Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Honda Insight 1.3 Elegance

Insight on muodoltaan virtaviivainen ja se on selvästi hakenut vaikutteita pääkilpailijasta oli Toyota Priuksesta.
Autoarvio: Koeajossa Honda Insight 1.3 Elegance

Insight on tehty pidennetylle Jazzin perusrakenteelle. Takaistuimella on Golf-luokan autoja vastaavat tilat polville, mutta leveyttä on melko niukasti ja pääntila on pitkille matkustajille riittämätön. Istuimet ovat melko kovat. Etuistuimien muotoilu on onnistunut melko hyvin. Ristiseläntuki tuntuu kuitenkin olevan 185-senttiselle liian alhaalla.

Akku on sijoitettu tavaratilan pohjalle, ja tavaratilan pohja onkin hieman korkealla. Kokonaisuutena tavaratila on kuitenkin suuri niin perusasennossa kuin laajennettunakin. Laajennettuna tilan pohja on tasainen.

Insightin virtaviivainen muotoilu kostautuu näkyvyydessä. Suoraan eteen näköalat ovat hyvät. Taakse näkyvyys sen sijaan on heikko niin katsomalla kuin peilin kauttakin. Takaikkunan välipuu osuu juuri sille korkeudelle, josta pitäisi nähdä takaa tulevaa liikennettä. Etupilarit ovat loivassa ja konepelti laskeutuu kuljettajan paikalta näkymättömiin.

Insightin bensamoottori on Jazzin ja Civic Hybridin 1,3-litrainen, jota toisinaan kutsutaan myös 1,4-litraiseksi. Tehoa on 65 kW/88 hv. Yhteensä sähkömoottorin kanssa kiihdytyksissä on parhaimmillaan käytettävissä 72 kW/98 hv. Jarrutuksissa Insight kerää akkuihin talteen energiaa, jota hyödynnetään sähkömoottorin voimanlähteenä. Toisin kuin Toyotan hybrideissä, polttomoottori pyörii mukana myös pelkällä sähköllä ajettaessa, mutta venttiilit pidetään suljettuina. Pelkällä sähköllä voidaan kulkea vain pieniä matkoja alhaisella nopeudella. Pysähdyttäessä liikennevaloihin Insight sammuttaa polttomoottorin hetkeksi tilanteen niin salliessa. Insightilla ajaminen ei käytännössä poikkea muista portaattomalla automaattivaihteistolla varustetuista autoista. Kiihtyvyys on 1,3-litraiseksi reipasta, mutta myös polttomoottorin kierrokset nousevat herkästi korkeiksi.

Insightin suuntavakavuus on hyvä ja ohjaus keskinkertainen. Töyssyisellä pikkutiellä suuremmat heitot pehmentyvät mukavasti, mutta pienet epätasaisuudet aiheuttavat tarpeetonta tärinää. Rengasmelu on karkealla pinnalla voimakasta. Ripeässä kiihdytyksessä polttomoottori on äänekäs. Sopivissa olosuhteissa ja maltillisesti kiihdytettäessä Insight on kohtuullisen hiljainen.

Insightista on tarjolla kolme varustetasoa. S-versio on karsittu perusmalli. Siihen sisältyvät mm. ajonvakautus, aktiiviset pääntuet, 6 turvatyynyä, ajotietokone ja automaatti-ilmastointi. Comfort-mallissa on lisäksi mm. radio/CD, lämmitettävät peilit, keskikyynärnoja edessä, kevytmetallivanteet, tavaratilan valo ja kartanlukuvalo. Koeajetussa Elegancessa on vielä mm. vakionopeussäädin, nahkaratti, hands free, takaistuimen keskikyynärnoja, sumuvalot ja sadetunnistin.

Sisustus on futuristinen ja mm. ilmastoinnin säätimet sijoitettu tavanomaisesta poikkeavasti. Pienellä tutkimisella hallintalaitteet löytyvät ongelmitta. Kojetaulun ilme on kuitenkin sekava. Toisaalta siitä löytyy mielenkiintoisia ja tyylikkäitäkin yksityiskohtia. Osa materiaaleista on kovaa muovia. Taloudellista ajamista pyritään opastamaan useilla keinoilla: mm. nopeusmittarin taustaväri on vihreä, sinivihreä tai sininen taloudellisuuden mukaan. Digitaalinen nopeusmittari toimii selkeästi. Kojetaulussa on mukavasti pieniä säilytyslokeroita.

Insight on selkeästi markkinoiden halvin hybridiauto ja merkittävintä estettä hybridin hankinnalle on saatu olennaisesti pienennettyä. Hybridikomponenteilla on kahdeksan vuoden takuu ja akuilla peräti 15 vuotta/240 000 km.

Suorituskyky: 7,3

Insight kiihtyy 1,3-litraisen bensamoottorin ja pienen sähkömoottorin avulla mukavasti. Ripeässä kiihdytyksessä moottorin kierrokset nousevat helposti korkeiksi.

Mukavuus: 7,2

Takaistuimella on etenkin pääntilaa niukasti ja sisätilat ovat myös kapeat. Etuistuimet ovat melko hyvät. Elegancessa on runsas vakiovarustelu. Lisävarusteita ei tehdasasenteisena ole tarjolla.

Luotettavuus: 7,7

Insightin voimansiirrolle annetaan 8 vuoden takuu.

Ajomiellyttävyys: 6,6

Suuntavakavuus on hyvä, mutta ohjaustunto puutteellinen. Jämäkkä jousitus toimii asiallisesti. Näkyvyys varsinkin taakse on erittäin heikko. Rengasmelua on runsaasti.

Ulkonäkö: 7,5

Virtaviivainen muotoilu on moderni ja rohkea. Futuristinen sisustus näyttää sekavalta.

Polttoaineen kulutus: 9,6

Käyttökustannukset ovat alhaiset.

Valmistuslaatu: 6,9

Viimeistely on hyvä, mutta sisustuksen materiaalit eivät ole kovin tasokkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 7,8

Tavaratila on suuri niin perusasennossa kuin laajennettunakin. Säilytystiloja on runsaasti, mutta ne ovat pieniä.

Luokkansa paras: 8,3

Insightin hinta on muita hybridiautoja edullisempi. Kokonaistaloudellisesti se ei kuitenkaan pärjää dieseleille.

Kokonaisarvio: 7,8

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin