Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Toyota Auris Touring Sports 1.8 Hybrid Active 2013

Toyota Auris Touring Sports on varmasti monen suomalaisautoilijan mielestä tervetullut uutuus Toyota perheeseen. Auton myynti on lähtenyt Toyotan mukaan hyvin käyntiin Suomessa ja sen myynnin odotetaankin nappaavan yli 50 prosentin osuuden Auris-malliston myynnistä. Koeajoon valikoitui uuden farmarimallin hybridi versio.
Koeajo Toyota Auris Touring Sports 1.8 Hybrid Active 2013

Varustetasoja hybridiin on tarjolla kolme, joista koeajettu Active on lähtöhintainen varustetaso. Lisäksi koeajoauto on varustettu noin 900 euron arvoisella Business-paketilla sekä vähän vajaa 800 euroa maksavalla helmiäisvärillä. Virtaviivaisen auton pituus on 456 cm, leveys 176 cm ja korkeus 146 cm. Tarjolla on luokassaan yllättävän reilut sisätilat ja lähes luokkaa suuremman farmarin tavaratilan.

Tavaratila vetää 530 litraa ja tila on kasvatettavissa 60:40 suhteessa taittuvien takaselkänojien avulla peräti 1658 litraan. Hybridin akusto ei rajoita tavaratilaa, sillä ne on sijoitettu takapenkin alle. Tällöin tavaratilan pituus on jopa 205 cm. Tavaratilassa on asialliset kuormansidontapisteet sekä suojaverkko, joka voidaan asettaa myös etupenkkien taakse. Tavaratilan lastausaukko on hyvin leveä. Takapenkit saa taitettua takakontin reunoilta helposti kahvasta vetämällä.



Kuljettajan paikalla kaikki hallintalaitteet aiemmin koeajetun Auris hatchbackin tapaan mukavasti käsillä. Mittaristossa kierroslukumittarin paikalla on latausta, taloudellisuutta ja suurinta tehotilaa esittävä mittari. Vaihdekeppi on tuttu Toyotan hybridimalleista. Portaaton e-CVT vaihteisto on hybridimalleissa vakiovaruste. Vaihteet vaihtuvat huomaamattomasti ja käytännössä kiihdytys pitää vain kierrokset korkealla niin kauan kuin on tarvis. Hybridijärjestelmän virran liikkeitä voi seurata Toyotan kosketusnäytöllisen Touch & Go –järjestelmän näytöstä. Järjestelmä sisältää audion, ajotietokoneen, peruutuskameran ja navigaattorin.

Hybridin voimanlähde on tuttu yhteisteholtaan 136 hevosvoimainen 1,8 -litraisen bensiinimoottorin ja sähkömoottorin yhdistelmä. Uudessa mallissa kulutusta ja päästöjä on tosin onnistuttu viilaamaan vielä hieman alaspäin. Farmari hybridin keskimääräinen polttoaineenkulutus on 3,7 litraa/100 km ja CO2-päästöjä syntyy 85 g/km. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 11,2 sekunnissa ja huippunopeutta on mahdollisuus saavuttaa 180 km/h. Koeajon aikana keskikulutus pysyi vaihtelevissa ajo-olosuhteissa 4,5-4,8 –litran välillä / 100 km.



Monitoimiohjauspyörä säätyy kahteen suuntaan ja säätövara on kasvanut. Etupenkit ovat riittävän kokoiset ja sopivan ajoasento säädetään muuten perusvivuilla, paitsi ristiselän osalta, joka säätyy sähköllä. Takapenkille mahtuu suhteellisen mukavasti matkustamaan sivuttaissuunnassa kolmekin henkilöä. Polvitilaa on aivan riittävästi ja farmariperän ansiosta myös pääntilaa on mukavasti.

Auriksen ajettavuudessa kaikki on hyvällä tasolla. Ohjaus on kaarreajossa sekä suoralla ajettaessa erinomainen. Kaiken kaikkiaan Toyota on suunnitellut vakuuttavan oloisen kokonaisuuden, joka täyttää vaativankin ajajan tarpeet.

Kuljettajan paikalta näkyvyys eteen on hyvä. Taakse näkyvyys ei muotoilun vuoksi ole mikään paras mahdollinen, mutta pysäköintitutka auttaa asiassa. Auris Touring Sportsin pitkät ylitykset saattavat vaatia aluksi hieman totuttelua. Koeajoauton Business pack –varustelupaketti sisältää kaksois-Xenon-ajovalot, pysäköintitutkat eteen ja taakse sekä pysäköintiavustimen.



Farmarimallisen Auris-hybridin lähtöhinta on Active-varustetasolla varustettuna 29 460 euroa. Business-pack ja helmiäisväri nostavat hinnan vähän päälle 31 000 euroon.

Suorituskyky 8,0

Hybridi voimanlähde on mukava matkakumppani ja ennen kaikkea hiljainen. Ohituksissa kiihtyvyyttä toivoisi löytyvän vähän enemmän.

Mukavuus 9,0

Active -varustelun ja Business paketin yhdistelmän varustus on hyvin riittävä. Hallintalaitteiden käyttö on hyvin helppoa. Takaistuimella on kokoluokassaan hyvin jalkatilaa.

Luotettavuus 8,6

Luotettavuus ja turvallisuus ovat hyvällä mallilla. Takuu on 3 vuotta. Koritakuu on 12 vuotta

Ajomiellyttävyys 9,0

Farmari Auris on varsinkin matka-ajossa tuntuvasti hatchback -mallia vakaampi ajettava. Vaikka jousitus on mukavuuspainotteinen, ei auto silti kallistele täydelläkään henkilö ja tavarakuormalla.

Ulkonäkö 8,8

Farmariperä sopii varsin hyvin Auriksen hetki sitten uudistuneeseen virtaviivaiseen ilmeiseen.

Polttoaineen kulutus 9,6

Kulutus pysyy ilahduttavan hyvin aisoissa myös täydellä lastilla. Huoltovälit ovat lyhyehköt.

Valmistuslaatu 7,9

Sisustan pinnat ovat Auris hatchbackin tapaan hyvin muoviset, vaikka pehmeämmän muovin määrä onkin lisääntynyt aiempaan Aurikseen verrattuna. Viimeistely on kaikesta huolimatta varsin laadukasta.

Sisätilojen suunnittelu 9,3

Tavaratila on lähes yhtä suuri kuin Avensis farmarissa (eroa vain 13-litraa Avensiksen hyväksi). Takapenkit kaatamalla saadaan runsaasti tasaista lattiapintaa.

Luokkansa paras 9,8

Auris Touring Sports on varsin tilava ja pienikulutteinen farmari, joka tulee epäilemättä olemaan luokkansa myydyimpiä, ellei ylipäänsä myydyin farmari Suomessa.

Kokonaisarvio 8,9


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin