Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Onko tässä katumaastureiden järkevin hybriditoteutus? Honda CR-V Hybrid erottuu edukseen

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ Honda CR-V Hybrid osoittautui koeajolla todella pihiksi polttoaineen suhteen. Suuri ja mukava nelivetoinen katumaasturi kulutti bensiiniä 25 kilometrin taajamaosuudella vain 5,0 l/100 km keskikulutuksella.
Onko tässä katumaastureiden järkevin hybriditoteutus? Honda CR-V Hybrid erottuu edukseen

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Honda CR-V Hybridin voimalinjaratkaisu tekee siitä varsin ainutlaatuisen. Toisin kuin useimmissa muissa hybridiautoissa, CR-V Hybridissä voima vetäville pyörille tuotetaan lähes aina sähkömoottorilla.

Honda CR-V Hybridissä on kaksilitraisen nelisylinterisen bensiinimoottorin ohella kaksi sähkömoottoria, joista toinen toimii generaattorina ja toinen varsinaisena ajomoottorina. Hyötysuhteeltaan erinomaisella Atkinson-työkiertoa hyödyntävällä polttomoottorilla tuotetaan sähköenergiaa niin ajoakkuun kuin suoraan sähkömoottorin välityksellä vetäville pyörille.

Kuva: Nelivetoinen tilava katumaasturi kulki kaupunki- ja taajamaolosuhteissa todella pienellä 5,0 l/100 km keskikulutuksella.

Käytännössä CR-V Hybridissä ei ole lainkaan vaihteistoa ja voimantuotto on tasaisen vahva erilaisissa ajotilanteissa. Voimanlinjan huipputeho on 184 hevosvoimaa ja suurin vääntö 315 newtonmetriä. Honda CR-V Hybridin voi ostaa joko etu- tai nelivetoisena. 

Ei huolta latauksesta

Tilavissa katumaastureissa hybriditarjontaa on varsin vähän, ja Honda CR-V Hybrid tarjoaa monia rahanarvoisiakin etuja vastaavankokoisiin ja -tehoisiin perinteisiin katumaastureihin nähden. Ensinnäkin hankintahinnaltaan Hondan hybridi on alhaisten käyttökulujen ja kattavan vakiovarustelun myötä erittäin kilpailukykyinen. Toisekseen auto on hybridivoimalinjasta huolimatta täysiverinen perheauto tilavalla matkustamolla ja tavaratilalla.

Kuva: Istuinten materiaaleja ja muotoilua voisi kuvailla premium-tasoisiksi.

Honda CR-V Hybridissä kiteytyy vaivaton käytettävyys ja moderni sähköinen ajaminen. Harva tulee ajatelleeksi, että Honda on yli 20 vuoden kokemuksellaan hybridiautojen todellinen pioneerivalmistaja.

Honda CR-V Hybridin yksi hienous piilee siinä, ettei auton latauksesta tarvitse murehtia lainkaan. Autolla on helppo päästä pieniin kulutuslukemiin, vaikkei tekniikkaan perehtyisi minuuttiakaan.

Kuva: Keskikonsolin painikkeet ovat selkeät ja helppokäyttöiset. Erilaisia ajotiloja on kolme.

CR-V Hybridin voimalinja tuottaa sähköä jatkuvasti hyvällä hyötysuhteella, jolloin keskimääräinen polttoaineenkulutus on tasaisen matala koko ajan. Tämä on suuri ero pistokkeesta ladattaviin katumaastureihin, joissa kulutus on pientä vain silloin, kun autoa pystyy lataamaan 30-50 kilometrin välein.

Vaikka CR-V Hybridin toiminta on huomaamatonta eikä siihen tarvitse kiinnittää huomiota, tekniikasta kiinnostuneelle auto tarjoilee paljon mielenkiintoista tietoa ajoon liittyen. Auto valitsee erilaisissa ajotilanteissa aina hyötysuhteen kannalta parhaan ajotilan, joita on kolme erilaista: sähköllä ajo, hybridillä ajo ja polttomoottorilla ajo.

Kuva: Honda CR-V Hybrid on 4,6 metriä pitkä ja 2,66 metrin akseliväli tekee matkustamosta tilavan.

Ahkera kuljettaja voi optimoida oman ajonsa kulutusta esimerkiksi ohjauspyörän taakse sijoitetuilla siivekkeillä, joilla säädellään liike-energiantalteenoton voimakkuutta. Etenkin pysähtelevässä kaupunki- ja taajama-ajossa siivekkeiden käyttö helpottaa ennakointia ja liike-energiasta saadaan mahdollisimman suuri osuus talteen.

Toisaalta CR-V Hybridin ratissa houkutus painaa Sport-ajotilapainiketta on suuri, sillä sähkömoottorin mainio vääntö tarjoaa terävää kiihtyvyyttä jopa tämän kokoiselle autolle. Ajettavuuden puolesta kuljettajan istuimella ei aina muista kyseessä olevan tilava katumaasturi.

Yltäkylläistä varustelua

Tavaratilaa CR-V Hybridissä on perusasennossa 497 litraa, ja tilaa on mahdollista laajentaa takapenkit kaatamalla suurimmillaan 1700 litraan. Autossa matkustaa vaivattomasti viisi henkilöä matkatavaroineen. Erityisesti ruhtinaallisen kokoiset takapenkkitilat yllättävät.

Kuva: Takana tilaa on suorastaan ruhtinaallisesti jopa aikuisille.

Honda on paketoinut CR-V Hybridiin jo Elegance-varustetasosta alkaen Honda Connect -navigointijärjestelmän suurella 7-tuumaisella kosketusnäytöllä ja Apple CarPlay ja Android Auto -tuella. Viihdejärjestelmässä on tällöin 9 kaiutinta ja subwoofer.

Kaikkiaan varustetasoja on hintajärjestyksessään luetellen neljä: Comfort, Elegance, Lifestyle ja Executive. Huomionarvoista on se, että jo edullisimmassa Comfort-varustetason esimerkiksi turvallisuusvarustelu on ensiluokkainen. Se pitää sisällään muun muassa aktiivisen törmäysvaroitusjärjestelmän, kaistavahdin, tieltäsuistumisen ennakoinnin, hätäpuhelujärjestelmän, älykkään mukautuvan vakionopeudensäätimen, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän sekä kaukovaloautomatiikan.

Kuva: Tavaratila on perusasennossaan kookkaat 497 litraa. Takaselkänojat saa käännettyä tavaratilaan sijoitetuista kahvoista.

Kun Elegance-varustellusta autosta liikutaan muutama tuhat euroa ylöspäin Lifestyleen, autoon tulee muun muassa nahkaverhoilu, tuulilasin alaosan lämmitys, aktiiviset kulmavalot, sisätilojen tunnelmavalaistus, kattokaiteet ja tummennetut takaikkunat.

Korkein Executive-varustelu tarjoaa puolestaan lisää vielä HUD-tuulilasinäytön, avattavan lasikaton, sähkötoimisen takaluukun handsfree-toiminnolla, sähkösäätöisen kuljettajan istuimen, tunnelmavalistuksen myös kattoon, lämmitettävät takaistuimet ja ohjauspyörän.

Tutustu Honda CR-V Hybridiin tarkemmin ja katso ajankohtaiset hintatiedot.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin