Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

5 yllättävää automallia, joihin saat romutuspalkkion

5 yllättävää automallia, joihin saat romutuspalkkion

Vuoden alussa startanneen uuden romutuspalkkiokampanjan myötä uuden auton ostaja voi saada 1500 tai 2500 euron romutuspalkkion. Tuen saa, mikäli autonostaja kierrättää omistamansa vielä liikennekäytössä olevan henkilöauton, jonka on omistanut vähintään vuoden ajan. 

1500 euron tuen voi saada autoon, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 110 grammaa kilometriä kohden. Suuremman 2500 euron palkkion saa täyssähköautoon, pistokkeesta ladattavaan hybridiin sekä kaasu- tai etanolikäyttöiseen autoon.

Romutuspalkkiota kokeiltiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2015, jolloin kampanja vauhditti erityisesti pienten autojen myyntiä. Uudet moottoritekniikat ovat kuitenkin mahdollistaneet myös suurempien autojen päästöjen pienentämisen niin, että tällä hetkellä romutuspalkkiokampanjan tarjoamaa etua voi hyödyntää myös katumaastureihin sekä suurikokoisiin henkilöautoihin. 

Esimerkiksi näihin autoihin voit saada 1500 euron romutuspalkkion: 

BMW X1 SDrive16D

Kompaktia premium-katumaasturia etsivä voi saada romutusrahaa esimerkiksi BMW X1-malliin, mikäli valitsee autosta etuvetoisen käsivalintaisella vaihteistolla varustetun dieselin. Auton hiilidioksidipäästöiksi ilmoitetaan 104 g/km ja yhdistetyksi polttoaineenkulutukseksi 3,9 l/100km. 

Katso automallin lisätiedot.

Skoda Octavia Combi 1.0 TSI Style DSG

Suurta tavaratilaa kaipaavalle on tarjolla suomalaisten suosikkimallia farmariperäisen Skoda Octavian muodossa. Kattavan Style-varustetason autoon mahtuu 610 litran edestä matkatavaroita ja voimapuolesta vastaa yhden litran bensiiniturbomoottori yhdessä DSG-vaihteiston kanssa. Hiilidioksidipäästöt 108 g/km.

Katso automallin lisätiedot.

Mazda6 Sedan 2.2 Skyactiv-D Premium 6 MT

Kaunista perinteistä sedanin muotoilua arvostavalle löytyy hyvä vaihtoehto esimerkiksi Mazda6:sta. Manuaalivaihteisen ja suuren 2.2-litraisen dieselmoottorin päästöt jäävät 104 grammaan kilometrillä. Yhdistetyksi kulutukseksi luvataan 3,9 l/100km, mikä on 150 hevosvoiman ja 380 Nm:n vääntöön nähden varsin kohtuullinen lukema. 

Katso automallin lisätiedot.

Opel Grandland X 1.6 CDTI

Opelin huippu-uutuus keskikokoisten katumaasturien sarjassa, Grandland X, on mahdollista hankkia romutuspalkkiokampanjan avulla, mikäli autoon haluaa 1.6-litraisen turbodieselin käsivalintaisella vaihteistolla. Auto tarjoaa hyvän vaihtoehdon tilaa ja korkeampaa ajoasentoa kaipaavalle autoilijalle. 

Katso automallin lisätiedot.

Mini Cabrio Cooper D A Business

Näyttävää ulkomuotoa autoltaan haluava voi valita romutuspalkkiokampanjan puitteissa esimerkiksi avokattoisen Mini Cabrio Cooperin. Automaattivaihteisena ja kattavalla business-varustelulla auto maksaa noin 34 000 euroa. Yhdistetyksi polttoaineenkulutukseksi ilmoitetaan 3,9 l/100 km ja hiilidioksidipäästöiksi 104 g/km. 

Katso automallin lisätiedot.

 

Kaikki enimmillään 110 g/km -päästöiset automallit löydät helposti Autotalli.comin uusien autojen hakutoiminnolla.

 

Suuremman 2500 euron romutuspalkkion saat esimerkiksi näihin automalleihin:

Skoda Citigo 1.0 G-TEC Ambition

Suomen edullisin uusi kaasuauto on Skoda Citigo, joka maksaa edullisimmillaan 15 637 euroa. Kaasukäyttöinen Seat Mii on myös mielenkiintoinen vaihtoehto 15 900 euron hinnallaan. Kaasuautojen käyttökulut ovat huomattavasti bensiini- ja jopa dieselautoja edullisempia, minkä lisäksi autoon voi tankata täysin kotimaista biokaasua. Kaasuautoissa on kaasutankin lisäksi myös bensiinisäiliö, jota auto siirtyy automaattisesti käyttämään, mikäli kaasu loppuu. 

Katso automallin lisätiedot.

Mercedes-Benz GLC 350e 4Matic A Premium Business

Pistokkeesta ladattava Mercedes-Benz GLC 350e on hyvä esimerkki kalliimman hintaluokan autoista, joille voi saada 2500 euron romutuspalkkion. Sähkömoottori alentaa paitsi auton käyttökuluja, tarjoaa lisäksi lisäpotkua kiihdytyksiin. Yli kahden tonnin katumaasturi kiihtyykin pysähdyksistä sadan kilometrin tuntinopeuteen 5,9 sekunnissa. Tehoa moottoreista irtoaa enimmillään 320 hv ja vääntöä 560 Nm.

Katso automallin lisätiedot.

Renault Zoe Z.E. 40 

Täyssähköautoille on tarjolla romutusrahan lisäksi myös erillinen hankintatuki. Näitä kahta ei tosin voi hyödyntää yhtä aikaa. Sähköauton hankintatuki on suuruudeltaan 2000 euroa ja sitä voivat hyödyntää yksityishenkilöt alle 50 000 euron arvoiseen sähköautoon. Romutuspalkkiokampanjassa ostettavan auton hinnalle ei ole määritelty ylärajaa. Esimerkiksi 32 890 euroa maksavaan Renault Zoeen voi saada tukea joko romutuspalkkiokampanjasta tai sähköauton hankintatuesta.

Katso automallin lisätiedot.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin