Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kuoren alla yllätys – koeajossa perheautoilijan unelma Peugeot Rifter (vm. 2019)

Tila-automainen Peugeot Rifter osoittautui koeajossa todelliseksi perheautoilijan unelmaksi. Ainakin sisätilojen ja niiden muunneltavuuden osalta.
Kuoren alla yllätys – koeajossa perheautoilijan unelma Peugeot Rifter (vm. 2019)

Tummanruskean pieneltä pakettiautolta näyttävän Peugeot Rifterin ei voi väittää tekevän erityisen suurta vaikutusta, kun auton luokse kävelee ensimmäistä kertaa. Ei auto toki ruma ole, mutta voimaa uhkuvien katumaasturiuutuuksien rinnalla Pösö näyttää hieman eksyneeltä lampaalta. 

Pidemmällä koeajolla Rifterin todellinen luonne tulee kuitenkin positiivisella tavalla esille. Kyseessä on vahvasti trendejä vastaan uiva automalli, joka pesee käytettävyydellään suurimman osan katumaastureista kuusi nolla. 

Peugeot Rifteristä tulee laatikkomaisuudessaan paljon mieleen esimerkiksi jo edesmennyt Skoda Yeti, jonka poismenoa moni autoilija lienee harmitellut. Rifter kuuluu samaan tuoteperheeseen Citroën Berlingon ja Opel Combo Lifen kanssa. Kolmikolla onkin hyvät lähtökohdat sulattaa perheellisten sydämet, sillä valikoima tila-autojen markkinoilla on kaventunut.

Kaksi koripituutta – 5 tai 7 istuinta

Peugeot Rifterin erinomainen käytettävyys perustuu ennen kaikkea tilavaan matkustamoon sekä suureen määrään erilaisia säilytysratkaisuja. Rifterin voi valita kahdesta koripituudesta. Lyhyempi L1-malli on 4,40 metriä pitkä ja pidempi L2-versio 4,75 metriä. Myös autojen akselivälissä on 19 senttimetrin ero. Molemmat autot saa joko 5- tai 7-paikkaisena.

Koeajamamme Rifter L1 osoittautui sekin viisipaikkaisena erittäin tilavaksi niin matkustamon kuin tavaratilan suhteen. Normaalitilanteessa tavaratila vetää 597 litraa, kun sen lastaa takaistuinten selkänojan korkeudelle. Mikäli mökkimatka edellyttää viiden hengen kuormaa, tavaratilan kattoon asti pakkaamalla tilaa on käytössä yli 1,3 kuutiometriä.

Rifterin takaistuimet taittuvat kukin yksitellen, mikä mahdollistaa monipuolisesti kompromisseja erilaisiin kuljetustilanteisiin. Jos kaikki takaistuimet läväyttää alas, Rifter muuntautuu käytännössä pieneksi pakettiautoksi tasan kolmen kuutiometrin lastauskapasiteetilla. Eikä siinä vielä kaikki. Myös etumatkustajan istuimen selkänojan voi taittaa täysin eteen, jolloin käytössä on 2,7 metriä tasaista tilaa pitkille esineille (täydellistä Ikea-reissuja ajatellen).

Takana näppärät liukuovet

Takaistuimille käynti tapahtuu näppärästi liukuovien kautta. Lasten kanssa liukuovet säästävät parkkikolhuilta ja muksujen köyttäminen turvavöihin on helppoa suuren oviaukon ansiosta. Miinuspuolena voi kuitenkin pitää ovien jäykkää lukittumista auki asentoon. Käytännössä lapsen ei voi antaa laittaa ovea kiinni, sillä horjahtamisen vaara ja sormien jääminen oven väliin on ilmeinen.

Pientavaroille löytyy reilusti säilytystilaa niin matkustamon edestä kuin takaa. Laajan panoraamalasikaton alapuolelta löytyy valaistu hattuhylly, joka soveltuu esimerkiksi kevyiden vaatteiden säilyttämiseen. Keskikonsolin liukukansien alta löytyy todella syvä säilytystila ja ylempänä kosketusnäytön alapuolelta tilaa puhelimelle.

Kojelaudassa on kaksi mukipidikettä ja hansikaslokero on jaettu kahteen tilavaan osaan. Takana säilytyslokeroita on piilotettu jopa lattiaverhoilun alle. Sivupaikoilta löytyy nimittäin niin sanotut salalokerot lattiamaton alta. Tavaratilan yläpuolelle on sijoitettu suuri 60 litran tavarakotelo, jonne on pääsy sekä tavaratilasta että takaistuimilta.

Koska lähes 600 litran tavaratila on tavanomaiseen arkikäyttöön jopa turhan suuri, asian voi ratkaista asettamalla painoa kestävän hattuhyllyn tavaratilan keskikorkeudelle. Tavaroiden asettaminen sinne käy kätevimmin avaamalla takaluukusta ainoastaan takalasin osuuden.

8-vaihteinen automaatti miellyttää

Toistaiseksi Peugeot Rifteriin voi valita joko manuaalivaihteisen 110-heppaisen bensiinikoneen, automaattiivaihteisen 130 hv dieselin tai saman moottorin 100 heppaisen version käsivalintaisella vaihteistolla. Myöhemmin vuoden 2019 aikana mallisto laajenee automaattivaihteisella 130-hevosvoimaisella bensakoneella.

Automaattivaihteistona Rifterissä on 8-vaihteinen laatikko, joka toimii koeajamassamme 130 hevosvoimaisessa turbodieselissä hyvin. Tavanomaista henkilöautoa korkeampi ajoasento muistuttaa onneksi enemmän katumaasturia kuin pakettiautoa. Korkea katto ja verrattain suuret lasipinnat tarjoavat hyvän näkyvyyden jopa takaviistoon.

Suurin eroavaisuus verrattuna sisarmalleihin Berlingoon ja Combo Lifeen löytyy Rifterin ohjaamosta, joka on Peugeotin tyylille uskollisesti toteutettu niin sanotulla iCockpit-konseptilla. Pieni, ylä- ja alaosasta litistetty, ohjauspyörä on totuttelun jälkeen näppärä pyöriteltävä, mutta ohjausvaste ei ole täsmällisimmästä päästä. Pitkissä kaarteissa ohjausta joutuu jonkin verran paimentamaan, mutta moottoritiellä auto kulkee vaivattomasti suuresta sivutuulipinta-alasta huolimatta.

Peugeot Rifter on tilaa kaipaavalle erinomainen vaihtoehto etenkin kilpailukykyisen hintansa vuoksi. Tilat pieksevät helposti suuretkin katumaasturit, joskin Rifterin fiiliksessä saa varautua hienoiseen pakettiautovivahteeseen. Teknisesti auto on niin voimalinjan kuin tietoviihdejärjestelmän puolesta tätä päivää, mutta pientä ihmetyksenaihetta antaa Peugeot-malliston takuu. Henkilöautoissa takuu kun on 3 vuotta tai 100 000 kilometriä, mutta hyötyajoneuvoissa sekä takseissa jo viisi vuotta. 

Peugeot Rifter L1 Blue HDi 130 EAT8 GT Line – tekniset tiedot

Hinta alkaen: 22 701 euroa (koeajoauto 31 291 euroa)

Moottori: 1,5-litrainen turbodiesel (Euro 6.2)

Suurin teho: 96 kW (130 hv) / 3750 rpm

Suurin vääntö: 300 Nm / 1750 rpm

Vaihteisto: 8-vaihteinen automaatti

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 11,1 sekuntia

Huippunopeus: 184 km/h

Yhdistetty kulutus: 6,0 l/100 km

Yhdistetyt CO2-päästöt: 157 g/km

Tavaratila (5-paikkainen): 597 / 2 126 litraa

Mitat: Pituus 4408 mm / Leveys 1921 mm / Korkeus 1878 mm / Akseliväli 2785 mm

Vetopainot: 750 kg (jarruton) / 1100 kg (jarrullinen)

 

AUTOTALLI.COM

Katso Peugeot-malliston uudet autot

Katso Peugeot Rifter-mallisarjan uudet autot

Katso Peugeot Rifter GT Line BlueHDi 130 EAT8-automaatti L1 mallin uudet autot

Katso myytävät Peugeot vaihtoautot

Katso myytävät Peugeot Rifter vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin