Autoarvio: Koeajossa Audi Q5 2.0 TSFI | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Audi Q5 2.0 TSFI

Q5:n ajo-ominaisuudet ovat luokkansa parhaimmistoa ja kallistukset on eliminoitu tehokkaasti. Auto myös vastaa nopeasti ohjausliikkeisiin. Moottoritiellä ajettavuus ei kuitenkaan ole yhtä vakaata kuin saman hintaluokan matalammissa henkilöautoissa.
Autoarvio: Koeajossa Audi Q5 2.0 TSFI

Myöskään ohjaus ei hydraulisesta tehostuksesta huolimatta ole aivan yhtä tunnokas kuin merkin muissa malleissa. Jousitus on sen sijaan korkeaprofiilisilla 17" pyörillä varustetussa autossa mukavampi kuin A4:ssä tai A6:ssa. Tällä autolla hidastetöyssytkään eivät paljon hillitse menoa.

Melutaso on voimakkaampi kuin Mercedes-Benz GLK:ssa tai Volvo XC60:ssa. Lähestulkoon ainoa melunlähde on renkaat.

Katumaasturia on tuskin järkevää ostaa bensamoottorilla varustettuna, vaikka koeajoauto olikin varustettu 2.0 TFSI:llä. Se on 2.0 TDI:tä kalliimpi hankkia, kulutus on tuntuvasti suurempi ja jälleenmyyntimahdollisuudet selkeästi heikommat.

Automaattivaihteistona dieselmoottorivaihtoehdoissa on 7-vaihteinen märkä DSG eli Audin kielellä S tronic. Se vaihtaa nopeasti, mutta ei pärjää nykäyksettömyydessä parhaille perinteisille automaateille. Bensiinimoottoreissa on puolestaan hienostuneempi 8-vaihteinen tiptronic, josta ei suurempaa moitteen sanaa löydy.

Suorituskyky: 9,3

2.0 TFSI:ssä on riittävästi voimaa Q5:n kuljettamiseen ja moottori on käytökseltään sivistynyt.

Mukavuus: 9,3

Sisätilat ovat runsaat niin edessä kuin takana, samoin istuinten muotoilu on onnistunut. Vakiovarustelussa Comfort-paketteineen ei ole paljon puutteita. Lisävarustevalikoima on saksalaisvalmistajien tapaan kattava.

Luotettavuus: 8,1

Takuuta on vain 2 vuotta, mutta muuten luotettavuus ja turvallisuus ovat hyvää tasoa.

Ajomiellyttävyys: 8,9

Ajo-ominaisuudet ovat luokkansa parhaimmistoa ja jousitus jämäkkyydestään huolimatta mukava vakiorenkailla. Rengasmelua on melko paljon. Comfort-pakettiin sisältyy Xenon-valot.

Ulkonäkö: 8,8

Ulkonäkö on siisti, mutta yllätyksetön. Sisustus on näyttävä.

Polttoaineen kulutus: 7,7

Bensakoneella Q5:ttä ei kannata ostaa. Huoltovälit ovat pitkiä.

Valmistuslaatu: 8,9

Viimeistelyn laatu on huippuluokkaa ja materiaalit laadukkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 8,2

Tavaratilaa on hieman enemmän kuin kilpailijoissa, mutta laajennetun tilan pohja ei ole aivan tasainen. Sisätilat ovat käytännölliset, mutta säilytystiloihin olisi voinut panostaa enemmänkin.

Luokkansa paras: 9,5

Q5 on ominaisuuksiltaan korkeatasoinen ja laadukkaasti tehty katumaasturi.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin