Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Ensifiilikset täysin uudesta Peugeot 508:sta – lippulaiva on nimensä veroinen

Täysin uusi Peugeot 508 ei ole saanut syyttä lippulaiva-nimitystä. Tutustuimme uutuuteen sateisessa Sipoossa.
Ensifiilikset täysin uudesta Peugeot 508:sta – lippulaiva on nimensä veroinen

Citroënia, DS:ää ja Peugeotia maahantuovan Auto Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuollen mukaan Peugeotilla on tällä hetkellä Suomessa yksi suurempi haaste: autoilijat tuntevat toki Peugeotin merkkinä, mutta kokemukset automalleista saattavat olla vanhentuneita. 

Peugeot on uudistanut mallistoaan viime vuosina rajulla kädellä (tai pitäisikö sanoa leijonan tassulla), ja työ on alkanut kantaa hedelmää niin Euroopassa kuin Suomessakin. Merkin myynti on kasvanut kaksinumeroisilla prosenttiluvuilla, ja kaikkiaan Peugeotin autoja myytiin vuonna 2017 reilut 2,1 miljoonaa kappaletta.

Rapsakka ranskalainen ei sovi enää kuvaamaan Peugeotin mallistoa, sillä 508 muistuttaa monelta osin tekniikkansa puolesta saksalaisia kansanautoja, joskin muotoilussa tyyliin on edelleen sisällytetty sopivassa määrin särmää ja omaperäisyyttä. Kannattaisiko Peugeotin uusiin malleihin näin ollen lähteä tutustumaan?

Mikäli uudelle Peugeot 508:lle tehtäisiin sokkotesti niin, että ohjaamosta peitettäisiin leijonamerkit, yleistunnelmansa puolesta auton voisi helposti kuvitella pykälää kalliimmaksi. Maahantuojan mukaan Peugeot ei väitä olevansa premium-merkki edes uuden lippulaivansa kohdalla, mutta kovin kauaksi rajasta ei jäädä. Punaiset nappanahkapenkit ja puupintoja imitoivat koristelistat luovat 508:aan aidosti arvokkaan ilmeen.

Helpoiten uuden 508:n tunnistaa Peugeotiksi merkille tyypillisestä i-Cockpit -ohjaamoasetelmasta, jossa mittaristoa katsotaan pienikokoisen ohjauspyörän yli ja jyhkeä keskikonsoli sekä tietoviihdejärjestelmän kosketusnäyttö ovat vahvasti kuljettajaan päin suunnattuja. Varsin omaperäinen asetelma jakanee vahvasti mielipiteitä, siitä joko tykkää tai ei. Vaikka Peugeotin i-Cockpit on osoittautunut menestyksekkääksi, matalassa ja suurikokoisessa urheilullisuutta korostavassa sedanissa pienikokoinen ohjauspyörä tuntuu ainakin lyhyen koeajon perusteella rikkovan voimantunnetta.

Onneksi konepellin alta löytyy potkua koeajamamme kaksilitraisen dieselin 400 Nm:n väännön välittyessä renkaille hienosti toimivan 8-portaisen automaattivaihteiston kautta. Voimalinja tuottaa todella tasaisen ja nykimättömän vedon rajummissakin kiihdytyksissä. Kaikkiaan moottorivaihtoehtoja 508:aan on tarjolla kahdesta bensiini- ja neljästä dieselvaihtoehdosta.

Aktiivijousitus takaa pehmeän kyydin 

Yksi 508:n hienouksista piilee aktiivijousituksessa, joka kuuluu kaikkiin bensiinimalleihin sekä osaan dieselmalleista vakiona. Mukavuus-asetuksilla auto muuttuu miellyttävän pehmeäksi, eivätkä edes vanhan Porvoon mukulakadut tunnu juurikaan kuljettajan takapuolessa. Ero urheilulliseen ajotilaan on huomattavan erilainen niin jousituksen kuin ohjaustunnon kannalta. Autostahan löytyy jopa hieman Gran Turismo -henkeä! Matkustusmukavuutta lisää istuinten hierontatoiminnot.

Käytettävyyden puolesta uudella 508:lla sopisikin lähteä pidemmälle automatkalle, sillä sedan-tyylinen kori on yllättäen toteutettu fastback-perällä, eli tavaratilan luukku aukeaa takalasia myöten, jolloin tavarat ovat helposti saatavilla.

Varustelun osalta huomio kiinnittyy paitsi kattavaan vakiovarusteluun, myös edustusautoista tuttuihin ominaisuuksiin, kuten pimeänäkökameraan. Peugeot 508:ssa sen kuva heijastetaan 12,3-tuumaiselle virtuaalimittaristolle ja järjestelmä osaa tunnistaa ihmiset sekä eläimet lämmön perusteella. Myös aktiivinen vakionopeudensäädin yhdessä uudella ajolinja-avustimella on monia muita vastaavia kehittyneempi. Peugeot 508:ssa kuljettaja voi itse määritellä, haluaako auton pysyvän keskellä kaistaa vai lähempänä jompaakumpaa kaistaviivaa. Tyypillisesti kaistavahdit tuntuvat monen automerkin kohdalla hakeutuvan turhan lähelle keskiviivaa, joten uudistus lienee monen mielestä tervetullut.

Uusi Peugeot 508 saapuu Suomeen virallisesti vuoden vaihteessa hintojen alkaessa noin 31 000 eurosta.

 

Katso Peugeot-malliston uudet autot

Katso Peugeot 508-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Peugeot vaihtoautot

Katso myytävät Peugeot 508 vaihtoautot

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin