Tämä niksi on harvan tiedossa – näin säästät lyhyelläkin taksimatkalla yli 10 € | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tämä niksi on harvan tiedossa – näin säästät lyhyelläkin taksimatkalla yli 10 €

Taksilain uudistuksen myötä vapautunut hinnoittelu on aiheuttanut päänvaivaa, mistä taksi kannattaa tilata ja mitä se lopulta tulee maksamaan.
Tämä niksi on harvan tiedossa – näin säästät lyhyelläkin taksimatkalla yli 10 €

Usein taksilla liikkuvat ovat saattaneet tuskailla viimeisen puolen vuoden aikana sitä, että lähes jokaisella taksialan yrityksellä on nykyään oma älypuhelinsovellus, jonka kautta kyydin voi tilata ilman puhelinpalvelun korkeita palvelumaksuja.

Vaikka sovelluksesta matkan hinnan näkisi selkeästi jo etukäteen, asiakkaan näkökulmasta hintojen vertailu on lähes mahdotonta tai ainakin turhan työlästä, sillä se edellyttäisi useiden eri sovellusten asentamista puhelimeen. Ongelmaan on kuitenkin ilmainen ja äärimmäisen helppokäyttöinen ratkaisu.

Se on suomalaisen MaaS Global -nimisen yrityksen Whim-puhelinsovellus, jonka kautta halutun matkan hintatiedot näkyvät rinnakkain eri taksiyritysten tarjoamina. Tilauksen voi kohdistaa Whimin kautta juuri haluamalleen yritykselle, olipa oma valintakriteeri edullisin hinta tai jokin muu. 

Vaivaton hintavertailu ei ole kuitenkaan Whimin paras ominaisuus, sillä todellinen rahansäästö syntyy yleensä itse matkan aikana. Whimissä matkan hinta on nimittäin kiinteä, eli hinta jonka taksia tilatessasi hyväksyt on ja pysyy, osuipa matkan varrelle kuinka paha liikenneruuhka tahansa. Käytössämme matkojen hinnat ovat olleet aina taksamittarissa suuremmat kuin lopullinen veloitus Whimin kautta. Taksiyritys saa itselleen taksamittarin osoittaman summan, eli Whim joutuu maksamaan erotuksen kuljetusyritykselle.

Järjestelmä ei ole erityisen edullinen MaaS Globalille, mutta asiakas on tässä tapauksessa selvä voittaja. Tyypillisellä noin 10-20 kilometrin matkalla pääkaupunkiseudun sisällä hintavertailussa valitsemalla ensin edullisimman yrityksen säästö on parista eurosta viiteen euroa. Monissa tapauksissa varsinaisen matkan veloitus on ollut 5-10 euroa edullisempi Whimin kautta, kuin jos hinnan olisi joutunut maksamaan taksamittarin mukaan. 

Whimin käyttäminen Whim to Go -tilauksella ei maksa mitään. Veloitus tapahtuu vain kuljettujen matkojen perusteella. Sen sijaan 49/99 euron kuukausimaksulliseen Whim Urban -palvelupakettiin kuuluu rajattomien joukkoliikennematkojen lisäksi kiinteähintainen ”kymmenen euron”-taksipalvelu, jolla voi taittaa linnuntietä mitattuna enimmillään viiden kilometrin matkat kiinteään kymmenen euron hintaan. 

Esimerkkimatka Whimillä:

Kuljetun matkan pituus: 9,3 kilometriä

Kuljetun matkan kesto: 18 minuuttia

 

Hinta Taksi Helsingillä: 20,62 euroa

Hinta Lähitaksilla: 18,13 euroa

 

Taksamittarin mukainen hinta: 26,60 euroa

Lopullinen matkasta maksettu hinta 18,13 euroa

 

Säästö Lähitaksin valitsemisella oli jo ennen matkaa 2,49 euroa Taksi Helsinkiin verrattuna, mutta suurin säästö syntyi, kun 26,60 euron matkasta maksettiin vain 18,13 euroa. Matkassa säästöä syntyi 8,47 euroa. Yhteensä säästöksi voi näin ollen laskea jo alle kymmenen kilometrin matkalla 10,96 euroa.

 

Teksti ja kuva: Teemu Granström

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi