Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Kia Cee'd 1.6 EX

Autoarvio: Koeajossa Kia Cee'd 1.6 EX

Kia pyrkii vakavasti pääsemään eroon halpamerkin asemastaan. Viistoperäisen Ceraton korvaava Cee'd on merkin ensimmäinen Euroopan markkinoita silmällä pitäen suunniteltu malli ja se myös valmistetaan uudessa tehtaassa Slovakiassa. Cee'd onkin ominaisuuksiltaan Kian aikaisempia malleja kilpailukykyisempi, mutta samalla autosta on tullut myös kalliimpi.

Moottorivalikoima tarjoaa varsin tehokkaita vaihtoehtoja. Jo 1,4-litraisessa perusmallissa on tehoa 80 kW/109 hv. Koeajetun 1,6-litraisen teho on 90 kW/122 hv ja 2,0-litraisen 105 kW/143 hv. Kaikissa bensakoneissa on muuttuva venttiilien ajoitus. Dieseliksi on aluksi tarjolla 1,6-litrainen (85 kW/115 hv). Myöhemmin tulee myös 2,0-litrainen. Koeajettu bensakone tuntuu kaupunkiajossa pirteältä. Myös maantiellä se on kierrosherkkä, mutta ohituskiihtyvyys ei nouse kiitettävälle tasolle. 1,6-litraiseen ja 2,0-litraiseen bensakoneeseen on yhdistettävissä 4-portainen automaattivaihteisto.

Alustan viritys on melko jämäkkä. Moottoritienopeudessa jousitus selvittää suuremmat heitot hienosti. Kaupunkinopeudessa poljetun lumen tuomat epätasaisuudet tuntuvat tarpeettoman voimakkaasti. Tasaisella alustalla ei kuitenkaan tunnu ylimääräisiä tärinöitä.

Ohjaus on kevyt ja tuntuu aluksi yllättävänkin hyvältä vaikkapa Aurisiin verrattuna. Ohjauksen keskitys on riittävä ja maantiellä ohjaus on tanakka. Todellista tuntumaa pyöriin ei kuitenkaan ole. Kuljettajan vilkuillessa sivulle tulee ajosuunnan vaihtuminen yllätyksenä. 

Moottorin ääni kuulostaa miellyttävältä, vaikka se nouseekin esiin kiihdytyksissä. Myös rengasmelun eristämisessä on onnistuttu kohtuullisesti. Ylimääräisiä suhinoita ei kuulu, mutta ovien tiivistys ei ole kovin tehokas.

Suorituskyky: 7,6

Moottori tuntuu oiken mtoitetulta autoon. Kierrosherkkä bensakone ei kuitenkaan tarjoa kovin hyvää ohituskiihtyvyyttä ja alavääntö on laimeaa.

Mukavuus: 7,4

Varustelu sisältää lähes kaiken tarpeellisen. Takaistuintilat ovat luokassaan runsaat. Etuistuinten muotoilua voisi parantaa.

Luotettavuus: 8,8

Takuu on markkinoiden paras, mutta tiepalvelua ei tarjota. Törmäystestissä täydet 5 tähteä.

Ajomiellyttävyys: 7,9

Jämäkkä alusta tuo pieniä epätasaisuuksia matkustamoon. Ajo-ominaisuudet ovat melko hyvät, mutta ohjaustunnossa on pieniä puutteita. Ajovalot kaipaisivat hieman lisätehoa.

Ulkonäkö: 7,8

Muotoilu on kuin keskiarvo nykyautoista. Tyylipuhdas, mutta kovin yllätyksetön. Sisustus on yksinkertaisen tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 8,1

1,6-litrainen bensakone kulkee pienellä polttoainemäärällä.

Valmistuslaatu: 6,4

Laatuvaikutelma on melko hyvä, mutta korkeatasoiseksi sisustusta ei voi sanoa.

Sisätilojen suunnittelu: 8,0

Tavaratila on tavanomaisen kokoinen ja laajennettavuus on toteutettu hyvin.

Luokkansa paras: 9,3

Suomalaisten suosikiksi noussut Cee'd tarjoaa hintaansa nähden kilpailukykyiset ominaisuudet.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin