Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Ajatko haamuautolla? Näin tarkistat takavalot ilman, että joudut edes nousemaan autosta ulos

Suomalainen syksy ja talvi asettavat omat haasteensa autojen ajovaloautomatiikalle. Kaikissa autoissa takavalot eivät pala niin sanottujen päiväajovalojen kanssa.
Ajatko haamuautolla? Näin tarkistat takavalot ilman, että joudut edes nousemaan autosta ulos

Auto käyntiin ja menoksi. Harva autoilija tulee kiinnittäneeksi ajovaloihin minkäänlaista huomiota, sillä uusissa autoissa automatiikka osaa sytyttää ja sammuttaa ajovalot ajotilanteiden mukaan lähes aina itsestään. Sumu sekä lumi- ja vesisade saattavat kuitenkin haitata näkyvyyttä, vaikka vallitseva kirkkaus saisikin auton kuvittelemaan, että ulkona on päivä ja hyvä näkyvyys.

Erityisen ongelmalliseksi tilanteen tekee se, ettei läheskään kaikissa automerkeissä ja -malleissa pala takavalot silloin, kun varsinaiset ajovalot eivät ole kytketty päälle. Sumussa tai lumisateessa eteen saattaa yllättäen ilmestyä haamuauto perä pimeänä.

Auton takavalojen toimintaperiaatteet on helppo tarkistaa ajamalla auto perä edellä esimerkiksi oman lähikaupan ikkunan eteen. Tällöin taustapeilistä on helppo tarkistaa heijastavaa lasia vasten, mitkä valot autossa palavat. Erityisen tärkeää on tarkistaa, palaako huomio- eli päiväajovalojen kanssa takavalot. Samalla myös jarruvalojen kunto on helppo todeta.

Mikäli takavalot ovat pimeänä päiväajovalojen kanssa, omasta autohuollosta voi tiedustella, olisivatko takavalot kytkettävissä toimimaan huomiovalojen kanssa. Joissain automalleissa takavalot on helposti koodattavissa toimimaan myös päivällä.

 


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin