Autoarvio: Koeajossa Renault Laguna Sport Tourer 1.5 dCi Expression | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Renault Laguna Sport Tourer 1.5 dCi Expression

Autoarvio: Koeajossa Renault Laguna Sport Tourer 1.5 dCi Expression

Renault Laguna on mallimuutoksissaan edennyt pienin askelin. Edellisessä uudistuksessa merkittävin ulkonäkömuutos oli farmarimallin viistompi perä. Tälläkin kerralla peruslinjat ovat säilyneet lähellä entisiä ja korimallit ovat tuttuun tapaan loivaperäinen 5-ovinen ja farmari. Uusi Laguna ei kuitenkaan ole edeltäjänsä tavoin vanhentuneen tuntuinen jo syntyessään, vaan ajanmukaistaminen on onnistunut hyvin.

Moottorivalikoima on runsas. 1,6-litrainen bensakone ja 2,0-litrainen bensaturbo ovat tuttuja edeltävästä mallista. 140-hevosvoimainen (103 kW) 2,0-litrainen sen sijaan on Nissanin peruja. 1,5-litrainen diesel (81 kW/110 hv) on perusrakenteeltaan sama kuin pienemmissä Renaulteissa, mutta uusi tuttavuus Lagunassa. Tehokkaampina dieseleinä on tarjolla kaksi tehoversiota varsin tuoreesta 2,0-litraisesta dieselistä. Kaikki vaihteistot ovat 6-vaihteisia. Automaatin saa vain 170-hevosvoimaiseen bensaturboon ja 150-hevosvoimaiseen dieseliin.

Koeajettu 1,5-litrainen diesel voidaan todeta riittäväksi Lagunaankin. Pienillä kierroksilla voimaa on niukasti ja ohituskiihtyvyys kuutosvaihteella on verkkaista, mutta runsaalla vaihteiden käytöllä suorituskyky on varsin pirteää.
Lagunassa käytetään eri malleissa erilaisia ohjaustehostimia. Sähköpumpulla varustettu hydraulinen tehostin on käytössä 1,5-litraisessa dieselissä ja 140-hevosvoimaisessa bensakoneessa.

Tässä versiossa kevyt ohjaus lähestyy valitettavalla tavalla pienempien Renaultien tunnottomuutta. Kaarreajossa ei ole tarjolla kunnollista vastetta ja moottoritielläkään auto ei seuraa tienpinnan muotoja, vaan kuljettajan on oltava aktiivinen suunnanmuutoksissa ja huolehdittava ettei auto jää itsekseen kaartamaan väärään suuntaan. Poljetulle lumelle muodostuneet ajourat heittelevät Lagunaa varsin terävästi. Ajonvakautuksen toiminta vaikuttaa asianmukaiselta. Jokin toinen Laguna-versio saattaa olla erilainen, mutta tämä versio on kitkarenkailla ajettuna heikennys edelliseen Lagunaan verrattuna. Jousitus on hivenen aikaisempaa jäykempi, mutta mukavuus on edelleen hyvä.

Melutaso on selvästi luokan keskitasoa hiljaisempi ainakin kitkarenkailla. Yksittäistä häiritsevää melunlähdettä ei ole, vaan ääni on yleistä huminaa. Moottori pitää varsin hyvin mölyt mahassaan.

Suorituskyky: 6,9

Suorituskyky on varsin pirteää runsaalla vaihteiden käytöllä, mutta ohituskiihtyvyys on verkkaista.

Mukavuus: 7,6

Lagunan sisätilat ovat matalat ja polvitilaa takapenkillä on keskinkertaisesti. Istuimet ja ajoasento ovat tyydyttävät. Expression-varustelu on melko niukka.

Luotettavuus: 8,3

Luotettavuus on kohentunut entisestä ja turvallisuus on huipputasoa.

Ajomiellyttävyys: 8,1

Jousitusmukavuus on melko hyvä, mutta ajettavuus saisi olla jämäkämpi. Melutaso on luokan keskitasoa hiljaisempi.

Ulkonäkö: 8,0

Ulkomuoto on persoonallinen, mutta ei tunnu erityisen linjakkaalta.

Polttoaineen kulutus: 8,3

Säästödieselin kulutus on pieni. Huoltokustannukset ovat keskimääräistä suuremmat.

Valmistuslaatu: 6,9

Viimeistely on melko hyvä, mutta materiaalit halvan oloisia.

Sisätilojen suunnittelu: 8,3

Farmarimallin tavaratila on pieni etenkin korkeudeltaan.

Luokkansa paras: 8,0

Hintakilpailukyky on hyvä, mutta ominaisuuksiltaan Laguna jää jälkeen luokan parhaimmistosta.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin