Autoesittely Porsche Macan 2014 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Porsche Macan 2014

Porsche laajensi valikoimaansa täysin uuteen luokkaan, kun se esitteli ensimmäinen kompaktin SUV-mallinsa Macanin. Macan valmistetaan Saksassa Leipzigin tehtaalla. Nimi on peräisin Indonesiassa käytettävästä tiikeriä kuvaavasta sanasta.
Autoesittely Porsche Macan 2014

Monien mielestä 918 Spyder on malli, jonka myötä Porschen muotokieli otti pitkän loikan eteenpäin. Tämä näkyy Macanissa. Esimerkiksi ajovalojen perusmuoto tuo mieleen 918 Spyder -mallin. Etu- ja takaovien kylkilevyt perustuvat hybridiurheiluauton mataliin ovien liitoksiin. Macanin monitoiminen urheilullinen ohjauspyörä on täysin uusi, mutta sen muotoilu perustuu 918 Spyder -malliin.

Tätä mallia voidaan mukauttaa etu- ja takaovien kylkilevyjen avulla. Näitä dynaamisesti muotoiltuja yksityiskohtia on saatavana eri materiaaleista valmistettuina. Kylkilevyjen muoto tuo mieleen 918 Spyder -mallin matalat ovien liitoskohdat, samoin etuovien suojus. Etuakselilla käytetään enintään 265 mm ja taka-akselilla 295 mm leveitä renkaita. Takaosassa sähkökäyttöisen takaluukun kytkin on piilotettu takalasin pyyhkimen varren tyveen. Rekisterikilpi sijaitsee takaosan alareunassa.

Macanin takavalojen kolmiulotteisen muodon sisään kätkeytyy LED-tekniikkaa. Kaikkien mallien takadiffuusorin molemmat reunat jäävät kaksoispakoputkien väliin. Macan S- ja Macan S Diesel -malleissa ne ovat pyöreät, Turbo-mallissa ne ovat suorakulmaiset. Kaikkiin malleihin on saatavana lisävarusteena urheilulliset kromatusta ruostumattomasta teräksestä valmistetut pakoputkien päät.Sisätiloissa katse kiinnittyy heti monitoimiseen urheilulliseen ohjauspyörään. Sen täysin uudenlainen muotoilu pohjautuu myös 918 Spyder -malliin. Puhelinta, radiota ja ajotietokonetta varten on omat monitoimiset painikkeensa. Mittaristo muodostuu kolmesta pyöreästä mittarista ja keskellä sijaitsevasta kierroslukumittarista. Oikealla puolella näkyy 4,8-tuumainen värinäyttö. Kuten arvata saattaa, virtalukko sijaitsee ohjauspyörän vasemmalla puolella, kuten muissakin Porsche-malleissa. Tärkeimpiä toimintoja ohjataan keskikonsoliin ryhmitettyjen selkeiden ja helppokäyttöisten painikkeiden avulla.

Voimanlähteet

Macan on aluksi saatavana kolmena mallina. Macan S on varustettu 3,0-litraisella V6-kaksoisturbomoottorilla, joka tuottaa 340 hv (250 kW). Siinä on elektronisesti ohjattu aktiivinen neliveto ja ohjattu monilevykytkin. Yhdistetty polttoaineenkulutus on 9,0–8,7 litraa/100 km, CO2 -päästöt 212–204 g/km. Kaikki Macan-mallit ovat nelivetoisia. Seitsemänportainen kaksoiskytkimellä varustettu vaihteisto ohjaa tehoa eteenpäin vieväksi voimaksi kulloinkin tarvittavalla tavalla lähes keskeytyksettä, joten auto kiihtyy 0-100 km/h 5,4 sekunnissa tai 5,2 sekunnissa, jos autoa on täydennetty Sport Chrono -lisävarustepaketilla. Huippunopeus on 254 km/h. Polttoaineenkulutus on 9,0 - 8,7 litraa/100 km, joten hiilidioksidipäästöt ovat 212 - 204 g/km.

Macan S Dieselin 3,0-litraisen V6-turbodieselmoottorin yhdistetty polttoaineenkulutus on 6,3 ja 6,1 litraan/100 km, joten hiilidioksidipäästöt ovat 164 ja 159 g/km. 258-hevosvoimaisen (190 kW:n) moottorinsa ansiosta Macan S Diesel kuitenkin kiihtyy 0 - 100 km vain 6,3 sekunnissa tai 6,1 sekunnissa, jos siinä on Sport Chrono -lisävarustepaketti. Huippunopeus on 230 km/h.Macan Turbon 3,6 litran V6-kaksoisturbomoottori tuottaa uskomattomat 400 hv (294 kW) ja saa auton kiintymään 0 - 100 km/h 4,8 sekunnissa. Tätä moottoria käytetään Porschessa nyt ensimmäistä kertaa. Sport Chrono -paketti lyhentää kiihtymiseen tarvittavan ajan 4,6 sekuntiin. Vaikka huippunopeus on 266 km/h, Macan-turbomoottorin yhdistetty polttoaineenkulutus on 9,2 ja 8,9 litraa/100 km. Hiilidioksidipäästöt ovat 216 ja 208 g/km.

Ensimmäistä kertaa uudessa Porsche-valikoimassa kaikissa Macan-malleissa on seitsemänportainen Porsche Doppelkupplung (PDK). Käytännöllisesti katsoen kaikissa Porsche PDK:lla varustetuissa autoissa on kaksi vaihteenvalitsinta. Oikeanpuoleinen on tyypillinen Porsche-vaihteenvalitsin. Vasemmanpuoleisen avulla vaihde valitaan käsin samalla tavalla kuin ohjauspyörän vaihtamisohjaimia käyttämällä.

Aktiivinen neliveto kuuluu Porsche Traction Management (PTM) -järjestelmään. Se on vakiovaruste kaikissa Macan-malleissa. Se yhdessä järjestelmän muiden osien eli elektronisesti ohjattavan monilevykytkimen, ABD-toiminnon (Automatic Brake Differential) ja ASR-toiminnon (Anti-Slip Regulation) varmistaa hyvän pidon.

Macanin vakiovarusteisiin kuuluu mm. monitoiminen urheilullinen ohjauspyörä, vaihteenvaihtamisohjaimet ja sähkökäyttöinen takaluukku. Lisävarustevalikoimaan kuuluu mm. ilmajousitusjärjestelmä sekä Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) -järjestelmä. Se jakaa vääntövoiman takapyöriin juuri oikealla tavalla yhteistyössä elektronisesti ohjatun taka-akselin tasauspyörästön lukon kanssa. Porsche-lisävarusteina on saatavana myös Porsche Dynamic Light System Plus -valaistusjärjestelmä (PDLS Plus). Se säätää ajovaloja jatkuvasti olosuhteiden ja vastaantulevan liikenteen mukaan.Maastoajoon

Maastoajotila on vakiovaruste Macanissa. Se otetaan käyttöön painamalla keskikonsolissa näkyvää painiketta, kun nopeus on alueella 0-80 km/h. Tällöin kaikissa tarvittavissa järjestelmissä otetaan käyttöön parhaan mahdollisen vetovoiman varmistava maastoajo-ohjelma. Esimerkiksi vaihtamiskierrosluku ja ‑nopeus sovitetaan parhaan vetovoiman saavuttamiseksi. Kytkintä esijännitetään enemmän, jotta tarvittava vääntömomentti saadaan etupyöriin nopeammin. Lisäksi vääntömomentin jako etu- ja takapyörien välillä sekä reagoiminen kaasupolkimen painamiseen mukautetaan maastoajoa varten. Jos lisävarusteena on hankittu ilmajousitus, maavaraa voidaan nostaa 40 millimetriä, jolloin sitä saadaan 230 millimetriä.

Teräsjousitukseen verrattuna ilmajousitukselle varustettu Macan on normaalitasolla 15 millimetriä tavallista matalampi. Kun painopiste sijaitsee alempana, ajamisen dynamiikka ja mukavuus paranevat. Ilmajousitus pitää auton asennon muuttumattomana automaattisesti kuorman jakautumisesta riippumatta. Maavara voidaan säätää kolmeen asentoon: High Level I, Normal Level ja Low Level. High Level I -asennossa auton maavara on 40 millimetriä korkeampi kuin Normal Level ‑asennossa. Tällöin suurin maavara on 230 millimetriä. Auto nousee tähän asentoon, kun maastoajopainiketta painetaan. Se on käytettävissä enintään nopeudella 80 km/h.

Lisävaruste: Sport Chrono -paketti

Lisävarusteena hankittava Sport Chrono -paketti parantaa suorituskykyä painikkeen painalluksella. Se nostaa alustan, moottorin ja voimansiirron urheilullisemmalle tasolle. Äänikin herättää voimakkaampia tunteita. Sport Chrono -paketin tunnistaa kojetaulussa näkyvästä analogisesta ja digitaalisesta ajanottokellosta sekä keskikonsolin Sport Plus -painikkeesta. Lisäksi pakettiin sisältyy lisävarusteen hankittavan Porsche Communication Management -järjestelmän (PCM) suorituskykyä kuvaava näyttö.

Siinä näkyy esimerkiksi kokonaisajoaika, meneillään olevan ratakierroksen pituus ja kierrosaika. Mukana on myös Launch Control ‑toiminto. Tällöin kaikki mallit kiihtyvät 0-100 km/h 0,2 sekuntia tavallista nopeammin.

Hinnat: Macan S Dieselin lähtöhinta on 82 035,11 euroa, Macan S:n 92 383,74 euroa ja Macan Turbon 127 872,84 euroa. Autojen toimitukset alkavat huhtikuussa 2014.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin