen vauhtiin käy 5,5 sekunnissa.

Hyundai Kona N -mallin hinta on Suomessa 48 990 euroa. Automalli saapuu suomeen alkusyksystä.

AUTOTALLI.COM
Hyundai uudet autot
Hyundai vaihtoautot


Kuvat: Hyundai


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin