Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Piileekö autosi lämmitysjohdossa sähköiskuvaara? Tarkista nämä asiat

Auton lämmitysjohtoa ei saa jättää roikkumaan lämmitystolppaan. Pahimmillaan jännitteinen johto saattaa sähköistää pihan vesilammikot.
Piileekö autosi lämmitysjohdossa sähköiskuvaara? Tarkista nämä asiat

Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton mukaan loskakasassa roikkuva auton lämmitys- tai jatkojohto on liian yleinen näky taloyhtiöiden pihoilla.

Auton lämmitysjohtoa ei saa missään tilanteessa jättää pistorasiaan roikkumaan silloin kun johto ei ole käytössä. Pahimmillaan jännitteellinen johto voi sähköistää pihan vesilammikon ja aiheuttaa vaaran erityisesti lapsille ja lemmikeille. Johto tulisikin aina irrottaa pistorasiasta ja kotelon kansi lukita.

Sähkö ja teleurakoitsijaliiton mukaan myös lämmitysjohdon päät kannattaa tarkistaa aika ajoin mahdollisten vaurioiden varalta.

Erityisesti sisätilalämmitintä käytettäessä johto kuormittuu ja voi kuumentua, joten johdon päistä kannattaa etsiä tummumia ja murtumia.

Auton lämmityslaitteen johtoa koskeva ohje pätee myös muihin ulkona käytettäviin jatkojohtoihin. Nekin tulee irrottaa pistorasiasta silloin kun ne eivät ole käytössä.

Teksti: Teemu Granström / Kuva: Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin