Ilmajousitus yleistyy autoissa – muista nämä tärkeät asiat renkaanvaihdossa | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Ilmajousitus yleistyy autoissa – muista nämä tärkeät asiat renkaanvaihdossa

Ilmajouset voivat vaurioitua renkaanvaihdon yhteydessä. Auton käyttöohjekirja kannattaa lukea huolella läpi.
Ilmajousitus yleistyy autoissa – muista nämä tärkeät asiat renkaanvaihdossa

Ilmajousitus ei ole enää vain edustusautolla ajavien harvinaista herkkua, sillä eritasoisia ilmajousia alkaa löytyä jo keskihintaisten automallien lisävarustelistoilta.

Ilmajousituksen etuihin kuuluu eri ajotilanteisiin hyvin säätyvä ajotuntuma sekä esimerkiksi mahdollisuus nostaa ja laskea auton koria tarpeen mukaan. Huonokuntoisella mökkitiellä auton tulo- ja jättökulmia voidaan suurentaa autoa nostamalla, ja vastaavasti auton tavaratilan lastaus voi olla helpompaa, mikäli autoa lasketaan.

Ilmajousitetun auton renkaanvaihtoon tulee kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota, sillä ilmajouset voivat vaurioitua vääränlaisesta auton nostamisesta. Asia kannattaa ottaa puheeksi varmuuden vuoksi myös silloin, jos auton vie renkaanvaihtoon rengasliikkeeseen.

Monesta ilmajousitetusta autosta löytyy erikseen auton valikoista kytkettävä nostoon tarkoitettu niin sanottu ”jack-mode”. Moni automalli osaa myös automaattisesti tunnistaa auton nostamisen ja pitää jousissa riittävän määrän paineilmaa.

Suurin riski ilmajousitetun auton renkaanvaihdossa liittyy auton laskemiseen alas silloin, kun ilmajousitusjärjestelmä on paineeton. Tällöin ilmapalje voi aueta väärin, mikä aiheuttaa puolestaa puristuspannan irtoamisen.

Vanhemmissa autoissa ilmajousituksen kompressori ei välttämättä pysty myöskään tuottamaan enää tarpeeksi painetta nostamaan autoa täysin nollatilanteesta, jolloin rele voi vaurioitua tai kompressori jopa palaa yrittäessään paineistaa järjestelmää.

Kun auton on nostanut renkaanvaihtoa varten ja ilmajousitus on helpommin nähtävänä, samalla kannattaa käyttää muutama minuutti aikaa mahdollisten vuotojen havainnointiin. Ilmajousista ja iskunvaimentimista kannattaa etsiä merkkejä öljyvuodoista tai ruosteesta.

Samoin ilmajousitusjärjestelmän kompressorin ilmanottoletkusta kannattaa etsiä merkkejä hapertumisesta. Kylmät lämpötilat ja tärinät voivat aiheuttaa letkun murtumista.

Ilmajousituksen tulevasta korjaustarpeesta voi kieliä esimerkiksi se, jos auton huomaa pudonneen yön aikana yli 2,5 senttimetriä, tai jos jokin auton kulmista tuntuu vajoavan muita alemmas.

 

Lue myös kattava autonrenkaisiin ja renkaidenvaihtoon liittyvä artikkelikokonaisuus.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi