Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Mazda 6 1.8 Classic

Autoarvio: Koeajossa Mazda 6 1.8 Classic

Mazda 6 on merkin historian parhaiten menestynyt malli, joka nosti aallonpohjassa olleen merkin uuteen nousuun. Niinpä radikaaleja uudistuksia ei ole tehty kuutosen siirtyessä toiseen sukupolveensa. Muotoilu on rehellisen japanilaista. Muoto on tuoreempi, mutta keulan RX-8-mäisestä muotoilusta on näkynyt monenlaisia mielipiteitä. Ajovalot ovat melko pienet ja aivan korin laidalla.

Moottorivalikoimassa uutta on 2,3-litraisen bensakoneen kasvaminen 2,5-litraiseksi. Myynnillisesti sitä merkittävämpiä ovat 1,8- ja 2,0-litraiset bensakoneet ja 2,0-litrainen diesel (103 kW/140 hv). Diesel on edelleen Mazdan oma eikä Fordin tuotantoa ja siinä on uutuutena hiukkassuodatin. Dieselien myynti on Mazdalla ollut vähäistä, mutta tilanteeseen tulee varmasti muutosta. 5-ovista mallia ei saa dieselinä. Kaikkien moottorien ilmoitetut kulutuslukemat ovat entistä pienempiä mm. sähköisen ohjaustehostimen ja pienentyneen ilmanvastuksen ansiosta.

Koeajossa oli 1,8-litrainen perusmalli (88 kW/120 hv). Suorituskyky ja moottorin ominaisuudet olivat entisellään. Moottori tarjoaa käyttökelpoista suorituskykyä, mutta aivan tyhjäkäynnin tuntumassa se on hieman voimaton. Kiihtyvyydeksi ilmoitetaan 11,3 sekuntia ja se vastaa tuntumaa siitä, että suorituskyky on 1,8-litraisten tavanomaisella tasolla.

Ajo-ominaisuudet ovat olleet kuutosen parasta antia eikä tilanne ole muuttunut. Sähkötehostuksesta huolimatta ohjaus on maantiellä tunnokas. Aivan luokan parhaita ohjaus ei kuitenkaan ole ja edeltäjässä ohjaus oli parempi. Ajo-ominaisuuksissa on selvästikin ollut painotus urheilullisuuteen. Auto reagoi terävästi ohjausliikkeisiin ja ohjaus palauttaa hyvin lukuun ottamatta aivan keskialuetta. Ajokäytös on vakaata uraisellakin tiellä. ESP sallii varsin paljon luistoa ennen puuttumistaan peliin. Jousitus on kova ja poikittaissaumat tuntuvat jo 16" pyörillä enemmän kuin kilpailijoissa.

Melutasoon on kiinnitetty selvästi edeltäjää enemmän huomiota. Nyt melun suhteen on noustu luokan keskitasolle. Moottorin ääni on melko miellyttävä, mutta kuuluva varsinkin suurilla kierroksilla.

Suorituskyky: 6,9

Moottori on tavanomaista 1,8-litraisten tasoa, mutta pienillä kierroksilla hieman voimaton.

Mukavuus: 6,8

Classic-varustelu on tyypillistä perustasoa. Lisävarusteita ei tehtaalta juurikaan saa. Sisätilat ovat melko runsaat. Lähinnä toivomista on takaistuimen pääntilassa ja takaistuimen muotoilussa.

Luotettavuus: 7,2

Kuutosen luotettavuusarvosanaa laskee ruosteenesto. Se oli edeltävässä mallissa ala-arvoinen eikä näkyvää parannusta ole havaittavissa. Törmäysturvallisuus ei yllä luokan kärkitasolle.

Ajomiellyttävyys: 7,8

Ajo-ominaisuudet ovat urheilulliset: auto reagoi terävästi ohjausliikkeisiin ja jousitus on epämukavan kova. Rengasmelu on voimakas. Näkyvyys on keskimääräistä parempi.

Ulkonäkö: 8,0

Muotoilu on modernia, mutta nopeasti vanhentuvaa tyyliä.

Polttoaineen kulutus: 8,6

Kulutus on pienehkö ja huoltokustannukset kohtuulliset.

Valmistuslaatu: 8,0

Sisustuksen laatutaso on vaihteleva. Kojetaulun keskiosa on laadukas, mutta paikoin on käytetty halvan näköistä kovamuovia.

Sisätilojen suunnittelu: 7,2

Tavaratila on kooltaan keskitasoa. Käytännöllisyys ei ole ollut tärkeimpiä päämääriä kuutosen suunnittelussa.

Luokkansa paras: 8,3

Kuutonen sulautuu laajaan joukkoon malleja, joiden ominaisuudet jäävät hieman jälkeen luokan kärjestä. Kipeimmin parannusta vaatisi jousitusmukavuus.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin