Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Kia Rio 1.4 EX

Autoarvio: Koeajossa Kia Rio 1.4 EX

Rion korin muotoilu on hyvin yksinkertainen ja vaatimaton, mutta sopeutuu sujuvasti nykyaikaiseen joukkoon. 5-ovisen Rion pituus 399 cm jää muutaman sentin uudesta Puntosta, mutta on 20-30 cm perinteisiä pikkuautoja suurempi. Korkeutta on 147 cm eli luokassaan varsin tavanomaisesti.

Etuistuimella Riossa on hyvin väljät tilat. Takatilojen osalta Rio on lähellä luokan kärkitasoa. Rion takaistuimella pääntila ja polvitila riittävät 180-senttisille, mikä tässä luokassa onkin hyvin riittävää. Takaistuimen pääntilaa on lisätty laskemalla istuintyynyn takaosaa. Etuistuinten alla on väljästi tilaa jalkaterille.

Etuistuimien muotoilu ei ole kovin voimakasta, mutta istuin osoittautuu ensivaikutelmaa paremmaksi. Osaltaan hyvän ajoasennon löytymistä helpottaa se, että istuimen korkeutta voi säätää erikseen etu- ja takaosasta.

Tavaratilan tilavuudeksi ilmoitetaan luokassaan normaali 270 litraa. Tila on muodoltaan selkeä ja monikäyttöratkaisut toimivat. Laajennetun tilan pohja on lähes tasainen kääntyvän istuinosan ansiosta. Tavaratilan sivuilla on lokerot pikkutavaroille.

Selkeän muotoilun ansiosta näkyvyys Riosta on hyvä. Myös ulkopeilit ovat keskimääräistä paremmat ja takalasin pyyhin pyyhkii suuremman alan kuin monissa pikkuautoissa. Ajovalonpesimiä ei ole. Monesta muusta uutuudesta poiketen kylkilistat ja puskurien suojalistat sen sijaan löytyvät.

Rion moottori on sama uusi 1,4-litrainen kuin Hyundai Getzissä. Tehoa löytyy 70 kW/97 hv. Kaupunkiajossa moottori tuntuu hyvin pirteältä. Moottori on pienilläkin kierroksilla sitkeävetoinen ja voimaa tulee suurilla kierroksilla jatkuvasti lisää. Suurin vääntö onkin vasta 4700 kierroksen kohdalla. Kiihtyvyys paikaltaan lähtiessä tuntuu jopa paremmalta kuin ilmoitettu 12,3 sekuntia antaisi olettaa. Lyhyistä välityksistä huolimatta ohituskiihtyvyys suurilla vaihteilla jää kuitenkin melko hitaaksi. Ilmoitetut kulutuslukemat ovat suurehkoja. Diesel vaihtoehtoa ei ole tarjolla.

Rion ajettavuus niin maantiellä kuin kaupungissa tuntuu hyvin ongelmattomalta. Auto tuntuu heti käteen sopivalta. Kääntöympyrä on luokan keskitasoa pienempi. Ohjaus on kohtalaisen hyvä, mutta aivan sentintarkka ohjailu suoraan ajettaessa ei tunnu luontevalta. Ajo-ominaisuuksissa on selvää edistystä aikaisempiin Kia-malleihin verrattuna.

Jousitus on maantiellä mukava, mutta kaupungin töyssyt tulevat läpi odotettua voimakkaampina. Äänieristys on normaalia pikkuautotasoa. Moottorin ääni on kiihdytyksissä melko voimakas ja nousee 100 km/h nopeudella suurimmaksi äänilähteeksi.

Suorituskyky: 7,0

1,4-litrainen moottori on sitkeävetoinen ja kaupungissa pirteä, mutta ohituksissa puhtia saisi olla enemmän. Jarrut eivät ole kovin tehokkaat.

Mukavuus: 8,0

Takaistuintilat ovat lähellä luokan kärkeä. Istuimet ja ajo-asento ovat melko hyvät. EX:n varustelu on melko runsas, mutta radio täytyy ostaa lisävarusteena.

Luotettavuus: 6,5

Törmäystestissä Rio sai 4 tähteä. Takuu on 5 vuotta, mutta tiepalvelua ei ole.

Ajomiellyttävyys: 8,2

Ajo-ominaisuudet ovat ongelmattomat. Kääntöympyrä on pieni ja näkyvyys hyvä. Melutaso on hieman pikkuautojen keskiarvoa hiljaisempi.

Ulkonäkö: 6,3

Yksinkertainen ja vaatimaton muotoilu on syitä, joiden takia Rion myynti on jäänyt vähäiseksi.

Polttoaineen kulutus: 7,6

Kulutus on hieman luokan keskiarvoa suurempi ja huoltokustannukset ovat korkeat.

Valmistuslaatu: 5,9

Työn laatu on moitteetonta, mutta sisustuksen materiaalit eivät ole kovin korkeatasoisia.

Sisätilojen suunnittelu: 7,7

Tavaratila on melko suuri ja toimiva. Sisätiloissa suunnittelussa toimivuus on ollut tyyliä tärkeämpää.

Luokkansa paras: 7,2

Rio on monilta ominaisuuksiltaan hieman luokkansa keskitasoa parempi. Auto on kuitenkin vaatimattoman oloinen ja hinta korkeahko.

Kokonaisarvio: 7,2

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin