Auto pitäisi myydä? – vinkkejä auton myyntiin | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Auto pitäisi myydä? – vinkkejä auton myyntiin

Auton myyminen itse saattaa kuulostaa monimutkaiselta operaatiolta ja siksi laadimme vinkkilistan helpottamaan auton myyntiin asettamista.
Auto pitäisi myydä? – vinkkejä auton myyntiin

1.    Hinnoittelu

Hinnoittelu on tärkeää ja siksi kannattaa selvittää tarkkaan muiden samanmallisten pyyntihinnat ennen myynnin aloittamista. Muista, että auton arvoon vaikuttavat erityisesti mittarilukema, ikä, kunto, varustelu, katsastuspäivämäärä ja huoltohistoria.

2.    Myynti-ilmoituksen kirjoittaminen

Kirjoita myynti-ilmoitus huolella ja varmista, että tuot esiin auton parhaat puolet, kuitenkin liioittelematta. Kirjoita selkeästi ja vältä vaikeita termejä. Jos esimerkiksi autosi väri on varustelistan mukaan Dark Gun Metal, niin kannattaa puhua vain tumman harmaasta metalliväristä. Tuo voimakkaasti esiin ostajia kiinnostavia varusteita, kuten ilmastointi, nahkapenkit, kahdet renkaat jne. Myös huoltohistoria ja viimeksi tehdyt korjaukset on hyvä mainita. Kannattaa kuitenkin yrittää pitää ilmoitus tarpeeksi tiiviinä.

3.    Ota hyvät kuvat

Ota autosta hyvät kuvat, mielellään keskipäivällä ja mahdollisimman kirkkaalla ilmalla. Niin ulko- kuin sisäkuvia kannattaa laittaa ilmoitukseen mieluummin enemmän kuin vähemmän. Hyvillä kuvilla auton nopeat myyntimahdollisuudet paranevat huomattavasti. Myös yksityiskohdista, kuten kevytmetallivanteista tai integroidusta navigaattorista kannattaa laittaa kuva ilmoitukseen.

4.    Valmistautuminen auton myyntiin

Ennen myyntiä (ja kuvien ottoa) auto on syytä puhdistaa tarkasti niin sisältä kuin ulkoa. Puhdas auto näyttää hyvin hoidetulta ja siisteys voi nostaa auton arvoa useilla satasilla. Puhdistuksen lisäksi kannattaa tarkistaa esimerkiksi öljymäärä ja rengaspaineet ennen myyntihetkeä.

5.    Ostajat

Kannattaa valmistautua ostajaehdokkaiden koeajopyyntöihin, sillä harva ostaa auton koeajamatta sitä. Koeajoille on hyvä tietysti mennä mukaan, jollei kyseessä ole myynti autoliikkeeseen. Kaikki dokumentit tehdyistä korjauksista ja huoltokirjan merkinnät kannattaa esittää ostajalle. Kauppakirjat, luovutuskirja ja rekisteröintitodistuksen molemmat osat on myös hyvä olla käsillä.

6.    Kaupantekohetki

Ostajat haluavat yleensä tinkiä, mutta on niitäkin jotka ovat innokkaita maksamaan, silti on hyvä miettiä tinkimisvara valmiiksi. Sovitun hinnan jälkeen maksu suoritetaan esimerkiksi verkkopankkisiirrolla. Tässä tapauksessa on hyvä varmistaa, että rahat ovat siirtyneet tilillesi ennen kuin luovutat auton. Käteiskauppaa harva enää tänä päivänä tekee.

7.    Paperityöt

Kauppakirja kannattaa laatia mahdollisimman hyvin valmiiksi jo etukäteen. Kauppakirjapohjan löydät täältä ja luovutuskirjapohjan täältä. Rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa täytetään ja myös tekninen osa luovutetaan ostajalle. Muista myös ilmoittaa vakuutusyhtiölle, että olet myynyt auton.

Kuva: Wikimedia Commons

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi