Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo: Opel Astra GSe PHEV – Ei vain kaunis katsoa

Se on nopeampi, kireämpi ja näyttää hyvältä. Astran ratissa viihtyy nyt paremmin kuin koskaan.
Koeajo: Opel Astra GSe PHEV – Ei vain kaunis katsoa

Pakko myöntää, että jätin taannoin Astran kauppaan ihan vain siitä syystä, että se oli niin tylsä. Muutenhan autossa oli kaikki kohdillaan, varusteet, tila ja ennen kaikkea hinta. Mutta se ulkonäkö.

Nyky-Astra on siltä osin jo aivan eri peli. Vuonna 2021 uudistunut kuudennen sukupolven kori on miellyttävästi terävä ja varsinkin konepellin muoto miellyttää nyt omaa silmääni. Auto on muuten voittanut Red Dot -muotoilupalkinnon eli taitaa siitä joku muukin tykätä.

Astrastahan on piakkoin tulossa myös täyssähköversio, mutta nyt testiin pääsi malliston ylimmän pään lataushybridi, 225-hevosvoimainen GSe, joka vapaasti härmäläistettynä tarkoittaa sähköistä suursporttia.

Ihan hetkessä voi todeta, että tässä on nyt kyseessä sellainen astetta kivempi Astra. Astetta hintavampikin toki.

Kädenlämmin hatchback

Auto haluaa kovasti tunkeutua sinne suorituskykyisten ja hauskojen hot hatchien reviirille. Tätä korostetaan muun muassa iskunvaimennuksella, joka ainakin markkinointiosaston mukaan on suoraan ylemmän hyllyn autoista ja brändiä Koni. Ne mukautuvat tienpintaan täysin hydraulisesti eli vähän yksinkertaisemmin kuin vähän ylemmän hyllyn tienpintaa tutkalla skannaavat ja sähköisesti jousitusta muokkaavat järjestelmät.

Lopputulos on loistava. Auto käyttäytyi huonokuntoisella nelinumerotiellä – jota minun on ilo ajaa 40 kilometriä joka kerta kun mökille halajan – aivan loistavasti. Tiedättehän sen tunteen, kun auto pomppaa mutkassa sijaitsevassa töyssyssä, ohjausta pitää korjata ja vähän jännittää? Tämän Astran Konien kanssa sitä ei tarvitse kokea. Usein tekisikin mieli ajaa vähän kovempaa kuin rajoitukset antavat myöten. Perusajossa alustaa ei voi sanoa supermukavaksi, mutta uskaltaisin väittää sitä riittävän mukavaksi, vaikka osaa epätasaisuuksista Koni ei täydellisesti suodatakaan.

Lisäksi Sport-ajotilassa ohjaus on kohtalaisen hyvä, vaikka sen soisi hieman sporttisempi olevan. Silti aivan kelpo suoritus tälläkin osin. Myös voimalinja on Sport-tilassa ajellessa mukavan terävä ja jos haluaa leikkiä oman elämänsä formulakuskia, vaihteita voi vaihtaa lavoista. Ne toki ovat aika pienet ja eiköhän tämäkin auto tiedä paremmin, milloin sitä vaihdetta on paras vaihtaa.

Voimalinjan toiminta voisi olla sulavampi, mutta ei vaihteiden vaihtoihin isosti kiinnitä huomiota ja polttomoottori tulee nopeasti mukaan kun sitä tarvitaan. Nykimisen huomaa lähinnä hidastaessa.

Yleisesti ottaen ajaminen on miellyttävää, sillä auto on vieläpä sangen hiljainen. Rengasmelu suodattuu mainiosti, mutta joitain suhinoita kuulee.

Oikeastaan ainoa sinne GTI-luokkaan nousua estävä seikka löytyy tehoista. Muutama kymmenen hevosta lisää ja vähän jännittävämpi moottori olisi tehnyt paljon. Nyt GSe jää vähän välimallin autoksi, kädenlämpöiseksi. Se on ihan tosi kiva ja riittävän suorituskykyinen kompakti perheauto, mutta puhdasveristä hupi-hatchbackia etsivien kannattaa ehkä hakeutua toisaalle.

Hyvät varusteet

Sporttisuutta löytyy myös auton sisätiloista ja parhaiten tämä välittyy etupenkkien muotoilusta. Sellaista saksalaissportin kylkiä halaavaa tukea ei löydy, mutta paljon tavanomaista kauppakassia paremmista istuimista on kyse. Kuljettajan istuimesta saa muokattua muun muassa reisitukea ja sähköpainikkeilla ajoasento osuu helposti nappiin.

Takapenkin sivuistuimille mahtuu etupenkin selkäpuolen muotoilun ansiosta ihan kohtalaisesti, mutta pääntila jää herkästi vajaaksi. Keskipenkin aikuinen voi unohtaa suosiolla. Takakontti on tavanomainen luokassaan. Latauskaapelin saattaa vähän kikkailemalla saada jemmaan välipohjan alle.

Nappiin osuu myös koeajoauton varustelu, sillä tähän kuuluu muun muassa tuulilasinäyttö ja automaagiset matriisi-LED-ajovalot, jotka siis valaisevat sinne missä valoa tarvitaan ja estävät muiden häikäistymistä. Jälleen ominaisuuksia, jotka ovat usein kalliimpien autojen herkkuja. Eivät ne toki tähänkään ilmaisia ole, noin 1 300 euroa laaki.

Äänentoisto on perustasoisenakin kohtalainen, avaimeton kulku ja auton lukitseminen toimii automaattisesti ilman kahvoihin koskemista ja mukautuva vakionopeudensäädin on sopivan virkeä.

Mittariston ja tuulilasinäytön näkymiä voi myös muokata mieleisekseen ja kuskin penkillä saa aika mukavasti keskittyä vain ajamiseen. Kierroslukumittarin näkymä tosin on vähän hankala, kun siitä ei ilman numeroiden tihrustamista saa hyödyllistä tietoa. Tiedä sitten, onko sille tarvettakaan.

Keskinäytön muokattavuus on sekin hyvä ominaisuus ja palvelee tarkoitustaan. Muuten järjestelmälle pitää antaa roimat pyyhkeet. Valikkorakenne on sekava ja koeajolle osui useampikin tilanne, jossa johonkin näyttöön jäi roikkumaan jokin teksti, josta ei vain päässyt eroon. Riittävän nopea se sentään on ja oikeastaan navigointia lukuun ottamatta näyttöön ei tarvitse juuri kajota.

Kulutuspuolella patteri näytti reippaassa maantieajossa riittävän noin 45 kilometrin taipaleeseen viileähkössä syyssäässä. Auto myös antaa ajaa puhtaasti sähköllä eikä pakota polttomoottoria käyntiin. Bensaa Astra söi tyhjällä akulla moottoritienopeudessa tasan 6,0 litraa satasella, mitä voi pitää hyvänä suorituksena. Sporttia käyttämällä pääsee kyllä useamman litran korkeampiin lukemiin jo ihan yrittämättä.

Opel Astra GSe PHEV

Hinta alk.: 46 990 € (koeajoauton hinta 50 058 €)

Tehdastakuu: 2 vuotta

Akkutakuu: 8 vuotta / 160 000 km

Tekniikka

Moottorit: Bensiini- ja sähkömoottori

Polttomoottorin teho: 132 kW (180 hv)

Iskutilavuus: 1 598 cm3

Sähkömoottorin teho: 81 kW (110 hv)

Yhteisteho: 165 kW (225 hv)

Vääntömomentti: 360 Nm

Kulutus, yhdistetty (WLTP): 1,1 l / 100 km

CO2-päästöt: 25 g/km

Koeajokulutus tyhjällä akulla: 6,0 l / 100 km (moottoritie)

Toimintamatka sähköllä (WLTP): 64 km

Toimintamatka koeajolla: 45 km (nopea maantieajo, +17 C)

Voimansiirto: Etuveto, 8-portainen automaattivaihteisto

Akku

Kapasiteetti: 12,4 kWh

Latauspistoke: Type 2

Latausnopeus 0-100% AC, 7,4 kW (max): 1 h 40 min

Latausnopeus 0-100%, 8A suko: 7h

Suorituskyky

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,5 s

Huippunopeus: 225 km/h

Mitat

Pituus: 4 374 mm

Leveys: 1 860 mm

Korkeus: 1 472 mm

Akseliväli: 2 675 mm

Maavara: ei ilmoitettu

Tavaratila takana / penkit kaadettuna (litraa): 352 / 1 268

Testiauton rengaskoko: 225/40R18

Omamassa: 1 678 kg

Polttoainetankin koko: 43 l

Vetopaino jarruitta/jarruin: 750 / 1 450 kg

Opel Astra uudet autot
Opel Astra vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin