Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Arvaisitko brändiarvoltaan maailman parhaat automerkit? Premiumien brändiarvostukset heijastuvat suoraan myyntiin Suomessakin

Maailmanlaajuinen brändikonsulttiyritys Interbrand on listannut maailman parhaat globaalit tuotemerkit.
Arvaisitko brändiarvoltaan maailman parhaat automerkit? Premiumien brändiarvostukset heijastuvat suoraan myyntiin Suomessakin

Se, mikä jonkin yrityksen laskennallinen arvo on talouslukujen perusteella, ei aina kulje käsi kädessä yrityksen brändiarvon kanssa. 

Kylmät tulos- ja taseluvut kertovat paljon yrityksen sen hetkisestä taloudellisesta tilanteesta, mutta tuotemerkin pitkän aikavälin potentiaalia arvioitaessa maineella ja brändillä on suuri vaikutus siihen, kuinka haluttavaksi kuluttajat yrityksen tuotteet ja palvelut kokevat.

Kansainvälisen Interbrand-nimisen konsulttitalon vuosittaisessa brändiluokituksessa tarkastellaan yritysten taloudellisten lukujen ohella niiden markkinointitoimien vaikutusta kokonaisbrändiarvoon.

Brändin rakentaminen on tyypillisesti vuosikausien ja -kymmenten pitkäjänteistä työtä, joskin kuluttajien luottamuksen menettäminen voi tuoda yrityksen brändiarvon rytinällä alas.

Tätä taustaa vasten automerkkien kärkisijat tuskin pääsevät suuremmin yllättämään, sillä brändiarvoltaan maailman arvokkain merkki on Toyota noin 51,6 miljardin Yhdysvaltain dollarin arvollaan. 

Viiden kärkeen mahtuu järjestyksessä Mercedes-Benz, BMW, Honda ja Hyundai. Korealainen Hyundai on itse asiassa automerkeistä ainoa, joka on onnistunut kasvattamaan brändiarvoaan COVID-19-pandemiavuoden aikana.

Vuoteen 2019 verrattuna brändilistan neljän kärki on pysynyt samana, mutta Hyundai nappasi tänä vuonna Fordin 5. sijan. Ford puolestaan tippui listan seitsemänneksi sähköautovalmistaja Teslan hypätessä listan ulkopuolelta suoraan kuudenneksi.

Eurooppalaisittain kiinnostava havainto lienee myös Volkswagenin varsin vaatimaton 9. sija. Vielä viime vuonna Volkswagen oli listan 7. sijalla.

Mielenkiintoista on myös niin sanottujen perinteisten premium-merkkien, eli Mercedes-Benzin, BMW:n ja Audin keskinäiset sijoitukset. Kalliimman pään premium-autoissa merkin brändillä on tyypillisesti mielletty olevan suuri vaikutus auton ostopäätökseen, ja Interbrandin brändilistaus näyttäisi toteutuvan suoraan myös Suomessa ensirekisteröintien suhteen. Suomessakin myyntimäärät noudattavat järjestystä Mercedes-Benz, BMW ja Audi.  

TOP 15 maailman arvokkaimmat automerkit brändiarvoltaan: 

  1. Toyota (51,6 mrd. $)
  2. Mercedes-Benz (49,3 mrd. $)
  3. BMW (39,8 mrd. $)
  4. Honda (21,7 mrd. $)
  5. Hyundai (14,3 mrd. $)
  6. Tesla (12,8 mrd. $)
  7. Ford (12,6 mrd. $)
  8. Audi (12,4 mrd. $)
  9. Volkswagen (12,3 mrd. $)
  10. Porsche (11,3 mrd. $)
  11. Nissan (10,6 mrd. $)
  12. Ferrari (6,4 mrd. $)
  13. Kia (5,8 mrd. $)
  14. Land Rover (5,1 mrd. $)
  15. Mini (5,0 mrd. $)

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin