Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Peugeot 207

Peugeot 207 esiteltiin vuoden 2006 alussa ja Suomeen se ehti toukokuussa. Hyvin menestynyt edeltäjä, 206 jätettiin tuotantoon 207:n alapuolelle. Pituudeltaan 20 cm 206:tta pitempi malli oli ulkomitoiltaan eräs luokkansa suurimmista.
Autoesittely Peugeot 207

 

Ulkonäössä ei ollut yllätyksiä. Keulan suuri kita oli samankaltainen kuin muissa viimeisimmissä Peugeot-malleissa, ja perusmuoto oli lähellä 206:tta. Kokonaisuus ei kuitenkaan ollut yhtä tyylipuhdas kuin 206:ssa. Keulan alaosan muotoilu riippui varustetasosta: Premium- ja Sport-malleissa oli sporttisempi kita. 207:n perusrakenne oli yhteinen Citroën C3:n kanssa.

Suurentuneista ulkomitoista huolimatta sisätilat eivät olleet juurikaan kasvaneet 206:sta. Muihin 4,0-metrisiin pikkuautoihin verrattuna polvitilaa takapenkillä oli muutama ratkaiseva sentti vähemmän ja myös pääntilaa oli niukasti. Takaovesta oli hieman ahdas kulkea. Etuistuimen säätövarat olivat poikkeuksellisen runsaat molempiin suuntiin, mutta rattia ei saanut kovin taakse. Selkänojan säätö tapahtui kömpelösti portaittain. Polkimien sijoitus oli monen muun Peugeot-mallin tapaan liian lähellä kuljettajaa.

270-litrainen tavaratila oli suunnilleen samankokoinen kuin kilpailijoissa ja laajennettuna lähes tasainen. 207:ssä oli vaihdettu edeltäjän tilaa säästävät takapään vääntösauvajouset tavanomaisiin kierrejousiin.

Ohjaustehostin 207:ssä oli sähköinen. Ohjaustuntoa oli paremmin kuin monessa muussa sähkötehostetussa. Kaupunkinopeuksissa ohjaus oli kevyt, mutta maantiellä ongelmaton. Jousitus oli melko napakka saksalaistyyliin ja täristi hieman. Melutaso oli eräs kokoluokkansa pienimmistä.

Moottorivalikoimassa oli aluksi 3 bensiini- ja 3 dieselmoottoria. 1,4-litraisesta bensamoottorista oli 8- ja 16-venttiiliset versiot (73 ja 88 hv). Tehokkain bensamoottori oli 1,6-litrainen (109 hv). HDi-dieselit olivat 1,4-litrainen (68 hv) ja 1,6-litraiset (90 ja 109 hv). Tehokkaimmassa dieselissä oli hiukkassuodatin ja sen ahdin oli varustettu säätyvillä johdesiivillä. Vaihteisto oli vakiona aina 5-vaihteinen manuaali. Myöhemmin 88-hevosvoimaiseen sai automatisoidun manuaalivaihteiston, jonka automatiikka toimii nykivästi.



Varustetasoja oli neljä. City-varusteluun sisältyi mm. etu- ja sivuturvatyynyt, kauko-ohjattu keskuslukitus, 2-osainen takaselkänoja, kuljettajan istuimen korkeussäätö ja lämmitettävät sähköpeilit. Trendyssä oli tämän lisäksi mm. ajotietokone, radio/cd ja turvaverhot. Premium- ja Sport-varustelut olivat hyvin lähellä toisiaan. Molemmissa oli mm. manuaali-ilmastointi, nahkaratti ja sumuvalot. Premiumissa oli vielä etuistuimen keskikyynärnoja.

Syksyllä 2006 tuli 150-hevosvoimaisella bensaturbolla varustettu GT. Sen varustelu oli selvästi muita malleja parempi. Vakiona oli mm. ajonvakautus, 2-alueinen automaatti-ilmastointi, lasikatto, 17” kevytmetallivanteet, kaarrevalot ja rengaspainevalvonta.

Keväällä 2007 mallistoon tuli kovakattoinen coupe 207 CC. 2+2-paikkaisen auton takapenkki soveltui lähinnä kassien kuljettamiseen ja katto alhaalla tavaratila kutistui minimaaliseksi. Moottorit olivat 1,6-litraisia. 207 CC:n kori oli selvästi edeltävää 206 CC:tä jäykempi. Katon käytössä ei tarvinnut avata mitään salpoja, vaan kaikki sujui sähköisesti.

Keväällä 2007 tuli myös 207 RC, jossa oli 174-hevosvoimainen versio 1,6-litraisesta bensaturbosta. Alusta oli tuntuvasti jäykempi kuin melko mukavuuspainotteisessa GT:ssä. Varusteena oli GT:n lisäksi mm. vakionopeussäädin ja nopeudenrajoitin. Muutamaa kuukautta myöhemmin vaihtui 1,6-litrainen bensamoottori BMW-yhteistyönä kehitettyyn VTi-moottoriin ja teho nousi 120 hevosvoimaan.

Syksyllä 2007 korimallivalikoima täydentyi farmarilla eli 207 Wagonilla ja SW:llä. Nämä erotti toisistaan SW-mallin vakiovarusteinen lasikatto. Farmarien peräpää oli 12 cm viistoperämallia pidempi. Tavaratila oli selkeän muotoinen ja kohtalaisen tilava. Monikäyttöasentoon laajennus sujui viistoperää näppärämmin, kun istuinosa painui automaattisesti alaspäin selkänojaa taitettaessa. Takaistuimella oli tilaa enemmän, koska takaistuin oli 15 mm taaempana ja pääntilaa oli enemmän. Syksyllä kaikkiin 207-malleihin tuli ilmastointilaite vakiovarusteeksi.

Farmareissa sai ensiesittelynsä uusi 1,4-litrainen muuttuvalla venttiilinajoituksella varustettu BMW.sukuinen moottori, jossa oli tehoa 95 hv. Muihin korimalleihin se tuli 88-hevosvoimaisen tilalle vasta keväällä 2008. Samaan aikaan sai Platinum-malleja, joiden ainoa ero vakiomalleihin oli se, että metalliväri ja talvirenkaat sai ilman lisähintaa.

207:ää uudistettiin lokakuussa 2009. Keulan muotoilu oli hieman entistä pehmeälinjaisempi ja kaikissa varustetasoissa nyt sama. Takavaloissa käytettiin nyt SW:tä lukuun ottamatta LEDejä. Kojetaulun muotoilua ja sisustusmateriaaleja oli myös uusittu. 90-hevosvoimaista dieseliä tuotiin Suomeen myös Economic-versiona, jossa oli viritetty moottorinohjausta taloudellisemmaksi ja muutettu vaihteiston välityssuhteita. Lisäksi oli parannettu aerodynamiikkaa mm. alustan paneeleilla.



Maaliskuussa 2011 tulivat uudet varustetasot. Access-mallissa oli mm. manuaali-ilmastointi, etusumuvalot, radio/CD, ajonvakautus ja 6 turvatyynyä. Activessa oli lisäksi mm. ajotietokone, sadetunnistin ja nahkaratti. Lyhyen ajan oli myynnissä myös Active Limited, josta puuttui ilmastointi. Active Pack -versiossa oli edulliseen lisähintaan lasikatto, automaatti-ilmastointi ja vakionopeussäädin. Aikaisemman Sport-varustelun korvasi SW-mallissa Allure-varustetaso, jossa oli mm. 15” kevytmetallivanteet. Moottorina oli tässä vaiheessa enää VTi 95 sekä 92-hevosvoimaiseksi tehostunut HDi. SW-malliin sai lisäksi VTi 120:n.

207-mallit poistuivat hinnastosta huhtikuussa 2012 uusien 208-mallien tieltä.

207:ssä oli tiettyä ison auton tuntua. Osittain se johtui kohtuullisesta melutasosta ja vakaasta ajettavuudesta, osittain auton suurehkosta leveydestä ja näkyvyyden puutteista. Kolariturvallisuudesta 207 sai EuroNCAP-testissä täydet 5 tähteä tuon aikaisin kriteerein.
Edeltäjään verrattuna laatuvaikutelma oli parantunut etenkin muovilaatujen osalta. 207:n lämmityslaite oli ilahduttavan tehokas. Dieselmoottorit olivat ajanmukaisia ja VTi-bensamoottorit kokoluokkiensa parhaimmistoa.

Vikatilastoissa 207 sijoittuu hieman keskiarvon alapuolelle. Edeltäjäänsä verrattuna se menestyy kuitenkin paremmin. 207:n suurimmat ongelmat liittyvät sähkölaitteisiin, kuten sähkölaseihin, peilien säätimiin, turhaan syttyviin merkkivaloihin ja ajotietokoneen sekoiluun. 1,6-litraisissa HDi-moottoreissa on ongelmia ruiskutuksessa ja ahtimessa. Pyöräntuennan nivelet väljiintyvät niin edessä kuin takana. Jarrulevyt kuluvat tavanomaista nopeammin.

207:n arvo säilyy luokassaan keskitasoisesti, joten käytetyn ostaja löytää samalla rahalla parempia yksilöitä kuin vaikkapa Polon tai Yariksen valikoimasta. 207:n vakuutusmaksut ovat luokassaan melko korkeat. Huoltokustannukset ovat kohtuulliset, mutta varaosat osittain kalliita.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin