Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Skoda iskee kahdella uudella kaasuautolla: katumaasturi Kamiq G-TEC ja Scala G-TEC

Skoda laajentaa kaasuautovalikoimaa kahdella uudella automallilla. Mallien hinnoittelu ja tekniset ominaisuudet tarkentuvat loppuvuoden aikana.
Skoda iskee kahdella uudella kaasuautolla: katumaasturi Kamiq G-TEC ja Scala G-TEC

Toisin kuin moni muu autovalmistaja, Skoda luottaa vaihtoehtoisissa käyttövoimavaihtoehdoissa sähkön lisäksi myös bio- ja maakaasuun. Käyttökuluiltaan edulliset kaasuautot ovat osoittautuneet Suomessakin suosituiksi kaasutankkausverkoston laajenemisen sekä automallivalikoiman kasvun myötä. 

Erityisen mielenkiintoinen kaasuautouutuus on katumaasturiluokkaan sijoittuva Skoda Kamiq G-TEC, joka tarjoaa kompakteista ulkomitoista huolimatta perheystävälliset sisätilat.

Skoda Scala G-TEC on puolestaan Skoda Fabian ja Octavian väliin sijoittuva hatchback-mallinen auto, joka kilpailee esimerkiksi Volkswagen Golfin ja Ford Focuksen kanssa samoista ostajista.

Tällä hetkellä kaasulla käyvän katumaasturin ostajalla on ollut vaihtoehtona uusista autoista oikeastaan vain Seat Arona. Kompakti katumaasturi Kamiq noudattelee Skodalle tyypillistä ”käytännöllisyys edellä”-filosofiaa. Tilaa autosta löytyy kokoluokka huomioiden verrattain hyvin eivätkä kaasutankit syö käytettävyyttä liiaksi. Tavaratila on aavistuksen bensiinikäyttöistä Kamiqia matalampi, mutta tavanomaisessa arkikäytössä tilaa on edelleen riittävästi. 

Kamiqissa ehkäpä suurimman vaikutuksen tekee takamatkustajien tilat, jotka ovat monessa muussa kilpailevassa tuotteessa aavistuksen ahtaat etenkin polvitilan suhteen. Vaikka kuljettajan penkin säätäisi allekirjoittaneen parimetriselle vartalolle sopivaksi, taakse jää edelleen mukavat tilat keskimittaiselle aikuiselle.

Toisin kuin Skoda Octavia G-TEC:issä, Kamiqin ja Scalan kaasukäyttöisissä malliversioissa ei ole 1.5-litraista moottoria, vaan 1.0-litrainen turboahdettu mylly. Vaihteisto on aina käsivalintainen, mikä saattaa karsia osan ostajista. Octavia G-TEC:issä on puolestaan kaksoiskytkinautomaatti.

Kaasuautomallien julkistuksen yhteydessä Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä Skoda esitteli Scalasta ja Kamiqista myös moottoriurheilun maailmasta vaikutteita saaneet Monte Carlo -erikoismallit.

Lue muut Frankfurtin autonäyttelyyn 2019 liittyvät uutiset ja artikkelit.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin