Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Ford S-MAX 2.0 TDCi 163 PowerShift

Tänä vuonna uudistunut Fordin tila-auto S-Max sai keulalleen uuden bensiinikäyttöisen ja tehokkaan EcoBoost moottorin lisäksi Euro V -päästönormit täyttävän 2-litraisen Duratorq TDCi –dieselmoottorin.
Koeajo Ford S-MAX 2.0 TDCi 163 PowerShift

Koeajo S-Max on varustettu Titanium varustetasolla ja edellä mainitulla TDCi-dieselmoottorilla. Ensituntuma autoon on tasaisen hyvä. Moottori käy hiljaisesti ja vastaa kaasuun rivakasti, ja jopa niin rivakasti, että ei uskoisikaan ajavansa isoa tila-autoa. Jarrut ovat hieman liiankin tehokkaat, sillä kevyt painallus, jonka tarkoituksena on vain hieman hidastaa vauhtia, muuttuu tiukaksi jarrutukseksi yllättävän helposti. Koeajoautolla oli ajettu noin kymmenentuhatta kilometriä, joten jarrujen yliherkkyys ei mene pelkästään uutuuden piikkiin.



Powershift-kaksoiskytkinvaihteisto toimii miellyttävästi ja vaihtaa lähes huomaamattomasti. Kääntämällä vaihdekepin Sport-asentoon, onnistuu ohituskin suhteellisen vaivattomasti. Näkyvyys korkeasta tila-autosta on luonnollisesti hyvä, mutta koska keulan kärki painuu kuljettajan näkymättömiin ja perä on pitkä, niin etu- ja takaparkkitutkat ovat tässä autossa toimiva lisävaruste.

Istuimet eivät tarjoa sivuttaistukea, mutta muuten hyvä ajoasento löytyy ainakin sähkösäädöillä näppärästi. Ohjauspyörän nappuloista pystyy ohjailemaan ajotietokonetta, audiolaitteita ja vakionopeudensäädintä. Radion kuuluvuus saa tässä autossa pitkän miinuksen. Tämä on tietysti vähäpätöinen, mutta silti häiritsevä asia. Aika ajoin kuuluvuus katosi kokonaan.

Seitsemän istuinpaikkaa tarjoavan S-Maxin takapenkkimekanismit toimivat kätevästi, mutta taaimmaiselle penkkiriville kulku ei ole aivan yksiselitteistä. Liuttamalla keskipenkkiriviä ääritaka-asennosta eteenpäin, pystyy kolmannen penkkirivin matalia istuimia käyttämään lyhyellä matkalla myös aikuinen. Oikeasti seitsemää istuinpaikkaa tarvitsevan kannattaa harkita S-Maxin sijaan isomman Galaxyn hankintaa. Kaikkien penkkien ollessa istuin käytössä takaluukkuun mahtuu vain muutama laukku. Kolmannenrivin penkit taitettuna tilaa on hyvin ja lattia tasainen.



163 heppaisen dieselin keskikulutuslukemaksi ilmoitetaan 5,7 litraa sadalla. Koeajossa ei aivan tähän päästy, mutta hyvin lähelle kyllä, eli 6,1-litraan satasella.

Suorituskyky: 8,4

163 hevosvoimaisella dieselillä varustettu S-Max on pirteä peli kokoisekseen. Jarrut ovat vähän liiankin herkät.

Mukavuus: 8,6

Hyvä ajoasento löytyy helposti ja hallintalaitteet ovat helppokäyttöiset. Takapenkeillä matkustaa yhtä mukavasti kuin etupenkillä. Kolmannen penkkirivin istuimet sopivat lähinnä lasten käyttöön.

Luotettavuus: 7,7

Takuuta on vain kaksi vuotta. Puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,1

Ajotuntumaltaan auto tuntuu enemmän farmarimalliselta henkilöautolta kuin tila-autolta. Koko tulee esiin parkkipaikoilla, jolloin parkkitutka osoittautuu järkeväksi lisävarusteeksi.

Ulkonäkö: 8,4

Uudistuneen S-Maxin ilme on edeltäjäänsä modernimpi niin ulkoa kuin sisältä.

Polttoaineen kulutus: 8,8

Kulutus on kokoluokkaansa nähden pieni. Huoltoväli on 20000 km tai vuosittain.

Valmistuslaatu: 8,5

Materiaalit tuntuvat laadukkailta, mutta hallintanappuloiden muovisuus hieman häiritsee.

Sisätilojen suunnittelu: 8,8

Tavaratilaa on tarpeeksi kunhan kolmas penkkirivi pidetään taitettuna. Penkkien taittomekanismi on helppokäyttöinen. Turvallisuus on ajan tasalla.

Luokkansa paras: 9,0

Koeajoauto maksaa varusteineen hieman alle 45000 euroa. Tiloihin, monikäyttöisyyteen ja moottorin luonteeseen nähden auto on erittäin kilpailukykyinen.

Kokonaisarvio: 8,5


Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin