Vihainen hamsteri vai BMW:n näyttävin malli? Uusi BMW 4-sarja sai ristiriitaisen vastaanoton | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Vihainen hamsteri vai BMW:n näyttävin malli? Uusi BMW 4-sarja sai ristiriitaisen vastaanoton

Uusi BMW 4-sarjan Coupé saapuu markkinoille syksyllä. Avokattoinen malliversio sekä neliovinen Gran Coupé seuraavat perässä ensi vuonna.
Vihainen hamsteri vai BMW:n näyttävin malli? Uusi BMW 4-sarja sai ristiriitaisen vastaanoton

”Munuaiset muuttuivat rotanhampaiksi”, ”Onko minussa vikaa, kun tykkään uuden 4-sarjan ulkomuodosta?”. Kesäkuun alussa ensiesitelty BMW:n uusi 4-sarjan Coupé on herättänyt poikkeuksellisen voimakkaita tunteita – verkkokeskustelujen perusteella suurimmaksi osaksi negatiivisia sellaisia. 

Baijerilaismerkin muotoiluosaston ulostulot ovat keränneet kummastelua viime vuosina ennen kaikkea alati kasvaneiden jäähdyttimensäleikköjen osalta, mutta nyt ikonista keulailmettä on alettu vertaamaan jo viemäreissä viihtyviin jyrsijöihin.

On eittämättä totta, että BMW on kulkenut muotoilullisesti varsin pitkän matkan viime vuosien aikana, mutta välillä tuotteita kuuluukin ravistella kunnolla, mikäli mielii tavoittaa uudenlaisia asiakasryhmiä.

Uuden BMW 4-sarjan Coupén konseptimalli nähtiin viime syksynä Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä, ja ennätimme nimittää autoa yhdeksi tapahtuman kauneimmista. Ilahduttavasti tuotantoon päässyt kaksiovinen malli noudatteleekin varsin uskollisesti jo nähtyä konseptia, joskin katuliikenteeseen päästyään auton rekisterikilpi tulee katkaisemaan ikävästi paljon kritisoidun maskin.

BMW 4-sarjan coupe

Ulkokuoren alta löytyy pitkälti jo uudessa BMW 3-sarjassa nähtyä tekniikkaa, ja kaikki automallissa nähtävät dieselmoottorit sekä 6-sylinterinen bensiinimoottori ovat saatavilla kevythybriditekniikalla.

Uuden 4-sarjan huipulta löytyy nelivetoinen M440i xDrive -malli, jonka kuusisylinterinen bensiinimoottori tuottaa 374 hevosvoiman tehot ja tarjoaa 4,5 sekunnin kiihtyvyyden nollasta sataan. Malliston autoissa on vakiona 8-portainen Steptronic-automaattivaihteisto, jonka voi lisävarusteena päivittää Sport-versioon. Siinä uutta on Sprint-kiihdytystoiminto nopeisiin kiihdytystä vaativiin ajoliikkeisiin.

Vertailu uuden 3-sarjan mittoihin on sinänsä relevanttia, että erotettiinhan 4-sarja aikoinaan juuri korvaamaan 3-sarjan coupé-malli. Kolmossarjaan verrattuna uusi 4-coupé on 5,7 senttimetriä matalampi ja 2,3 senttiä leveämpi.  

Edelliseen 4-sarjaan verrattuna malli on puolestaan kasvanut pituutta 128 ja leveyttä 27 millimetriä. Akseliväli on kasvaneen pituuden myötä venähtävnyt 41 millimetrillä.

BMW 4-sarjan uudet sisätilat

BMW 4-sarjan sisätiloissa kerrotaan keskitytyn urheilulliseen ajokokemukseen. Vakiona autoon kuuluu muun muassa uudelleenmuotoiltu urheiluohjauspyörä sekä urheilulliset istuimet, jotka ovat tyypillisesti olleet kokemusten perusteella BMW:llä erinomaiset.

Aikataulun puolesta uutta 4-sarjan kaksiovista Coupé-mallia on lupa odottaa markkinoille lokakuussa, avokattoisen cabriolet-mallin sekä neliovisen Gran Coupén seuratessa perässä ensi vuonna.

Kuvat: BMW

AUTOTALLI.COM

Löydä myytävät BMW 4-sarjan vaihtoautot sekä uudet autot.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin