Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Hyundai i30 1.6 CRDi Classic

Autoarvio: Koeajossa Hyundai i30 1.6 CRDi Classic

Hyundain malleista vain katumaasturi Tucsonilla on ollut läheinen rinnakkaismalli Kia-mallistossa. Nyt esitelty i30 sen sijaan on läheistä sukua Kia Cee´d:lle. i30 on Hyundain ensimmäinen suoraan Golf-luokkaan sijoittuva malli.

Moottorivalikoima on laaja ja ajanmukainen. Bensakoneita on tarjolla 1,4-, 1,6- ja 2,0-litraiset. Dieseleitä on kaksi eritehoista 1,6-litraista sekä 2,0-litrainen. Koeajoautossa oli pienitehoisin diesel. Tämänkin moottorin 66 kW/90 hv riittävät kevyesti selättämään 1,6-litraiset bensakoneet. Moottori on vetoalueellaan kiitettävän joustava, mutta pienillä kierroksilla voima on hukassa. Viitosvaihteella kiihdytys 60 km/h:sta vie aikaa. Kokonaisuutena moottori on miellyttävä tuttavuus ja kelpaa malliksi VW-konsernille, joka edelleen rämpii vanhanaikaisten pumppusuutindieseliensä kanssa. 

Alustassa ovat i30:n merkittävimmät erot Kiaan. Jousituksen viritys on Hyundaissa pehmeämpi. Ohjaukseen pätevät kokonaisuutena kuitenkin samat arviot: "Ohjauksen keskitys on riittävä ja maantiellä ohjaus on tanakka. Todellista tuntumaa pyöriin ei kuitenkaan ole. Kuljettajan vilkuillessa sivulle tulee ajosuunnan vaihtuminen yllätyksenä."

Moottorin ääni on lämpimänä hyvin bensakonemainen. Se nousee kuuluviin ainoastaan kiihdytyksissä eikä silloinkaan häiritsevästi. Yli muiden nouseva melun lähde on rengasmelu. Sekään ei kuitenkaan sävyltään ole paha.

Suorituskyky: 7,0

Perusdieselin suorituskyky on parempi kuin teholukemasta voisi päätellä. Ohituksiin on kaivettava pienempiä vaihteita.

Mukavuus: 7,1

Takaistuintilat ovat luokan kärkitasoa. Istuimien muodot ovat vaatimattomat. Classic-varustelu on melko niukka, mm. ajonvakautus puuttuu. Lämmityslaite ei ole kovin tehokas.

Luotettavuus: 8,0

Takuu on erinomainen. Törmäystestissä jäätiin niukasti 4 tähteen. Tiepalvelua ei ole tarjolla.

Ajomiellyttävyys: 8,3

Jousitusmukavuus on kohtuullisen hyvä. Ajo-ominaisuuksissakaan ei ole suuria puutteita. Melutaso on kohtuullinen. Ajamista helpottavat hyvä näkyvyys ja selkeät hallintalaitteet.

Ulkonäkö: 7,4

Muotoilu on nykyaikainen, mutta kovin tavanomainen. Myös sisustus on modernin asiallinen.

Polttoaineen kulutus: 8,5

Perusdieselin kulutus on pieni. Hiukkassuodatinta ei ole.

Valmistuslaatu: 6,9

Viimeistelyn laatu on hyvä, mutta materiaalit perustasoa.

Sisätilojen suunnittelu: 7,5

Tavaratila on kooltaan tavanomainen. Laajennetun tavaratilan pohja on tasainen. Säilytyslokeroita on runsaasti, mutta ne ovat pienikokoisia.

Luokkansa paras: 9,3

i30 on kilpailukykyisesti hinnoiteltu perusauto, joka on ominaisuuksiltaan lähellä luokan kärkeä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin